• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Pila sa dvima pilicama je 40 eu a kompleti u kojima ima tri pilice su po 5 eu.Kompleti su različiti ja sam uzeo jednog za metal i jednog mješanog.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ne u slo ali cena bi i kod vas trebala bit ista samo u kunama.Prati kad je akcija jer akcija traje samo par dana.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Imam zracnu mazalicu koja je ujedno rucna. Da li netko koristi takvu i kakve kartuse se koriste i kako?

Hvala.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Koristio sam je ali sam stavio ručnu jer je mogu nositi dalje od kuće. Ručno mi isto služi. Zrak iz nje ispustiš na onaj ventil ili odvrtanjem glave da zrak izađe. Kartuša od 400 grama za mazalicu. Glavu odviješ, zadnji poklopac s kartuše digneš, ručku mazalicu povučeš do kraja. Kartuša s otvorenim krajem da se vidi mast gurneš u mazalicu, odvrneš manji plastični poklopac koji ima za provući prst i zaviješ glavu mazalice. Pustiš ručku do dna i počneš pumpati. Ako nema otpora ima zraka pa napumpaj i otpusti zrak dok ne počne pumpati mast.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Koristio sam je ali sam stavio ručnu jer je mogu nositi dalje od kuće. Ručno mi isto služi. Zrak iz nje ispustiš na onaj ventil ili odvrtanjem glave da zrak izađe. Kartuša od 400 grama za mazalicu. Glavu odviješ, zadnji poklopac s kartuše digneš, ručku mazalicu povučeš do kraja. Kartuša s otvorenim krajem da se vidi mast gurneš u mazalicu, odvrneš manji plastični poklopac koji ima za provući prst i zaviješ glavu mazalice. Pustiš ručku do dna i počneš pumpati. Ako nema otpora ima zraka pa napumpaj i otpusti zrak dok ne počne pumpati mast.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

Nikad nisam koristil kartuše. Uvijek punim iz većeg pakiranja pomoću male tanke drvene letvice. Pri punjenju šipku izvlačim postupno. Nakon kaj napunim do kraja, otpusti šipku. Mast krene vrlo brzo, ali često imam problem sa zrakom kasnije u radu. Već sam razmišljal o korištenju kartuša. S obzirom na to da su dosta skuplje, u obzir bi došle samo ako bih se riješil problema sa zrakom.
Zato te molim da malo detaljnije pojasniš označeno.
Jel se na kartuši skinu obje čelne strane ili samo jedna? Ako se skine samo jedna, onda pretpostavljam da je to na strani koja gleda prema glavi mazalice.
Ili kartuša na jednoj strani ima poklopac koji se digne, a na drugoj strani je mali plastični poklopac koji se odvrne nakon što se kartuša umetne u mazalicu?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Riješil buš problem s zrakom.
Skineš oba čepa ali gornjeg skidaš prije nego ušarafiš da nebi slućajno kočnica na mazalici popustila.
Taj drugi poklopac se otvara ko konzerva, ustvari nemožeš naopačke okrenuti.

Ja ne koristim puno mazalicu i radije punim letvicom. Mislim da sam savkadal postupak jer nemam problema s zrakom, možda jednom po jednom punjenju ali to progura.

Imam i takvu na zrak ali to se meni ne sviđa, nikad nisi siguran gde si pa radije koristim ručnu.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Sipku povuces skroz kartusu otvoris s obje strane zasrafis nazad glavu pustis rucku i radi, kaj se tice zraka nemas brige ako bude to je nes malo na samom pocetku kod promijene!!

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Uzmeš veliku kantu masti, gurneš piksu nutra i polako vučeš šipku prema van, a piksu prema dole i napuniš bez problema. Jest da je malo poslje masna, ali višak pobereš s prstom a piksu obrišeš sa krpom.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Često na poslu koristim rućnu mazalicu i punim ju špahtlom . I kad imam problema sa zrakom maknem crijevo sa niple i samo brzo pumpam mazalicu da istjera zrak te opet krene mast .Nit ju odšrafljujem nit odzračujem na onom pipcu ,narvno mazalica mora biti koliko toliko ispravna. I ponekad ju rastaviti i očistiti jer na mjesto opruge prođe dosta masti pa se smanji pritisak opruge i kapacitet punjenja.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ja često ni ne podmažem kad vidim da mi 10 puta nakon 2 pritiska krene hebavat zrak, Stvarno bi trebao probat s kartušama, ionako ne mažem puno pa neću puno para satrat na kartuše.

E sad pitanjce, zanimaju me oni oštrači za lance motorne pile. Nedavno sam si kupio Štilovku 18-naesticu i 2 lanca jedan sam otupio, sad trenutno rondam s drugim i sad bi si uzeo onaj oštrač za lanac, nikakav profi nego onih što bude od 200 do 500kn, al' što se mene tiče može i za manje pare.

Jel ima netko iskustva s njima i jel to uopće nećem ili je bolje kupiti onaj set za ručno oštrenje? Hvala.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Ja sam uvijek za set turpija i lagano ručno jer kad u šumi zatreba malo popraviti lanac nakon udara u neki kamenčić ili geler nema druge opcije. Ako baš ne ide može i onaj sa stegom što se montira na mač, podesiš uglove i opleti.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ma ja sam sve razmišljao, sad idem čistiti malo veći bagremik kod susjeda u brdo pa možda uzet set turpija i onih vodilica za oštrenje pa po potrebi u šumi moreš naoštriti, a za kući si uzmem taj strojni pa nek' se nađe. Sve se danas bude vidjelo, budem skočio do Peveca pa vidim šta se nudi od tih oštrača, a kasnije bi mogao do nekog Stihla da uzmem taj ručni set za 18-icu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Riješil buš problem s zrakom.
Skineš oba čepa ali gornjeg skidaš prije nego ušarafiš da nebi slućajno kočnica na mazalici popustila.
Taj drugi poklopac se otvara ko konzerva, ustvari nemožeš naopačke okrenuti.

Ja ne koristim puno mazalicu i radije punim letvicom. Mislim da sam savkadal postupak jer nemam problema s zrakom, možda jednom po jednom punjenju ali to progura.

Imam i takvu na zrak ali to se meni ne sviđa, nikad nisi siguran gde si pa radije koristim ručnu.

Hvala Muhi i ostalima,
probal bum usavršiti punjenje letvicom. Jel možda bitno kak je okrenuta mazalica kad se šipka vraća unutra?
Muha, ako ima kakav trik, lijepo prosim savjet.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Kad radim ovako kao na početku snimka nemam problema. Samo polako da se puni bez vazdušnih džepova i ide lako kasnije

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=OrEU7RS9_f4[/yt]

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Thanks Philby. Meni jako koristan video.

Radim upravo tako, kao na početku videa. Jedino na mazalici nemam onaj mali nipl nego čep-vijak pa ne ispuštam zrak nego odmah počnem pumpati. Možda bi prvo trebal ispustiti zrak na tom čep-vijku.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Inače ne volim bas alat iz kofera, al u par vozila sam imao ovaj drugi set Mannesman i mislim da je ok, nije se do sad ništa strgalo osim onih zakvacki na koferu, jer kad mi treba alat onda moram reagirati brzo i uvijek nešto zgubim al još nisam od samog alata ništa strgao a inače imam tešku ruku i znam svašta strgati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Topla preporuka za Oregon, placen knap 20e... Dodatnno koristim Husky kao i Stihl mjerku...
Imal sam takv u Tecomec-ovu šablonu (Oregon je rebrandirani Tecomec) i nije mi Bog zna kaj. Puno su mi bolje, jednostavnije i praktičnije ove Husqvarnine šablone s valjčićima.

Najnoviji postovi

Na vrh