• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Uuu to se traži zasad se taj Parkside pokazao kao ok alat, a ovo ni nije skupo ako uzmem da si tražim neki pnumatski čekić, a nema ispod 500kn, ovo za ovako brzo šarafanje dođe k'o budali šamar :D

A mislim da je 1/2" budem ja sutra pogledao u lidlu pa se javim :)

Je, budem vraga sutra, tek 13. Ha, taman na rođendan da se počastim Haha

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ove budu pola cole, a ona pneumatska račna bude manja pa mi djeluje loše upotrebiva.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ako nekome treba, prodal bi takvu zračnu račnu 1/2". Kupil sam ju u zajedno sa zračnim pištoljem, isprobal i otad nije korištena jer mi ne treba. Jače je izvedbe i ima prek 70Nm momenta.
Ako netko ima demontaže i montaže, kombajna ili limenog silosa npr., zlata vrijedi.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ne kuzim se bas. Kako onoj onda pise 310Nm?
Za kombajn bi i uzeo kad prepravljam za kukuruz i obrnuto.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
310Nm bi mogel imati pištolj, a račna nikak. Piše na njoj 61Nm.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ma prodajem i njega. Ionak mi treba samo za zamjenu guma dvaput godišnje...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
S tim da bi taj udarni čekić trebao imati kojih 30% manje momenta pri zatezanju kako obično svi ti čekići imaju. Znači nekih 250Nm pri stezanju. bilo kako bilo zlata vrijedi kod zapeknutih šarafa i kad ima puno za šarafanje, znam kako je meni pomogao kolegin pištolj kada sam mijenjao kočnice na zetoru, onih 101 šaraf ručno za krepat dok pozavrćeš, a s ovim je išlo k'o podmazano. Za 10 minuta svi šarafi stegnuti na obje strane :D

I taman si na Pijaci u Osjeku nakupujem gedora 13,17,19,22,24,27,30,32 što me izađe kakvih 50kn i onda nek' se drobe koliko hoće kad se tamo prodaju na komad po 5 kuna, a ima ih kao pljeve.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
6mm. Dovoljno za špricanje i pumpanje guma, premalo za alate.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Nekaj slično (istog trgovačkog lanca i istog proizvođača) sam probal s kvarcnim pijeskom.
Nula bodova.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Imam isti takav i na 6 - 7 bara odrađuje dobar posao, ako je ispod 4,5bara nema baš nekog učinka.

Za moje potrebe je dosada sve bilo dobro :)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Imam isti takav i na 6 - 7 bara odrađuje dobar posao, ako je ispod 4,5bara nema baš nekog učinka.

Za moje potrebe je dosada sve bilo dobro :)
Kakav pjesak ide i gdje ga ima za kupit?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Jel netko ima možda il je probal onaj pištolj za čavle? Bil bu isto u lidlu u ponudi

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ma prodajem i njega. Ionak mi treba samo za zamjenu guma dvaput godišnje...
Neki info o njemu i slika. I ono najvaznije(€). Moze i na pp. Gume si ne mjenjam kuci bas zato sto ga nemam.

Na vrh