Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Ucjenjuješ ženu da izmuzeš dobar komad alata...xdNaučio sam sa motorkama, trimerima i kosilicama itd, da ne želim štediti na alatu. A i ako ima za novu kuhinju ima i za bušilicu
Ne znam za cijenu ali ispred njih svih plavi Bosch. 5-40 ako treba može i bušiti i stemati. GodinamaUskoro krećem u renovaciju prizemlja ob kuće i od alata trebam kupiti neku "hiltovku". Izbor sam suzio na Dewalt D25841K 6.1J, 5.9kg 480e, i Makita HR4003, 8J, 6.4kg, 560e. Imali li tko iskustva s ovim sds max alatima... Koristiti će se za skidanje pločica, glazure, štemanje zidova itd
Jedini strojevi na kojima mi je klip ili klipnjača pucala su Hilti. I to bas na t55 i kasnije t75 🤷🏻♂️Makitu sam našao jeftinije od boscha još oko 500 kn, a i bosch je teži. Pogledat ću još jednom... Inače Makita je jača od dewalta ali dewalt je jeftiniji 600 kn, lakši i ima kofer. Nekako mi intuicija ide prema dewaltu, ne znam zašto... Moj stari je prije imao hilti TE55 sa 6kg i 6J udarcem, pa sve druge ravnam po njoj. Ona je bila dobra mjera za sve radit
A moj stari vodoinstalater je ovim DUSS-om "tukao" 40-tak godinaJa sam cijeli život u instalacijama, pokojni otac zdravlje ostavio na štemericama. Još imam njegovu makitu koja je stara skoro 35-6 godina. Ali ona ima samo busenje, nije sds nego šesterobridni prihvat. Nema kvačilo. Kad zacvika trga ili ruke ili kabel. Svakako nešto puca☺️