E pa ja ne živim od plače nego samo od zemlje(ajd da sad zanemarimo što će sljedeći mjesec sjesti mome mužu prva penzija-poljoprivredna,usput rečeno),ali ne želim da me bilo tko ograničava u izboru dobavljača repromaterijala,ili mi nameće način trošenja pripadajučih novčanih sredstava.Želim sama odlučiti i odabrati gdje ću što i po kojoj cijeni uzeti,na koliko ću to mjesta uzeti i u kojem vremenu.Ili ću te pare jednostavno ostaviti na računu ako mi ne trebaju trenutno.
Turopolec,recimo to ovako-da imaš sad u ruci vaučer,ti ne bi mogao kupiti od mene krumpire za saditi,jer bih ti ja rekla-vaučer ne primam,pa ih ne bi kupio po tri kune kilu kao što jesi,nego bi otišao u dučan i kupio ih pa dvanaest kuna kilu,istina bog nešto(alo malo)bolje kvalitete,ali još uvijek premale u odnosu na cijenu.A ovako si kupio gdje si htio,i prošao bolje.Dakle,imao si izbora.
To što bi sada trenutno mnogima bolje došao vaučer nego koncem šestog mjeseca gotovina ne znači da je dobro inzistirati na vaučerima.Dobro bi bilo,i mora se,inzistirati da se pomaknu rokovi isplate poticaja na termine prije kretanja jesenske i proljetne sjetve.Sve je ostalo dobrovoljni pristanak seljaka da od njega prave bedaka.