Potpisujem, samo molim te suzdrži se od veličanja lika i djela druga tita, jer ima na stotine tisuća onih kojima taj drug nije donio ništa dobra ili ako baš moraš odi na njegovu fun stranicu.
envy):
Ma @Dingo,to što sam ja rekla je zapravo satira,znam ja što je bio bivši sistem,pa rođena sam i živjela sam u njemu.Uostalom,zbog njega sam krštena šest godina nakon rođenja,jedne subote popodne u pet sati,još se sjećam kako mi je svečenik polijao naranđastu bluzicu,i cijelo sam vrijeme pogledavala tu mokru fleku.Kao i svaki,imao je i dobrih strana,ali,ko što kažeš,nije mjesto za raspravu.Ali moram reći da je ideologija i njeni postupci jedno(ono loše),a način na koji se u to doba radilo i živjelo nešto drugo.Bolje nego sada.
Opčenito sustav poticaja u cijeloj uniji,a i Americi je najveće zlo koje se moglo dogoditi poljoprivrednicima. Od početka njihovog uvođenja je sve krenulo nizbrdo,a sada se već toliko zakotrljalo da samo može tresnuti i razbiti se kao staklena kugla.A sve je počelo u Americi subvencioniranjem njihovog viška poljoproizvoda koje njihovo tržište nije moglo progutati,pa se subvencionirao izvoz,kako bi mogli biti konkurentni na stranim tržištima,a kako niskim cijenama ne bi remetili vlastito američko tržište.Država je podmetnula leđa,isplatila razliku cijene nekome tko je otkupio npr po dolar,a izvezao po sedamdeset centi do rentabilnosti,svoje seljake zaštitila od propadanja.Sada,kada i EU to isto,samo na drugačiji način radi,poništio se napor Američke poljopolitike,i sve je otišlo k vragu.Propadaju i američki i europski poljoprivrednici.Svelo se sve na nulu,a troškovi država su ostali.Tako je,kako je,u nastojanju ubrzane megalomanske proizvodnje slomila se jedna stepenica,i urušio cijeli sistem.
I zato ja velim da bih se najradije vratila u vrijeme prije uvođenja poticaja.Ali,sada kada je zbog njih sve poremećeno,i dok nas oni koji moraju ne izvuku iz toga,ja svoje hoću,bilo to dvije ili dvijesto tisuća kuna. A to što nam država ne daje rješenja o tome koliko nas poticaja slijedi u tekućoj godini ima svojih razloga .Ako imaš rješenje u ruci,možeš lijepo utužiti državu,sjesti joj na račun i naplatiti i kamate i trošak tužbe.Pametni su oni.Mi nismo.