Ma sačuvaj bože da bi se ljutil na bilo što si iznijo u svom postu..
Samo bi te usmjerio na neke netočnosti koje si naveo u svom postu..kao prvo ne možeš uspoređivati zemlju u mom kraju naglašavam ..jer slavonija je mala ali ima ti ona jako dobre zemlje a ima ti i jako katastrofalne..mi smo ti u rangu srednje loše govorim isključivo za Grad Valpovo i okolicu i ako ne bacimo gnojiva nema ništa tako se pričalo..evo ti moje priče od lane nisam bacio NPK gnojiva ni zrna i imao sam prinos prosijek 5,9 t/ha što i nje neki prinos ..bilo je puno boljih prinosa ali su isti bacili NPK ..e sad se tu postavlja pitanje dali je taj što je imao recimo 6.5t/ha opravdao svoja ulagana za razliku od mene koji nisam kao inače bacao po 350-400kg npk/ha bilo kojeg.
Ja sam došao do zaključka da lane kad nisam bacao npk nikad do sad nisam imao bolji prinos nego do lane..sigurno da nije ne bacanje istog doprinjelo tom rezultatu ali što nam isto govori da je najvažniju ulogu u našoj proizvodnji igra šta?? vrijeme...klima ...znaći da nam biljka ima dosta i na vrijeme oborina i sunca i onda je naš uspjeh zagarantiran..a svi drugi parametri samo mogu doprinjeti boljim rezutatima..e sad ja vas pitam dali treba i dali je pametno sa riskirati u proizvodnju iste znaći ići s gnojidbom i zaštitom ono do jaja i očekivati prinos do jaja ili riskirati pa ići s manjom dozom riskiranja ulagana i svjesno očekivati manji urod..
Joj sad sam se sav izgubio moram si otići po koju pivu pa nastavljam dalje s pisanjem..
Hvala na razumjevanju nemerem više pisat koliko su mi usta suha