Moco baš cijenim tvoje postove, ali kad ga bubneš onda ga pretjeraš :-( Što se koji ku*ac država zadužuje? Što isplaćuje milijune za menađere a svi odreda gubitaši? Da je poljoprivrednik imao uspješnu godinu vjerovatno bi podmirio sve račune, no kako ti država odlučuje od koga će uvesti, koliko ćeš platiti dađbina, po koliko ćeš prodati proizvod nemaš baš puno milosti birati ispred banaka, koperacije i države tkome ćeš namiriti račune. Ako je država toliko uspješna što se zadužuje? Oni ne smiju imati manjak u proračunu moraju se zadužiti, a seljaku trebaju oduzeti i to malo sirotinje? Rekao sam da će uskoro seljaci pod najlon, kao oni španjolci... Ako sad nije vrijeme za prosvjede, onda svi imate problema sa kemijskom lobotomijom. Namjena poticaja je sasvim neka druga priča od podmirivanja doprinosa. Meni su prelomili povrat pdv sa porezom na njivu, pošteno i neka im. No neka mi isto tako plate fakture od 600 dana sa njihovim firmama privatiziranim po b c i ne znam kojem modelu.
No nameće se jedno logičko pitanje. Kako to da država očajnički treba naše novce za mirovinu? To je naša mirovina i svejedno je kad ćemo je uplatiti. Naši preci su cijeli život uplačivali mirovinu i sad se trebaju trošiti vlasiti novci oročeni u dražvnoj blagajni. Mi uplaćujemo doprinose za neko vrijeme kad ćemo u mirovinu, tako je svejedno da li ćemo ih uplatiti sad ili kad nas malo povuku dobre godine i podmiriti sve, zar ne? Država ako nema novaca neka povečava konkuretnost smanji uvoz i odljev kune i deviza, neka pokrene bušotine, i neka odstrani off shore firme u državnim nabavama i da ne nabrajam dalje.