Soni, bolje da nisi ništa napisao, ali kakvi smo, malo svađe uvijek dobro dođe, onako sportski, iznad pojasa.
Imam pod sobom preko 70 rali zemlje, 10 rali je uljane repice, deset rali je pšenice. To sam počeo sijati iz jednostavnog razloga jer mi to krave ne jedu, i mogu slobodno prodati i malo pokrpati rupe od stočarstva. Ne budem omaložavao nikoga, ali svi mi iskreno idemo linijom manjeg otpora, i radimo ono gdje je manje posla. Repicu posiješ, pošpricaš protiv korova, pratiš kukce da te ne zaje.., prihraniš i moliš Boga da tuču pošalje poslije kombajniranja. Pšenica je slična, uz naglasak na bolesti, iskombajniraš i tamburica u ruke, ako od otkupljivača dobiješ svoje novce. Kod stoke ne možeš mrdnuti, i uz to stalno imaš nekakve, ajde sad je to moderno reći "izazove". Da je tako lako raditi sa stokom i za stoku pripremati hranu, pa nitko se nebi ostavio stočarstva. Mnogo njih se na nagovor zaletjelo u taj "biznis", vidjeli su kalkulacije x krava x litra mlijeka x 3-4 kn, ali su zaboravili uračunati troškove i pad cijene mlijeka. I sad kad se ponovno okreću čistom ratarstvu, koje je momentalno ruku na srce isplativije od stočarstva, odmah idu osude, tipa gledaj pedera, ide nam u konkurenciju, uzima nam zemlju. Mora se znati i priznati da je kod nas stočarstvo uništio SISTEM, i njegovi sluge, počevši od sela, općine pa na dalje do vrha. A to što su kao stočari u prednosti za zemlju, to bi trebalo po istini procijeniti, jer u pravilu zemlju dobijaju pod 1 podanici svih političkih boja, pod 2 rodbina i prijatelji onih koji dijele zemlju, pod 3 možda stočar ako se ta zemlja ne sviđa ovim prije nabrojanima.