Pozdrav, da li zna itko koliko je kuna poticaj po hektaru za pojedinu kulturu za prijave podnesene za 2015. godinu npr. posebno za kukuruz, posebno za krumpir, posebno za pšenicu i gdje se može dobiti ta informacija?
poima nemaš dečko.........to je isto ko da duhanac kaže,daš kravam jest i podojiš ih.....hi):
Koliko sam primjetio ti duhanci imaju najviše posla na sam Božić i Uskrs kada stočari dignu sve četiri u zrak i uživaju .
Das im jest i podojis ih i tako dva puta u danu, 365 dana u godini..
Moja majka je prosle godine bila bolesna 3 dana i dojila je krave i povracala, jer ni ja ni stari nismo nikad dojili, tako da nemojte vi koji niste nikad imali stoku govoriti sta je teze i sta je muka..
Dok je bila dobra cijena , ajd nekako su se sve takve patnje iskompenzirale, ali sada, gotovo je, vise se muka ne isplati..
Ja se nadam da je ovo sarkazam?!
Ej decki, dosadni ste, ponašate se ko neke trač babe, radije se primite teme poticaja!!!!!
Kad će krenut isplata?
ne shvačam te krivo......ali ti shvati da nismo svi isti........nisu sve kulture jednako dohodovne............čisto ratarstvo(npr kukuruz,pšenica)plača se po ha,a recimo nama koji imamo,neznam već kako se to zove,strateške kulture,nama je to 70% poticaja i jedino što ti ostane(i od toga poplačaš zaostale račune).i sad ti reci da ne ovisiš o poticaju,ako sam te ,kilega dobro shvatio.......?Ja mislim da i isplate na vrijeme,bilo bi onih koji bi rekli,e da su isplatili 2 tjedna prije,bilo bi bolje...Plakali smo za novcima,kad su sjeli,nije dosta bilo...a pisalo se da budu isplate i u 5. mjesecu...nebude ni to dosta,već se kuka kak će smanjiti isplate za 20ak%...najgore je što bi se kukalo i da povećaju 50%,jer neki bi htjeli povečanje od 70%...ja sam 5 god radio bez kune poticaja,nebi se žalio da sam dobivao,ali imao sam premalo površina da dobijem poticaj,i gurao sam,a guram i sada..(ne živim od poljoprivrede i suosjećam sa onima koji stvarno ovise o tim poticajima)
Kad sam krenuo ozbiljnije u poljoprivredu,stari me otkantao,a tast mi je reko da imaš poticaje i bar 10ha zemlje bilo bi ok...
Za 3 god dodjem do 8 i po ha zemlje i upišem zemlju i prijavim poticaje,i kaže tast,e da,polakomili su se mnogi za poticajima,pa su otipli kvragu,a da imaš 20ha zemlje,onda bi bio neki ku*ac...i tako u nedogled...da imam 50ha zemlje,rekao bi,da imaš 100ha itd...
Tako razmišljaju mnogi,a to pokazuje da kako su kolege rekle,ne poštujemo se međusobno,jer stočaru je krava "teži posao" nego rataru repica ili duhan...
Nije mi namjera uvrijediti nekoga te se unaprijed ispričavam ako tko tako shvati ovaj post,nije mi to bila namjera..
Ali kako i ministar govori,a mi to ne čujemo ili ne želimo čuti,UJEDINIMO SE...tada smo jači...samo to 99% ljudi ne shvaća...
Jedan tijedan je prošao,iduči idu pare ako ministar održi rijeć.