• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Ja sam rekao da bi bilo zanimljivo vidjeti popis ekoloških površina po gospodarstvima i nositeljima gospodarstava.
Nikako nisam mislio na one koji stvarno rade ekološki i dobivaju ekološki proizvod, makar bi se i tu dalo pričati, nego na stotine ha ekološkog bilja, ekoloških livada koje se pokose jednom godišnje, stotine ha ekoloških krških pašnjaka na kojima pase 1 krava na 100 ha.Imena tih junaka mene zanimaju, jer radi njih je povečan ukupni poticaj, a dobili smo manje....njima je to dalekovidni Jakovina lani namjestio.

dado 1

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
185
točno 4000 kn sam manje dobio nego lani,a imam jedan hektar više upisano......sveukupno 7,96 hektara.....a za ovce nisam dobio ništa

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Ili zapuste ili nastave pesticidima kao i prije.
Slican nacin kako radi i onaj trgovacki smrad iz Vinkovaca.

Pa moze zapustit jedino onaj ko radi samo zbog poticaja, inace nema nista od proizvoda, a ja da znam nekog da ide pesticidima sigurno bi ga prijavio, to je teska povreda zakona. Ja odvajam otkose lucerne koji su mi uz konvencionalne susjede da nebi bilo problema, a ne da oprskam npr.eko zob, jer to ide za djecju hranu, nije to za zafrkanciju

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
U mojem selu, Hrastovskom kod Ludbrega ima jedna tabla od 5 hektara eko proizvodnje, firme koja je kao najveći proizvođač hrena u Hrvata. Ljudi moji, oni zadnjih 5 godina s tih 5 ha nisu pobrali NIČEGA ni za dvoje tačke. Glavni stroj im je malčer, ove godine su kao posijali NEŠTO na oko jedan hektar, evo prošlo je već mjesec dana od sjetve, a ne mogu skužiti što su to oni posijali. Ili su sijali bez sjemena, ili su sijali MAGLU, što na žalost kod nas ima dobru cijenu i prođu. Zadnje što je bilo kako-tako posađeno je bio luk 2011. godine, ali ga nisu pobrali. Došli su s nekakvim vučenim kombajnom, sličnim kao za krumpir, ušli u zemlju desetak metara, i kraj priče. Malo im je zasmetao "ekološki korov". Za nekoliko dana su probali onom svojom skalamerijom za vađenje hrena, "ekološki korov" je bio jači i od toga. Po onoj, gdje ne može tehnika, mogu ljudi, treći pokušaj također nije uspio, nije bilo treće sreće. Ma ko jebe sreću, kad je te godine proglašena elementarna nepogoda od suše, dobili su više odštete nego je vrijedio sav luk s tih 5 hektara. Na kraju je opet radio malčer. Te godine sam za livade i kukuruz koji je stradao dobio lijepi kurčev poljubac, i mislio sam si kako prehraniti blago do iduće godine. A takvih ekologa ima na žalost koliko ti srce želi. Čast izuzecima koji rade savjesno, ali moje mišljenje je da velika većina lanjskih "ekologa" proizvodi samo maglu i čeka poticaj. E još da se pohvalim, u ponedjeljak 04.07. mi je u dvije uplate sjelo preko 550 kuna, sve što mi sjedne iza 30.06. ide u fond za pijanku, uplačeno je van zakonskog roka, pa se bude i tako potrošilo.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Zasto ih ne prijavite? Barem da u novinama izadju.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ponovo ču probat objasniti njihov sistem poticaja,jedan dio ode za svu administraciju koja ništ ne radi 9 mjeseci.A drugi problem je ta omotnica gdje su sve natrpali,ali jednostavan primjer je ovakav,ako ima milijarda za zemlju a ove godine se pojavi 10 tisuća hektara ,automatski ti hektari uzimaju novce od te milijarde.Evo kao nama stočarima je u zajedničkom plačanju i bivša premija za mlijeko,ona se zvanično ukida 2017,znači 2018 stočarima bude manje na računima po tom pitanju.Uglavnom planovi za muljanje sa poticajem su napravljeni još za bivših vlada kada je ekipa 10 vrsnih stručnjaka smišljavala hrpu nebuloza koje su dovele do sadašnjeg stanja.Od prvog dana sam govorio da je u pravnoj i poštenoj državi jedini zakon poticaj po jedinici nečeg proizvedenog i amen,ali pošto mi nemamo niti jedno niti drugo,najbolje da se poticaj ukine i sve bivše i sadašnje političare potuče i vrate ukradeni novci,zauvijek smo riješili problem poljoprivrede

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Moj prijatelju ITP, naivan si. Možda oni i dođu u novine, to je možda, a sigurno je da dobijaš automatski pretplatu na inspekcije svih boja i dezena. Pa ne bi oni tako glumili da nisu "podobni", da nisu "perjanica" naše poljoprivrede, uzor za slijediti.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Pa neće pisat u novinama " prijavio vas susjed Mirko". A ako sve radiš kako treba čemu se bojat inspekcija.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Nikada ne možeš raditi sve kako treba. Doći će ti i nećeš imati upisano u knjigu jednu parcelu kukuruza čime si je i kada špricao i evo vraga. Trenutno se po novinama i elektroničkim medijima ona gospođa iz Vinkovaca što je govorila o Bosi. Izgleda da će ona biti najveći krivac za takav rad firme.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Onda najbolje da nitko nista ni ne pise ovdje. Da ne bi netko nesto procito slucajno...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Imam pčele i uvijek se zakvačim sa eko pčelarom kada mu spomenem da nabijem eko na kandelaber ako voze pčele na repicu koja nije eko...jer se nesmije..ali poanta je sljedeća,ako on ne vrca med od repice onda "može" ići na repicu,a ako vrca automatski je u prekršaju...jer analiziraju med iz teglice koji imaš,a ne uzimaju uzorak na terenu iz košnice..samo to eko zadovoljstvo moraš platiti..a ne ga se i pridržavati...

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Nisam strucnjak za pcele, tj. nemam pojma o njima, ali koliko se sjecam, za ekolosko pcelarstvo je moguce samo ako u krugu od 3 km od kosnica sve cisto bez ikakvih tretiranja???

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Sve je to ludnica, ja ne smijem gnojiti eko parcele sa stajnjakom od bikova, jer jedu kukuruz koji nije eko, a eto vidim sad po vasim pricama da neki mogu jos malo i totalom oprskat

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kod mene ekološki pčelari drže košnice uz polja kukuruza,soje,pšenice itd koja se itekako tretiraju,voćnjaka koji se isto tretiraju,itd...

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Puno gluposti u članku, od toga da nema kontrole do toga da je eko isplaćen u cjelosti. Svake godine imam barem jednu kontrolu i prošle godine sam dobio opomenu jer kad je dosao nadzor u jednom sam voćnjaku između redova imao travu 30-tak cm.
Ja još nisam dobio ni lipe za eko ni mjeru 11, ostali?

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ako je gledao ove po Đakovu, onda nije ništa slagao.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh