U mojem selu, Hrastovskom kod Ludbrega ima jedna tabla od 5 hektara eko proizvodnje, firme koja je kao najveći proizvođač hrena u Hrvata. Ljudi moji, oni zadnjih 5 godina s tih 5 ha nisu pobrali NIČEGA ni za dvoje tačke. Glavni stroj im je malčer, ove godine su kao posijali NEŠTO na oko jedan hektar, evo prošlo je već mjesec dana od sjetve, a ne mogu skužiti što su to oni posijali. Ili su sijali bez sjemena, ili su sijali MAGLU, što na žalost kod nas ima dobru cijenu i prođu. Zadnje što je bilo kako-tako posađeno je bio luk 2011. godine, ali ga nisu pobrali. Došli su s nekakvim vučenim kombajnom, sličnim kao za krumpir, ušli u zemlju desetak metara, i kraj priče. Malo im je zasmetao "ekološki korov". Za nekoliko dana su probali onom svojom skalamerijom za vađenje hrena, "ekološki korov" je bio jači i od toga. Po onoj, gdje ne može tehnika, mogu ljudi, treći pokušaj također nije uspio, nije bilo treće sreće. Ma ko jebe sreću, kad je te godine proglašena elementarna nepogoda od suše, dobili su više odštete nego je vrijedio sav luk s tih 5 hektara. Na kraju je opet radio malčer. Te godine sam za livade i kukuruz koji je stradao dobio lijepi kurčev poljubac, i mislio sam si kako prehraniti blago do iduće godine. A takvih ekologa ima na žalost koliko ti srce želi. Čast izuzecima koji rade savjesno, ali moje mišljenje je da velika većina lanjskih "ekologa" proizvodi samo maglu i čeka poticaj. E još da se pohvalim, u ponedjeljak 04.07. mi je u dvije uplate sjelo preko 550 kuna, sve što mi sjedne iza 30.06. ide u fond za pijanku, uplačeno je van zakonskog roka, pa se bude i tako potrošilo.