• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ono što je upisano u Arkod je obojano smeđe, zeleno, žuto... Što nije u ARKOD-u izgleda kao na običnoj karti katastra.

viper50

Član
Tu od
21 Tra 2013
Poruka
186
Ono što je upisano u Arkod je obojano smeđe, zeleno, žuto... Što nije u ARKOD-u izgleda kao na običnoj karti katastra.

ok.
da li sve što je označeno u arkodu neovisno o boji ostvaruje poticaj.odnosno da li za površinu označenu/omeđenu npr. žutom bojom znači da netko ostvaruje poticaj??nije obojana cijela površina parcele već samo obrubljeno

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Mislim da je ono obrubljeno žutom bojom u sustavu opg-a i neznam dali nužno znači poticaj.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

viper50

Član
Tu od
21 Tra 2013
Poruka
186
Mislim da je ono obrubljeno žutom bojom u sustavu opg-a i neznam dali nužno znači poticaj.

Koliko sam ja shvatio boje označavaju različite kulture koje se uzgajaju na površini a ne na to da li su u sustavu opg

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Da li su se za te novoupisane zemlje, bez ugovora sa vlasnikom, odnosno na izjavu uopće dobivali poticaji. Mislim da je bilo govora da su se radi tih zemljišta smanjivala vrijednost prava, tj. poticaji, tako da mi to baš i nije jasno.

Å ljivar

Novi član
Tu od
11 Lip 2012
Poruka
28
razmišljam o otvaranju OPG, pa mi recite jesam lud ili nisam.

Znači imam cca 1,5 -2h održavane zemlje (čitaj kosi se 1-2-3 godišnje) te cca 4h šume.
Prave proizvodnje kao takve nemam, osim 3500 m2 šljivika.
Hoću li imati pravo na kakve poticaje?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Šljivar, trebao bi na sve obradive površine preko 1ha imat poticaj i plavi diesel.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Jedno 400l plavca i oko 2000kn u kešu, gubiš prava na novac sa zavoda za zapošljavanje u slučaju da ostaneš bez posla.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
a kaj to znači u brojkama? Jel se meni uopće isplati opg?

Mozes ostvarit poticaj jer imas preko 1ha zemlje sto je minimalni uvjet. Za livade neces dobit nista ako nemas stoke, dobit ces za sljivik kakvih 1000kn, mozda vise.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
A zašto se može za njivu koja je košena bar jednom godišnje?

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Njiva podrazumijeva neku vrstu ugar-a ako već nema ratarske ili povrtne kulture, ne kosi se. Sjenokoše, livade i pašnjaci su nešto drugo.
Kako bi sada plaćali livade onima koji nemaju stoke, za koga se livade kose i zašto bi to država subvencionirala. Onda neka dođu kod mene doma i plate mi za dvorište što kosim.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
A kako ide taj poticaj za livade, jel isti iznos kao i za obradivu zemlju ili manji?
Ili se to gleda po kolicini stoke?
Kaj ak ja slucajnio prijavim 10 hektara livada, jel bi dobio isto para za te hektare ako hranim 5 ili 20 bikova?

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ne znam sada točno koji su iznosi ali je manje. Ne možeš prijavit pašnjaka ili sjenokoša koliko hoćeš već se gleda prema broju grla.
Sada je aktualno prijavljivanje ekoloških pašnjaka za ekološko ovčarstvo, u eko proizvodnji je najlakše držat ovce a po ha se dobije nešto preko 300e. Puno ih se na to prebacuje na Kordunu i Lici.
Govorili su o broju grla po ha sada na predavanju savjetodavne pa mislim da bi ti materijali trebali biti i na njihovoj stranici.

rus820

Novi član
Tu od
29 Lis 2016
Poruka
2
Pozdrav svima, novi sam ovdje na forumu.Pročitao sam sve stranice o poticajima pa me zanima općenito koliki je stvarno poticaj po h na kukuruz, pšenicu i ječam.Otvorio sam opg,a nisam do sad nikad predavo za poticaj općenito mislim na ovaj što se predaje u proljeće negdje od 3 mj do 5.Bio bih zahvalan kad bi mi neko rekao nešto o tome.INAČE imam 4 h kukuruza,1h ječma,1 pšenice :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh