• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zetorcrystal

Aktivni član
Tu od
23 Lis 2013
Poruka
276
Pitanje ako netko zna,imam u najmu vec 5 god zemlju i sad je vise necu obradivat od iduce god dok istekne najam,sad me zanima ta baba bu dala drugom u najam pa ako ko zna kako to ide dali ja moram prenest pravo na poticaj drugom zakupcu posto sam zadnjih 5 god ja dobivo poticaj ili mu baba daje pravo

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Pravo je tvoje. Mozes prenijeti sebi na drugu zemlju a mozes i novom zakupcu prenijeti stim da se gubi neki postotak pri prijenosu prava.

zetorcrystal

Aktivni član
Tu od
23 Lis 2013
Poruka
276
Hvala na odgovoru,to nisam znao da mogu na drugu zemlju prenijet pravo,onda cu sebi prenjet na drugu zemlju posto cu uzet u najam blizu sebe zemlju

zlaja1

Član
Tu od
20 Lip 2016
Poruka
76
Prava na placanje koja si dobio 2015 godine za tu zemlju koju si obradjivao u to vrijeme su tvoja ,a ako ne zelis vise obradjivati tu zemlju mozes prava na placanje predati ili prodati novom korisniku zemljista!

zetorcrystal

Aktivni član
Tu od
23 Lis 2013
Poruka
276
Neda baba nece produzit ugovor jer je nasla dedu koji nju obrađiva pa bu njemu dala zemlju u najam a ako je moguce ja bi prava uzeo sebi za drugu zemlju,misle da budu dobili milione xa ta 4 ha zemlje a nist ne sijali nemres im objasnit neke stvari da se krunis

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Da li netko zna sa sigurnošću objasniti na osnovu čega je izračunata vrijednost prava za svakog pojedinačno? Koliko sam skužio prosjek je 169e. Zašto netko ima veći iznos, a netko manji?

Ijop

Član
Tu od
20 Pro 2012
Poruka
124
Neda baba nece produzit ugovor jer je nasla dedu koji nju obrađiva pa bu njemu dala zemlju u najam a ako je moguce ja bi prava uzeo sebi za drugu zemlju,misle da budu dobili milione xa ta 4 ha zemlje a nist ne sijali nemres im objasnit neke stvari da se krunis

Kak je kolega naveo prava su tvoja i ti radiš s njima kaj želiš, možeš ih i prodati ili prijaviti neku drugu parcelu. Mogu ti i stajati neiskorištena ali mislim da ne dulje od 2 godine jer ih oda gubiš i idu u "državnu rezervu". Prava nisu vezana uz zemlju već za korisnika (onog tko obrađuje zemlju).

Zato je i nastala velika halabuka oko arkoda i poticaja a ljudi nisu imali pojma da je to samo sustav koji služi za evidentiranje obrađenih površina na temelju kojih se isplaćuje poticaj. I problem su bili samo prevaranti koji su prijavili na zemlju koju neobrađuju.

Budu se obogatili jer neće ni lipe dobit.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Kako se u času sve zaboravi. I lanjske godine ovaj dio je isplaćivan u u tri ili četiri navrata.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh