Ali ako si nezaposlen ili u mirovini moras placat doprinose.
kak je to glupo. ja mogu robu kupit kesom gdi se setim i prodavat ju tako a imam ugar na gruntu.Bitno je ovo "svoju robu" a misli se proizvedenu na vlastitom gospodarstvu.
Ako kupiš kod Pere a proizveo je Jozo a ti prodaješ onda moraš imati fiskalnu,a i Pero jer je kupio od Joze koji je proizveo.
ne kužim? kak mislis za prodavaca?Jok mjenja se sad tata mora ici za prodavača da bi mogao prodat povrće ispred svoje kuće.
Neki dan bila inspekcija pa dala te papire da je to nešto novo.
kak je to glupo. ja mogu robu kupit kesom gdi se setim i prodavat ju tako a imam ugar na gruntu.
Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk
a koja je shema da recimo ekipi na placu dam svoj plod da ga prodaju za mene i uzmu si postotak?Teško je veće količine kupovat kešom a sada i idu inspekcije po placevima pa ih vodiš doma u vrt.
Evo zvao sam poreznu kako sam napisao da ću zvati.
Pošto sam ove godine dobio isplate veće od 80500kn i ide priča ovako..
Mogu u paušal ili klasično oporezivanje(porez na dohodak)
Mjesečni paušal je 224kn i ide na naplatu tromjesečno,a doprinosi za cijelu godinu pošto sam zaposlen iznose 3956kn i to ide jednom godišnje na naplatu..
Jednom kada se uđe u porez na dohodak nema izlaska,osim po zatvaranju u mom slučaju OPGa.
Obveznik fiskalizacije nemoram biti pošto prodajem isključivo proizvode koje sam proizvodim na vlastitom OPGu,tako da evo,misterije smo riješili..
Ps. Ulaskom u porez na dohodak više se ne ispisuje otkupni blok,već se mora račun ispostaviti..