code
Dobro znana faca
- Tu od
- 30 Ožu 2008
- Poruka
- 2,136
Rekao bih da si malo prečero, momak. Ne zaboravi da sam i ja do prije koju godinu bio početnik, kao i ti, da je i meni vjetar totalno srušio plastenik, da je i mene tukao led i slične nedaće. Uostalom, još sam uvijek početnik...
Ja uopće nisam rekao da meni ne trebaju poticaji, osim možda dok se strašno razljutim na ovu državu i dok vidim kakav sve ološ dobiva poticaj za ništa. Moj susjed dobiva i poticaj i potporu i još radi budalu od mene. Njemu naravno ne dolazi nikakva inspekcija, više ih ja interesiram. Samo kažem da se više potiče nerad nego rad. Svatko se može potruditi i proizvesti više, a viša sila poput leda i nevremena uvijek se mora osigurati. Zato i pitam za subvenciju osiguranja, jer su premije visoke i previsoke.
Hektar proizvodnje paprike se potiče sa 2055 kn, uz prosječan prinos od 8-9 tona na razini države. To me ljuti, što i onaj koji proizvede toliko dobije isto ko i ja ili ti koji proizvedemo i 50 tona na hektaru. Najgore od svega je što više i nisu bitni referentni prinosi da bi se nešto ostvarilo.
Kako dobijete isto, kad ti dobiješ toliko više novaca po kili koliko si više proizveo??
Nije isto prodati 10tona sa hektra i 50tona....