Koja je gornja granica površina za poticaje a da se nemora uči u sistem pdv-a.
Pa u biti mislim da o ne postoji, granica je valjda 48 tisuća kuna poticaja. I to te obvezuje u ulazak u sustav obveznika poreza na dohodak.
zavisi šta siješ,može biti i 400ha - livada je malo više od 100kn/ha
to nije realno,sijati 5ha zobi ili 5ha kukuruza jako je velika razlika u ulaganju,a da je poticaj isti,jel to može ovisiti i po županijama da ima neke razlike u visinama poticaja ili ne
to nije realno,sijati 5ha zobi ili 5ha kukuruza jako je velika razlika u ulaganju,a da je poticaj isti,jel to može ovisiti i po županijama da ima neke razlike u visinama poticaja ili ne
Isto tako nije jednako proizvodi na ravnici na velikim poljima crnice, i po brdima u glini ???
Poticaj je samo dodatak, ti biraš da li ćeš posijati kukurz i zaraditi HRPU para, ili ćeš sijati zob i zaraditi manje....
E sad si ga prekardašio, zato postoji TUGA, ccc
da si išao usporediti neke intenzivne kulture sa kukuruzom ili zobi, al ovak dvije kulture za koje ne znaš s kojom ima manje posla, stvarno čudno
codex nisam ja uspoređivo vrste zemlje ,nego kulture - koliko imaš posla i ulaganja u sjetvi kuruza ,a ne zob posij-baci šaku gnojiva- žetva
- po meni bi bilo najbolje ukinuti poticaje i staviti realne cijene suhoga zrna-pa ti sij šta hoćeš i ulaži u kulturu koliko hoćeš
codex nisam ja uspoređivo vrste zemlje ,nego kulture - koliko imaš posla i ulaganja u sjetvi kuruza ,a ne zob posij-baci šaku gnojiva- žetva
- po meni bi bilo najbolje ukinuti poticaje i staviti realne cijene suhoga zrna-pa ti sij šta hoćeš i ulaži u kulturu koliko hoćeš