• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ako ukinu plavu,,nece bit ni za gorivo,,hahah:rolleyess::rolleyess:

još ovu godinu ide,ali od nagodinu sve kroz sustav poreza,znači olakšica kroz troškove. tako je trebalo biti od početka,a ne ovakav sistem kao do sada,čista glupost.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Vic
Koja je razlika izmedju politicara i bebe?..
Oboje masu rukama i seru...

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
355
U izvršenju proračuna za siječanj nema stavke poljoprivreda,jel to znači ništa od poticaja ovaj mjesec???!!

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Mislim da u godinu dana nisu pravno raspodjelili 100000 ha a di će za 5 mjeseci milijun do ulaska u europu jedino ako budu prolongirali, a kod mene u cjelom kraju nema nešto pretjerano zapustene zemlje da bi oni nakupili još miljonceka pa to ispada da nije pola zemlje obradene...
Ima ljudi koji i po 1500-2000 kn daju za zakup a ako im ovo uspije jadna im majka nakraju će ispasti bolje nacrno raditi zemlju...

ma to su bajke za milijun neobrađenih hehtara..radi se o parcelama koje nisu evidentirane u arkodu..znam i sam jer imam skoro trećinu takvih parcela..tu zemlju država tretira kao neobradivu a to što neki nedaju pravo na poticaj,dugima nepaše nešt u gruntovnici,treći su vlasnici ko zna gdje i tu je masa zemlje koji nemožeš prijaviti u arkod..ali ljudi tko god je bio na predavanju europske komisije 15.10 u šeratonu ove godine (ja sam bio pa znam)mogao je čuti da je to veliki problem i u europi pa se jednim djelom i zbog toga mjenja agrarna politika,odnosno svatko će prijavljivati sve stvarne površine koje obrađuje i za to će dobit poticaj,jer kod nas masa ljudi dižu poticaj a drugi obrađuju i još im uzimaju 400 kuna po rali..direktno će se prijavljivati poticaj u brisel a oni će slati našima savjetodavcima određene parcele koje oni moraju prekontrolirati..a ako bude muljanja kazne su drastične kako za seljaka tako za tog kontrolora pa i samu tu službu..znači dat će se nna rječ a ko zajebe taj je onda u banani..što je po meni čisto u redu..ima tu hrpa drugih stvari što se čulo tamo i inače mi se gadi europa ali što se tih nekih stvari tiče oni su nebo i zemlja u odnosu na ove naše političare..:supz:

D&D

Član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
275
ma to su bajke za milijun neobrađenih hehtara..radi se o parcelama koje nisu evidentirane u arkodu..znam i sam jer imam skoro trećinu takvih parcela..tu zemlju država tretira kao neobradivu a to što neki nedaju pravo na poticaj,dugima nepaše nešt u gruntovnici,treći su vlasnici ko zna gdje i tu je masa zemlje koji nemožeš prijaviti u arkod..ali ljudi tko god je bio na predavanju europske komisije 15.10 u šeratonu ove godine (ja sam bio pa znam)mogao je čuti da je to veliki problem i u europi pa se jednim djelom i zbog toga mjenja agrarna politika,odnosno svatko će prijavljivati sve stvarne površine koje obrađuje i za to će dobit poticaj,jer kod nas masa ljudi dižu poticaj a drugi obrađuju i još im uzimaju 400 kuna po rali..direktno će se prijavljivati poticaj u brisel a oni će slati našima savjetodavcima određene parcele koje oni moraju prekontrolirati..a ako bude muljanja kazne su drastične kako za seljaka tako za tog kontrolora pa i samu tu službu..znači dat će se nna rječ a ko zajebe taj je onda u banani..što je po meni čisto u redu..ima tu hrpa drugih stvari što se čulo tamo i inače mi se gadi europa ali što se tih nekih stvari tiče oni su nebo i zemlja u odnosu na ove naše političare..:supz:

Jel na tom poredavanju bilo kakvog govora oko samih iznosa poticaja i do kada će nji uopće biti i jel će biti. Masa ljudi govori da uskoro poticaja neće biti uopće. Jedni govore da neće biti po površini nego samo po proizvedenom. Mene u biti zanima voćarstvo. I ako je bilo kakvog govora o poticajima za ekološki uzgoj ?
Po ovome što se sada čuje, 3 čovjeka 4 mišljenja.....

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
gle bilo je govora o svemu i voćarstvu,ali bio je direktan prijevod i možda prevodioc nije baš bio dovoljno brz pa nemožeš pohvatati svaku tako da nisam obraćao pažnju na voćarstvo,ali koliko sam shvatio da će se poticaji povećavati iz tog razloga jer je hrane općenito u svijetu sve manje i sve više ljudi odlazi iz poljoprivrede..a što se tiče da nebude poticaja,pa hrvatskih valjda nebude jer kad uđemo u eu onda će se dobivati novac direktno iz europe,bez posrednika ministarstva poljoprivrede.mogu poslati upit europskoj komisiji da pitam za poticaje ak te zanima?valjda budu odgovorili..:rolleyess:

D&D

Član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
275
gle bilo je govora o svemu i voćarstvu,ali bio je direktan prijevod i možda prevodioc nije baš bio dovoljno brz pa nemožeš pohvatati svaku tako da nisam obraćao pažnju na voćarstvo,ali koliko sam shvatio da će se poticaji povećavati iz tog razloga jer je hrane općenito u svijetu sve manje i sve više ljudi odlazi iz poljoprivrede..a što se tiče da nebude poticaja,pa hrvatskih valjda nebude jer kad uđemo u eu onda će se dobivati novac direktno iz europe,bez posrednika ministarstva poljoprivrede.mogu poslati upit europskoj komisiji da pitam za poticaje ak te zanima?valjda budu odgovorili..:rolleyess:

Ne znam...različite informacije kolaju s različitih strana.
Mene (dosta) zanima ekološka proizvodnja ali s obzirom da je podizanje nasada tek predamnom, naravno su mi poticaji bitan faktor.
Jbt, ovdje čovjek mora pisati u svilenim rukavicama pa se ne smije spomenti niti jedno ime neke odgovorne osobe...ali recimo.... jedni kažu "poticaji će s eukinuti,ići će se na slobodno tržište kao i drugim granama gospodarstva", dugi " kad uđemo u EU poticaji za ekološke voćnjake će biti kao u EU-a to je 1000 E" ... i sada se pojave opet neke špekulacije oko smanjenja poticaja vs ovo što je ministar rekao u plodovima zemlje za plaćanja po površini... to je zbrka živa...nitko ništa ne zna...

Ako možeš nešto konkretnije saznati, bit ću ti jako zahvalan

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
i sad ti vidis,koliko smo mi informirani,,majke ti,,koje su to tajne,,svakog moras za rukav vatat,,da ti nest kaze,,,,i mi smo spremni za Europu,,ma jesmo,figu,,nepoznanica,da boli glava,,,sve mi tu nesto smrdi,,jako smrdi,,kad se to na kapaljke sve pusta u javnost,,,najlakse rec,,seljaci su neuki,,ne skolovani,,itd,,,

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
Glete jednu nelogičnu stvar oko poticaja, arkoda it, ja obrađujem oko 5-6h državne zemlje u općinu sam išao par puta da mi tu zemlju daju u najam, ali oni uvijek nađu neki razlog zbog kojeg to nemogu te promjena vlasti te nije raspisan natječaj i već što sve ne i tako to traje već 20g.
Kad sam išao u agenciju za plaćanje prijavljivati zemlju u arkod sustav rekli mi da se upiše sva zemlja koja se obrađuje a ja im velim da obrađujem i državne zemlje ali da nemam nikakvih papira za tu zemlju koju obrađujem a oni meni vele da se sva zemlja bez obzira upiše u arkod sustav ali da za tu zemlju neću moći dobiti poticaj dok neriješim papire.
Ali nisam ja jedini ovdje takav svi oko mene koje znam da obrađuju takvu državnu zemlju bez papira su isto upisali u arkod i to traje od kad se uveo arkod sustav.

Ništa tu nebi bilo neobično da mi prije jedno mjesec dana nije došla poljoprivredna inspektorica u nadzor poticaja za 2011 god i sve oke dok nije došla do zemlje i počela mene ribati zašto sam ja upisao državnu zemlju bez papira u arkod sustav.
Ja joj uprorno objašnjavam da su mi tako rekli u agenciji za plaćanje ali ona po svome da ja to nisam smio napraviti da je to kazneno dijelo da bi ona sada to trebala dati na državno odvjetništvo itd, itd a da stvar bude još zanimljivija državno odvjetništvo je upuznato s tim da se ta zemlja obrađuje već više od 40godina.Kod nas je bio avisnimak i sređivanje zemlje prije 5-6 godina pa je i državno odvjetništvo sudjelovalo u tome i nisu imali primjedbi na to što se to obrađuje bez papira,čak o tome postoji pisani trag.
I nakraju ona meni veli da ja tu zemlju ispišem iz arkod sustava,a ja njoj ljepo reče da se oni (drž.inspektorat,agenc. za plaćanje i vlast) nađu sjednu i ljepo dogovore kako i što dalj i da onda krenu uvoditi reda u državi i da je ove godine imala pošto doći ali da je jako upitno oćeli imati pošto doći dogodine.
I sad vi meni racite ko tu koga j..e .

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
evo pošto sam novi u svemu tome imam jedno pitanje, u 11 mj sam zasadio 2 ha voćnjaka, i sad me zanima od kojeg datuma se predaje zahtjev za poticaje. i od kada mogu dobit knjižicu za plavu naftu.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Da li se poticaju isplaćuju za iscrtane površine u arkodu ili samo za zemljišta koja sam kod upisivanja u upisnik imao u vlasništvu ili zakupu?
Naime, obrađujem dio i od rođaka i teško ga je uhvatit za proć bilježniku, ne znam dal ću to riješit do 3 mjeseca pa da se ne zamaram s time.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ako nije tvoje vlasnistvo, moras imati ugovor o najmu te zemlje.
bez njega nista..

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Da li se poticaju isplaćuju za iscrtane površine u arkodu ili samo za zemljišta koja sam kod upisivanja u upisnik imao u vlasništvu ili zakupu?
Naime, obrađujem dio i od rođaka i teško ga je uhvatit za proć bilježniku, ne znam dal ću to riješit do 3 mjeseca pa da se ne zamaram s time.

Ako do konca veljače ne upišeš parcelu na svoje ime u arkodu,nećeš za ovu godinu dobiti poticaj,koji će,usput rečeno ove godine iznositi 1760 kn/ha.Pod uvjetom da ne budu nove površine uvedene u arkod(u zadnje vrijeme spominjanih famoznih milijun ha koji bi se trebali staviti u funkciju.U tom slučaju se gore navedeni iznos smanjuje proporcionalno broju novopridošlih hektara.)Novost je ta što se može dobiti dodatnih 1000 kn po ha ako se uđe u inregriranu proizvodnju.Koja mora biti pod nadzorom i za nju se dobiva markica.Kontrola je dva puta godišnje-jednom na terenu i jednom administrativno i preko snimke.Ima još nekih dodataka,ako se ispune uvjeti.Eko proizvodnja-4200 kn/ha.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh