A vi bi poticaj jedno 5000 kuna a pisali bi ugovore na 10 kuna????????????????
E vidiš zato nam je svima tako usrano zato što se vara i krade več 20 godina a usput se prasom upire u Todorića a priča o poštenju da ne spominjem stotine malverzacija koje "mali" i nevini seljaci izvode.Uzimaju se računi za PDV kad kupuju repromaterijal a kome oni što prodaju uz ceste izdaju račun,itd,itd.Dok nema reda nema ni novaca.
Ovo je tema kao o kokoši i jaju. Šta je bilo prije. Sjebano društvo ili lopovi političari.
Svi smo mi društvo u cjelini. I političari i narod. I svi smo isti.
I apsolutno nam nikada neće biti bolje. Nikada.
Mi smo obični kmetovi koji su jedino nešto imali kada su bili pod drugim.
I taj sistem je za*****. Al tako je.
Nekidan na TV-u reportaža o Islandu, ako se ne varam u jeku Eura. Pričali mi drugi o tome. Pa Božo Sušec priča kako je to uređena država.
Veli da na otvorenom negdje vani puši cigaretu. I u šoku mu priđe žena i veli da šta on radi, da ugasi cigaretu jer se to ne smije. I sad on klasični balkanac pita pa kako se nesmije, da šta će se dogoditi ako ju ne ugasi?
A ona u još većem šoku odgovori. Kako mislite šta će se dogoditi? Pa ne smijete to. Ugasite. Dakle ni ne misli na stvarne konsekvence. Policiju ili šta već. To se ne smije i pale im se svi alarmi. To za njih ne postoji.
Kada će naša svijest biti 50% toga (apsolutno nikada), znači naroda u cjelini, onda ćemo mi biti Švicarska x2.
I onda kada narod bude imao takavu svijest, onda neće ni postojati ovakvi političari kakve imamo. Svi su oni odraz društva. Naravno da će uvijek biti pojedinaca. Uvijek. Ali ovo stanje u kojem se mi trenutno nalazimo. Tolika kriza morala i svega ostaloga, ne znam.
Teško nam se piše imalo bolje. Ikada...
Poslano sa mog SM-G920F