...istina u cijelom svijetu je zapelo,cijeli svijet grca i posrće pod teretom koji nam nameću spomenute bankarske i brokerske organizacije,ali mi nikako nije jasno da nitko neće prepoznat problem inazvat ga pravim imenom,a to je KAPITALIZAM....dok god vlada kapitalizam u bilo kom obliku to stanje se nemože promijeniti,jer jednostavno u naravi ljudi je da ako imaju priliku da zarađuju oni će to činiti i nije ih briga što neki drugi ljudi zbog tog ispaštaju dok god im je to dozvoljeno.zato moramo shvatit da je jedino prihvatljivo za sve ljude socijalizam u kom nije dopušteno iskorištavanje večine za korist manjine.
Ne znam u kojoj su fazi poticaji..no malo cu se referirati na ovo sve...nadam se dado da ne zamjeras
Dakle..nesto digresije na sve ovo..jer rasprava o tome tko je na vlasti ce vam oduzeti vremena,a svejedno je jer vodu talasa netko ispod...
istine o bankarima i korporacijama su jasne..ova vlada radi iskljucivo kako odreduje komisija...malo proucite lisabonski ugovor- modificirani ustav EU koji nije prosao pa su ga progurali legalno kao lis.ugovor.
Ako vec pratite medije skrenuo bi vam paznju da pratite ono sto je izvan "nnevnika" (dnevnika) jer prije ili kasnije cete shvatiti da je tamo 90% informacija koje vas usmjeravaju da mislite kako oni zele i pola od toga laz.Dovoljno je dok sam citao komentare onog polupismenog sprajca o problemu poticaja,poljoprivrede i sl...i dok je dobio odg. sa par znanstveno utvrdenih cinjenica jasno se vidjelo koliko mu smrdi iz usta...i takav lik vodi sredisnji dnevnik...mislim da vam je moje misljenje o "nnevniku" jasno kaj ne :-D
Kriza je na zapadu..dakle kriza kojoj je nelikvidnost glavni nazivnik.Iste krize na istoku nema...postoje mnoge druge zemlje koje "kihanje sad-a" (popularna floskula koja se perfidno podmece: ako ameri kihnu eu je bolesna) nisu osjetile niti ih je briga za to.Radi se o 10-tak zemalja sa gotovo svih kontinenata koje nisu vezane uz ovu krizu i cija politika nije kopija sad-a ili eu.
Sad-u stoji na putu jedina valuta koja je konkurencija dolaru,dakle euro..i zato se trudi raditi gluposti protiv eu...iako cilj vodecih je isti..porobljavanje putem nebrojeno mnogo zakona.
Sadam je zbog toga sto je zelio trgovati sa eurom od saveznika sad-a postao meta i ostao bez glave...to dovoljno govori sto je dolar u svijetu.
Ako nekada ne znate odgovor neka vam pomognu novinari...kada dodu pred zid slijede pravilo: "follow the money"...dakle ako prica stane slijedi novac...
Price i zabava u saboru moze biti zanimljiva,no osim frustracije i izgubljenog vremena necete puno dobiti.Puno vaznije i bolje je citati zakone...jer oni se dilaju "ispod pulta" dok se po saboru pjevaju becarci o krmaci,prascima i koliko linicu,a koliko nama.Sto prije shvatimo te zakone i oko njih napravimo ovakvu raspravu prije cemo pronaci rjesenja za nas.I naravno vidjeti ono sto oni ne zele...koliko "sitnica" nije objavljeno u "nnevniku",a sa slijedecim izlaskom narodnih novina ljudi lete na cestu jer tako kaze zakon...
te "sitnice" su sprajc i ekipa zaboravili reci...