• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Koji dio isplate poticaja nije jasan? Ako su isplatili 18 mil onda su isplatili poreznih dugova i odmah vratili u proračun. Jer to je isplačeni novac koji se momentalno vratio u proračun. Ljudi će samo dobiti obavijest o prijeboju i namiri. Prvo bi vlada trebala riješiti porezne dužnike pa onda ostale. Jer kod ostalih im se sporije vraća novac, moraju čekati punih 14 dana :)

Daš novac a ne daš,a? :)

H

hrvoje73

Guest
Jučer sam razgovarao sa agencijom za plačanje i rekli mi da do kraja tjedna bude nešto novaca ali ne znaju koliko.Međutim ako danas nije bilo sastanka sa onom dvojicom lažova onda vjerovatno nema ništa od toga izgleda da će mo svi morat na ulicu

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Koji dio isplate poticaja nije jasan? Ako su isplatili 18 mil onda su isplatili poreznih dugova i odmah vratili u proračun. Jer to je isplačeni novac koji se momentalno vratio u proračun. Ljudi će samo dobiti obavijest o prijeboju i namiri. Prvo bi vlada trebala riješiti porezne dužnike pa onda ostale. Jer kod ostalih im se sporije vraća novac, moraju čekati punih 14 dana :)

Daš novac a ne daš,a? :)

a šta je to,pa 80 000 000kn je kod dužnika,šta je to na nekoliko milijardi,čak i da ih isplate pa okrenu,a još nisu počeli prebijati,tek je zakon prošao kroz narodne novine,još malo pa sad će. trebaju oni sve isplatiti i to će im se vratiti za nekoliko dana u proračun,kome to nije jasno ne mora ni razmišljati o tome,stvar je u nečem drugom a ne da se nema love.

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
359
Ništa od sastanka,pa dokle če nas vuči za nos,samo odugovlače ništa drugo.Da mi tako odugovlačimo ne bi bilo dobro.Šišaju nas kao ovce,a mi to trpimo...ko nam je kriv??

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
a šta je to,pa 80 000 000kn je kod dužnika,šta je to na nekoliko milijardi,čak i da ih isplate pa okrenu,a još nisu počeli prebijati,tek je zakon prošao kroz narodne novine,još malo pa sad će. trebaju oni sve isplatiti i to će im se vratiti za nekoliko dana u proračun,kome to nije jasno ne mora ni razmišljati o tome,stvar je u nečem drugom a ne da se nema love.

U ćemu je stvar? Ako ima love onda to ide za masne kredite i još masnije kamate. Daleko je lipanj!!!

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
U ćemu je stvar? Ako ima love onda to ide za masne kredite i još masnije kamate. Daleko je lipanj!!!

stvar je u tome da će utjerati disciplinu među ljude. ti češ kao i ja nagodinu platiti porez,jer nećeš dobiti poticaj,možda češ i osigurati više toga jer nema više odšete za suše,poplave ovo ili ono,čuvat češnešto love od zarade tekuće godine za početak iduće sezone,smanjit ćeš ulaganje u gluposti i posvetit se ulaganju u kvalitetu,sigurnost,povećanje prinosa,dat češ analizu za što više zemlje da bi samnjio nepotrebano gnojenje. e to češ ti napraviti,možda ja i još netko ali 50 posto ostalih neće,smanjit će se poljo gospodarstva,pola će ih nestati kroz dvije godine,to je cilj ove naše politike,ako sami neshvaćamo oni će nam pomoći da to shvatimo. da ne govorim kad tu zemlju što su onih 50 posto napustili otkupe oni što su ostali pa okrupne posjede,pa počmu zarađivati na količini jer se ne isplati raditi na malo,pa država ukine poticaje preko 100ha,e to je onda to,vidjet češ količinu isplaćenih poticaja i broj korisnika za nekoliko godina u usporedbi sa ovom.

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
359

I nije to tako jako daleko,koliko je daleko dan kad čemo moći reći da su poticaji isplaćeni..

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
znam da svima treba svaka kuna ali osobno moj opg nikad neračuna na taj poticaj..mislim da njemu nije svrha da se na njega striktno oslanja..mi planiramo rashode kroz godinu da bi mogli gdje šta uštedjeti,malo ovo malo ono i krpa se ..a poticaj..kad stigne stigne,ak dođe dobro..pokrpat će neke rupe ak nedođe a šta sad..nevrjedi se živcirati..znam da će svi sad misliti da sam budala ali velim mi svi smo nemoćni...živcirali se ili ne možda dobijemo a možda ne....:icon_axe:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
stvar je u tome da će utjerati disciplinu među ljude. ti češ kao i ja nagodinu platiti porez,jer nećeš dobiti poticaj,možda češ i osigurati više toga jer nema više odšete za suše,poplave ovo ili ono,čuvat češnešto love od zarade tekuće godine za početak iduće sezone,smanjit ćeš ulaganje u gluposti i posvetit se ulaganju u kvalitetu,sigurnost,povećanje prinosa,dat češ analizu za što više zemlje da bi samnjio nepotrebano gnojenje. e to češ ti napraviti,možda ja i još netko ali 50 posto ostalih neće,smanjit će se poljo gospodarstva,pola će ih nestati kroz dvije godine,to je cilj ove naše politike,ako sami neshvaćamo oni će nam pomoći da to shvatimo. da ne govorim kad tu zemlju što su onih 50 posto napustili otkupe oni što su ostali pa okrupne posjede,pa počmu zarađivati na količini jer se ne isplati raditi na malo,pa država ukine poticaje preko 100ha,e to je onda to,vidjet češ količinu isplaćenih poticaja i broj korisnika za nekoliko godina u usporedbi sa ovom.

Nije to cilj ove naše vlade i politike. Razgovarao sam direktno sa slovencima i mađarima, proizvođačima povrća. Ista situacija je njih snašla ulaskom u EU. U prve dvije godine članstva propalo je 50% poljoprivrednih gospodarstava, a drugoj polovini je bilo zbilja teško. Tek nakon 3-4 godine nakon ulaska im je postalo "lakše". Nije njima postalo lakše nego im se posložilo u glavi da se treba držati propisa i plaćanja prema državi. Evo baš danas slučajno gledam po gruntovnici nešta i naletim da je jednom našem poljoprivredniku u selu zbog 234 tisuće kuna duga doprinosa, od čega je 125 tisuća kamata!!!, država uknjižila založno pravo na sve nekretnine, kuću, tovilište bikova, više od 10 ha zemlje.

Nije ni meni ponekad lako plaćati svaki mjesec 1500 kuna doprinosa, ponekad i 20-ak tisuća pdv-a, porez na dohodak, ali svjestan sam da samo jedno kiksanje može dovasti do blokade, a tada je zbilja teško poslovati.

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587

eto tako je bilo i sa malim mljekarima sa kravicom,dvije..ljudi su odustajali,neki zato što nisu htjeli prihvatiti parametre čistoće pa su malom otkupnom cjenom,odnosno drugim razredom sami sebe upropastili,drugi su jednostavno shvatili da se od nekoliko krava nemože živjeti,jedino za sebe ili iz hobija...tako u svakoj grani poljoprivrede tko se misli bavit time mora to shvatit ozbiljno,a svatko je u drugoj situaciji,netko krene od jene krave,netko od 50..netko od jenog hektara a netko od 50 i tako ko kako uspije...sve je to lutrija a poljoprivreda je FABRIKA POD VEDRIM NEBOM pa kako bog da u većini slučajeva..:mad::

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
...istina u cijelom svijetu je zapelo,cijeli svijet grca i posrće pod teretom koji nam nameću spomenute bankarske i brokerske organizacije,ali mi nikako nije jasno da nitko neće prepoznat problem inazvat ga pravim imenom,a to je KAPITALIZAM....dok god vlada kapitalizam u bilo kom obliku to stanje se nemože promijeniti,jer jednostavno u naravi ljudi je da ako imaju priliku da zarađuju oni će to činiti i nije ih briga što neki drugi ljudi zbog tog ispaštaju dok god im je to dozvoljeno.zato moramo shvatit da je jedino prihvatljivo za sve ljude socijalizam u kom nije dopušteno iskorištavanje večine za korist manjine.

Ne znam u kojoj su fazi poticaji..no malo cu se referirati na ovo sve...nadam se dado da ne zamjeras :)
Dakle..nesto digresije na sve ovo..jer rasprava o tome tko je na vlasti ce vam oduzeti vremena,a svejedno je jer vodu talasa netko ispod...
istine o bankarima i korporacijama su jasne..ova vlada radi iskljucivo kako odreduje komisija...malo proucite lisabonski ugovor- modificirani ustav EU koji nije prosao pa su ga progurali legalno kao lis.ugovor.
Ako vec pratite medije skrenuo bi vam paznju da pratite ono sto je izvan "nnevnika" (dnevnika) jer prije ili kasnije cete shvatiti da je tamo 90% informacija koje vas usmjeravaju da mislite kako oni zele i pola od toga laz.Dovoljno je dok sam citao komentare onog polupismenog sprajca o problemu poticaja,poljoprivrede i sl...i dok je dobio odg. sa par znanstveno utvrdenih cinjenica jasno se vidjelo koliko mu smrdi iz usta...i takav lik vodi sredisnji dnevnik...mislim da vam je moje misljenje o "nnevniku" jasno kaj ne :-D

Kriza je na zapadu..dakle kriza kojoj je nelikvidnost glavni nazivnik.Iste krize na istoku nema...postoje mnoge druge zemlje koje "kihanje sad-a" (popularna floskula koja se perfidno podmece: ako ameri kihnu eu je bolesna) nisu osjetile niti ih je briga za to.Radi se o 10-tak zemalja sa gotovo svih kontinenata koje nisu vezane uz ovu krizu i cija politika nije kopija sad-a ili eu.
Sad-u stoji na putu jedina valuta koja je konkurencija dolaru,dakle euro..i zato se trudi raditi gluposti protiv eu...iako cilj vodecih je isti..porobljavanje putem nebrojeno mnogo zakona.
Sadam je zbog toga sto je zelio trgovati sa eurom od saveznika sad-a postao meta i ostao bez glave...to dovoljno govori sto je dolar u svijetu.
Ako nekada ne znate odgovor neka vam pomognu novinari...kada dodu pred zid slijede pravilo: "follow the money"...dakle ako prica stane slijedi novac...
Price i zabava u saboru moze biti zanimljiva,no osim frustracije i izgubljenog vremena necete puno dobiti.Puno vaznije i bolje je citati zakone...jer oni se dilaju "ispod pulta" dok se po saboru pjevaju becarci o krmaci,prascima i koliko linicu,a koliko nama.Sto prije shvatimo te zakone i oko njih napravimo ovakvu raspravu prije cemo pronaci rjesenja za nas.I naravno vidjeti ono sto oni ne zele...koliko "sitnica" nije objavljeno u "nnevniku",a sa slijedecim izlaskom narodnih novina ljudi lete na cestu jer tako kaze zakon...
te "sitnice" su sprajc i ekipa zaboravili reci...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Nije to cilj ove naše vlade i politike. Razgovarao sam direktno sa slovencima i mađarima, proizvođačima povrća. Ista situacija je njih snašla ulaskom u EU. U prve dvije godine članstva propalo je 50% poljoprivrednih gospodarstava, a drugoj polovini je bilo zbilja teško. Tek nakon 3-4 godine nakon ulaska im je postalo "lakše". Nije njima postalo lakše nego im se posložilo u glavi da se treba držati propisa i plaćanja prema državi. Evo baš danas slučajno gledam po gruntovnici nešta i naletim da je jednom našem poljoprivredniku u selu zbog 234 tisuće kuna duga doprinosa, od čega je 125 tisuća kamata!!!, država uknjižila založno pravo na sve nekretnine, kuću, tovilište bikova, više od 10 ha zemlje.

Nije ni meni ponekad lako plaćati svaki mjesec 1500 kuna doprinosa, ponekad i 20-ak tisuća pdv-a, porez na dohodak, ali svjestan sam da samo jedno kiksanje može dovasti do blokade, a tada je zbilja teško poslovati.

pa naravno,pa o tome ja i pričam,navikli smo na tolerancije do kraja,e nema više,treba nam malo reda u sustavu,da se brinemo za sebe a ne da gledamo u nebesa kad će pasti koja kuna,pa nije to socijalizam pa kad nešto propadne spasit će država,ili zaposliš se u jednoj firmi i tu si do kraja života,posadiš jutro duhana i kupiš traktor,nema te bajke više,zato država i propala,nije to bilo ni realno ni normalno. svi bi htjeli na grbači džave živjeti,pola u penziji,pola dužnika,pola na socijali,pola tajkuni pa dobro nam i je kad se sve zbroji.

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
pa naravno,pa o tome ja i pričam,navikli smo na tolerancije do kraja,e nema više,treba nam malo reda u sustavu,da se brinemo za sebe a ne da gledamo u nebesa kad će pasti koja kuna,pa nije to socijalizam pa kad nešto propadne spasit će država,ili zaposliš se u jednoj firmi i tu si do kraja života,posadiš jutro duhana i kupiš traktor,nema te bajke više,zato država i propala,nije to bilo ni realno ni normalno. svi bi htjeli na grbači džave živjeti,pola u penziji,pola dužnika,pola na socijali,pola tajkuni pa dobro nam i je kad se sve zbroji.

dane kao da čitaš moje misli!!upravo i ja tako razmišljam samo se naši ljudi navikli dosta na komotan život u komunizmu kad se nije preveć razmišljalo...ali prošla baba sa kolačima....imaš pivu od mene kad se vidimo:icon_fU:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
A nas dragi premijer se kunio da nece zaboraviti slavoniju i seljake a prve nas je zaboravio cim je sjeo na stolicu..

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Danas da bi opstao trebaš svaštariti i biti svestran. Balkanski narod je jedan od najsvestrnijih nadaleko. A to EU šalabajzerima piči po živcima, dresiraju političare, ovi inspektore i oni nas. Mi smo najprodaniji narod u povijesti svijeta. Prodali smo sami sebe zbo fiktivne valute EURO. Nama nisi vrijedile ni tvornice, ni brodogradilišta, ni elektrane, ni poljoprivreda nama vrijedi jedino euro. E za to netko mora odgovarati. Jer Hrvat za hrvatsku kunu će što šta uraditi! Poticaji su tipično stimulirnaje potrošnje, zar to nije plan svih vlada u bliskoj budučnosti? Pa što majstori ne daju da trošimo? Zato što strane banke sada udaraju tečaj i ovi se ne mou odbraniti. No još me zanima jedna stvar dokle je taj đentlmenski ugovor iz 1994, mislim dokada moramo raditi za taj je*eni euro da bi nešto imali?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh