• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IZLAZAK IZ SUSTAVA PDVa

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
A ti uvuci štand u svoje dvorište pa je prodaja na kućnom pragu pa ti neće trebati za to fiskalizacija.

e onda se ne vidi haha. a nešto ćemo već smisliti.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Evo došlo rješenje izašo iz sustava pdv. Ako prebacim promet budem opet dobrovoljno ušao nije problem. Ovako bi me automatizmom još uvukli na 5 godina.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
kad si predo zahtjev?jel moras platiti PDV na neamortiziranu imovinu?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Morao sam platiti porez na ne amortiziranu imovinu. Ja sam paralelno sa voćnjakom radio i povrće. To rijetko tko radi, tako da se na povrću jako puno ulaže u godini dana, ako razumijete...

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Morao sam platiti porez na ne amortiziranu imovinu. Ja sam paralelno sa voćnjakom radio i povrće. To rijetko tko radi, tako da se na povrću jako puno ulaže u godini dana, ako razumijete...

A ja jučer lupao glavom što nisam u PDV-u.:mur:
Došao mi konzultant za EU fondove mjera 101 za voćarstvo i povrće mali proizvođači.
Više u temi i rasprava na:
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?p=886721#post886721

Posljednje uređivanje:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Da se razumijemo ja podržavam ulazak u pdv. Plan mi je opet dobrovoljno uči slijedeće godine. Da nije bio sustava pdv ne znam da li bi opstao zadnje 3 godine. Nisam PDV ulagao u mehanizaciju nego u osnovna sredstva i to me spasilo! Uči u PDV zbog EU fondova to mi se ne sviđa, jer kod njih je sve precijenito, potiču potrošnju a ne razum i ima tu drugih prekrivenih caka koje u prvom momentu čovjek ne može dokučiti.
Rekao bih samo da sam 2 puta imao poreznu inspekciju zbog povrata PDVa a svaki ostali put sam rekao knjigovođi da odmah prilikom zahtjeva za povrat PDV dobrovoljno nosi papire da mi se vidi poslovanje i pročešlja svaki račun. Čak sam i sve foto dokumentirao da ne bi bilo nešto ne jasno.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
To sam i ja mislio o fondovima,ali zahvati u voćarstvu su veliki osobito protugradna zaštita,skladišta,plastenici.
Ako mi netko preko HBOR-a daje kamatu 2% i 50% povrata glavnice,zašto to neiskoristiti.
Da neduljim više na gornjem linku.
@Kontam jedno pitanje ako sam ja zaposlen-nositelj OPG-a,supruga nezaposlena-član i ako ulazim u PDV paušalno plaćanje.
Jer ja moram plačati doprinose ili to prebace na suprugu ili ne mora nijedno?
Molim te trebam taj odgovor danas ili netko tko god zna.
Hvala.

Posljednje uređivanje:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Njoko ja uvijek pitam inspektore ;)
URED DRŽAVNE UPRAVE U OSJEČKO BARANJSKOJ ŽUPANIJI
SLUŽBA ZA GOSPODARSTVO, ISPOSTAVA ĐAKOVO

VIJENAC KARDINALA A. STEPINCA 10
31400 ĐAKOVO

Telefon: 031/813-422 Telefaks: 031/811-116
e-mail: UDU.djakovo@globalnet.hr Radno vrijeme: 07:30 - 15:30

Mislim da će tvoju suprugu zapasti minimum doprinosi. Poz

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
To mislim i ja pročitao sam brdo slova,tema PDF-va u vezi toga i sve kaže ako si u sustavu PDV-a moraš plačati mir-soc.
Nigdje konkretno ne piše.
Idem sutra pa vidim.
Hvala @Kontam

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,752
divim se kontamu kak će se opet prijaviti...
a i čudim se njoki što mu žao da nije u pdv-u...
nadam se da niste zaboravili i na fiskalizaciju...:(devil): nema više prodaje kak se ko sjeti, za sve morate davati račune kad budete u sustavu pdv-a...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Darijus da se citiram ;)
Ukoliko sumnjate da ćete imati prihode preko 230.000 kn, a sigurni ste da nećete imati ulaganja oko 280.000 kn da prelamte PDV bolje je ne biti u sustavu. Normalno ako niste pod prisilom ulaska zbog veličine poticaja.

Eto :) Za sada ne planiram nabavku nikakve mehanizacije vrijednosti veće od 40.000 kn. A što se tiće prihoda prvo treba to ostvariti, tko zna kakva je godina a onda ćemo po slovu zakona ući ili nećemo.

Samo znam da uskoro idem promjeniti prebivalište. Vraćam se kod staraca pod krov, ali samo na 6 mjeseci :)
Kako bi ispoštovao sve zakone. Morao sam potpisati izjavu da sam upoznat da ne smijem imati gotovine više od 10.000 kn/dan . Odakle mi toliki promet ha ha.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
a i čudim se njoki što mu žao da nije u pdv-u...
Zato služe forumi da se pojasni,objasni,savjetuje.
A pak s druge strane obišla me euforija,fondovi idr.
Sve je to ok ako dobiješ sredstva a ako ne onda si naj...o.
Dakle sutra idem u poreznu ako se plačaju davanja nema me,jer jednostavno nikome ništa puno u pravnom smislu ne vjerujem svi muljaju.
Jučer mi bilo žao zato što su to velike investicije a sada kada vidim da me prisiljavaju da budem 5 godina moram u tom periodu dati oko 75000 kn obveza i paušalnog poreza oko 10 000 kn boli me glava Liniću mazati debeli vrat.
Vidimo sutra.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Paušalni porez je mislim 12700 kn/god a mirovinsko zdrastveno i ostalo ili ćeš riješiti za cca 700 kn ili ideš u kategoriju 1800 kn. Ja sam bio u ovoj drugoj. Pa ponovo računaj koliko moraš ostvariti prihoda da bi njima platio. Njihove kamate su paprene a ako ne platiš država ti uzme imovinu, zbo čega? Johne Deera, Fendta ili Deutza?

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
5 godina u PDV-u= 65000 kn poreza + 42000 davanja= 107 000 kn
:mur::icon_question::confused::x::icon_blackeye::mad::(doh)::icon_eek::icon_fU:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ako si paušalac,doprinosi su 1050 kn mjesečno,a porez najniži na osnovicu 12 700 kn je 12 posto,a najviši čini mi se 18 posto.Bila sam danas kod porezne savjetnice,nešto me zbog cvijeća zanimalo,ali sam otišla sa namjerom da se ne vraćam.Ako si obrtnik ,doprinosi su 1800 kn mjesečno.Ako si ovo što sam ja,opg koji nije u nikakvom sustavu,doprinosi su 500 kn mjesečno.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ovo su ti doprinosi za d.o.o u sustavu pdv, naj naj jeftinije što može. Ali to ne važi za obrt i opg. Ako već hoeš traktor i sustav pdv, možda bolje da otvoriš d.o.o samo što moraš isplačivati plaću minimalac.
screenshot051u.jpg

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma neću im ja ništa,biću ko i do sada,plačati doprinose 500 kn mjesečno.Samo će se sada pojaviti jedan problem.Do sada smo veći dio robe prodavali onima koji su je prodavali dalje.Ti će sada morati raditi preko fiskalne blagajne.Pa je pitanje hoće li oni moći kupiti od mene ako nisam u sustavu PDV-a.Nije mi palo na pamet pitati.Ima nešto sa uzimanjem računa u poreznoj,ovjerenih,ali ne znam dali je potrebno ući u kakav sustav nadzora.Ipak ću se morati vratiti.Ili ćemo se cjelokupno preorijentirati na maloprodaju,uzeti cjelogodišnji zakup na maloj tržnici,opet proširiti asortiman i pokušati preživjeti.Eh živote,ponekada mi se čini da sam kao kameleon.Ovo će biti četvrta preobrazba u mome životu.Zapravo peta.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

otvoriš firmu a ne obrt

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,752

viš kak je matematika dobra stvar...
e sad si još pridodaj obveze za poljoprivrednu komoru, pa ćeš vjerojatno morati kad tad uplatiti nešto pdv-a, pa porez na dobit na kraju godine, pa knjigovođu, pa ako ideš po ipard sredstva i sve one studije utjecaja na okoliš i konzultantske usluge, pa kamatu na to što se širiš, pa barem jednu poštenu kaznicu u tih pet godina što buš u sustavu, pa e-porezna (obavezno od ove godine), pa fiskalizacija, pa kad ideš van platiš ostatak vrijednosti, pa ovo pa ono...

a vidiš ovo kaj ja imam u potpisu?...e to je ono što mene zanima....:eek::
platim lijepo taj pdv na startu (ko što rekoh lijepo se pogađaš s ljudima i dobiš 20% popusta na neto cijenu jer platiš u kešu) i miran si od njih i oni od tebe...
200 i neš tisuća kuna nikad nemrem napravit jerbo mi to nemreju dokazat obzirom da ne vodim nikakvo knjigovodstvo i nemam obvezu izdavati račune...a na žiro ne primam uplate jerbo nedam robu bez love...:biggrin:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Darijus kod nas je porezna zaposlila časne umirovljenike. Penzić parkira kod tržnice, kao čita novine svaki dan od 5 - 8 ujutro, eh moš mislit nema pametnijeg posla. Piše tablice i odokativno tonažu. Također pojavu duhanđija, rakijaša i tako to. Miran čovjek prljav posao. I nemoj bacati prljaštinu na poljoprivrednike. Ispada da svi imamo solarne kalkulatore :(wasntme):

Najnoviji postovi

Na vrh