Bok.Stanje je ovakvo. Kuća se nalazi u Hr. Zagorju. Kvadratura oko 130m2. Trenutno je krov prekriven bitumenskim pločama starim oko 17 godina. Ploče su u lošem stanju, krov je propustio prije nekoliko godina, ali je nešto pokrpano, sljemenjaci su zamjenjeni limom te su veće rupe od tuče ispunjene silikonom. Zbog slabije konstrukcije ne bih stavio crijep nego lim u obliku crijepa. Inače krov je podaskan te je potkrovlje napravljeno od knaufa. Izolacija od vune je debljine 10cm između roženica (greda). Još je stavljena lepinka te nekakav najlon između vune i knaufa. To je sve rađeno isto kad i krov, dakle prije 17 godina. Sad me zanima koji lim staviti, od kojeg proizvođača, u relativnoj blizini mi je Hršak. Cijena na njuškalu za imitaciju crijepa je oko 56kn, ima li neko iskustva s njima te da li može preporučiti nekog drugog. Na mjestima gdje je krov propustio zamjenio bi daske. Vjerojatno bi bilo dobro zamijeniti i vunu na tim mjestima. Naravno lepinku bi skinuo komplet, ali me zanima da li je bolje staviti ponovo lepinku ili neku parnu branu, s obzirom da bi lim uzeo neki sa filcom. Prije bitumenskih ploča, krov je bio prekriven salonitkama, njih mi je još nešto ostalo pa ako netko zna za neku akciju za zamjenu, ako to još postoji.Dakle trebam preporuku lima, parne brane (treba ili ne), te koliko bi materijal otprilike došao računajući letve, šarafe itd.?