Edosoko
Jel ti ovaj obrtomjer od MZ motora.
A na koi princip mjeri obrtaji kod MZa:?:
Ima da uglavim obrtometara na TVa, i to home made, pa neznam sta da bude:mrgreen:, vec me i inata uhvatilo!
alternator od golfa dizela, ima na sebi oznaku "W", i ona služi za pogon obrtomjera.......a instrument tablu sa obrtomjerom dobiješ za oko 100-150kn.......i stvar rješena.....a na njoj imaš jack, tj 1 ili 2 komada, i na njima imaju brojevi......broj 10 treba spojiti,ako se dobro sječam za pogon obrtomjera......
jedan problem, ali dovoljan da razyebe sve, iz diname traktora izlaze tri zice, jedna crvena i dvije zute, koje su na dinami medjusobno spojene, sve tri idu u regulator, crvena zica s diname i plus (B+) su u regleru medjusobno spojene - cim su kleme spojene na akumulator u svim zicama na dinami ima struje (ili napona.....ne znam bolje nego ovako laicki)
drugi problem, zbog cega sam bio zbunjen.....na mjeracu imam samo dva izvoda, G i - .......
prisloni senzor od mjerača od bicikla na kabel od svječice i pokazati će vrijednost, uz pravilno podešenje, može mjeriti okretaje.....
samo, tomica je dizel, pa to otpada.......al može se magnet staviti na radilicu negdje i tako mjeriti, isto kao i ono sa svječicom.....samo, kod benzinskih motora treba paziti ako se to radi, jel motor dvotaktni ili četverotaktni.......jer se iskra na jednom dobije svakih 360 ili 720 okretaja radilice.....
jel ovdje treba pisati okretaja ili stupnjeva:scratch
mana ovim mjeraćima za bicikl što nemogu toliki broj impulsa primiti, a koliki mogu to se da izračunati iz max brzine i najmanjeg promjera točka
A programirati PICSutra kupujem djelova za ona sema za koja se pricalo, za alternator, i idem kuci, ako uhvatim i vremena za vreme "odmora" da isprobam bice super, pa i ako radi:rolfer:
nebi kostalo mnogo.
A programirati PIC
vodikov peroksid i solna kiselina radiA kako radiš ploČice ?.
Ja uzeo onaj granulat koji se otapa u vodi i to ide grozno ..otopi i vodu i flomaster .
Pločicu iscrtaj lakom za nokte. Poslije otapanja ju samo očistiš acetonom. Rezultat je vrhunski.vodikov peroksid i solna kiselina radi
Koliko puta si pominao ploČice sa flomasterom?
Najprvo busenje sa mini busilicom i burgije 0.8mm.
Najprvo busenje sa mini busilicom i burgije 0.8mm.
Potoa je jednom pominem-obelezim, u linije. Nakon to jos 3-4 puta obelezujem flomasterom tacka do tacka, znaci ne linije da crtam, i to dok je flomaster novi. Kad malo ostare baci u smece da ne slebe plocica. Kvalitet crtanje je mnogo bitan.
Za pecatenje, stavim plocica u neki plasticni sad, stavim ona kiselina za WC cistenje koliko da prekrijem plocica, nakon to stavim HIDROGEN 35% sve dok rastvor ne pocne da vrie, i za 1-2 minute plocica je gotova.