• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izrada kiper prikolice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,268
Osovina od kamiona bez fedri? Kak ju spojiti z šasijom? Ne znam baš, čini mi se skupa igra.
Zakaj? Napravi se trapez od prešanog lima ili jedan U profil između šasije i osovine.
Ak nabaviš osovinu z federima, još bolje.
Imam ovu od Mlaz prikolice. Ovi kotači su od nje..
A i mislim da se više nebude takav teret,a do 5 tona bi trebala zdržati..
Osovine od Mlaz prikolica nisu neka sreća...neki kolega forumaš ju je mijenjal, jer je pukla...a i nije jedina takva. Radije ju prodaj za dijlove, a sebi kupi novu osovinu v Sloveniji, pa budeš mogel prikolicu atestirati i registrirati...kad si već toliko truda uložil u nju.
Ak nikaj drugo, bude vrijedila 4...5t e, jer sad vrijedi samo na kilu (osim uporabne vrijednosti).

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
4,162
Hmm. Kolko bi po tebi morala biti široka osovina? Tj vanjska mjera kotača?

Znači trebalo bi variti po šasiji za složit nosače, to mi se ne sviđa..
Jedino da najdem z fedrima, pa njih uspem na iste nosače prilagodit 🤔
Koji kamion bi se tu uklopil?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,712
Poanta priče je da se ne kreće u nikakav projekat prije usuglašavanja forumskih mišljenja i stavova. To može potrajati duže vrijeme i godine, ali si onda barem siguran da bolje od toga nemre. Ovako ispadne kako ispadne na vlastitu odgovornost. :unsure:

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,116
Ja pratim ovu temu od pocetka i divim se kolegi na volji, trudu, snalazljivosti i velikom bravrskom znanju.
Kakve drloge ljudi vuku po cesti, pretovare, na trulim gumama, ova tvoja prikolica je fliegel i ober fliegel.
Svaka cast i kapa do poda. I svakoga onoga koji ovo ne bi atestiral i pustil da se registrira mogu slobodno nazvati slijepim i slabo inteligentnim. Ja bih rado bil vlasnik ovakve prikolice.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
4,162
Fala kolega. A eto trudim se da čim više toga prikažem kroz slike, na sva pitanja sam voljan odgovorit. Ako neko krene u sličan projekt da zna kaj ga čeka otprilike.. 😀
Kaj se tiče registracije, ni meni nije jasno zakaj ne žele delat atest na svemu.. Pa ak prođe, prođe.. A ne da je samo bitno da imaš papir i prolaziš.
Recimo gewinde na autu su opasnost ak ih nemaš atestirane i upisane u prometnu i isključuju te iz prometa. A ako ih atestiraš i sve drugo ostaje isto onda su sigurne za upotrebu na cestama. Apsurd 😅

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,268
Pa išću minimum: osovinu s pločicom, i vučno oko, da se zna nosivost, jer se ta dva podatka upisuju na pločicu prikolice.
Problem je da za te dijelove zahtijevaju porijeklo, tj. račun, a to košta, dok su dijelovi od rashodovanih vozila u bescjenje.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,116
Jako puno toga je kod nas nelogicno. Kaj su tehnicki za traktore pred ducanom logicni??? Za nas koji imamo stare drloge je to jos i dobro, ali, i ja sam priznam, da to tak nije dobro.
Svi ovi poljski, turski, makedonski poluproizvodi se mogu registrirati, a sumnjive su kvalitete, a ovo kaj je napravljeno jako kvalitetno, to se nemre..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,172
Kaj se tiče registracije, ni meni nije jasno zakaj ne žele delat atest na svemu.. Pa ak prođe, prođe.. A ne da je samo bitno da imaš papir i prolaziš.
Recimo gewinde na autu su opasnost ak ih nemaš atestirane i upisane u prometnu i isključuju te iz prometa. A ako ih atestiraš i sve drugo ostaje isto onda su sigurne za upotrebu na cestama. Apsurd
Tebi je jasno da u CVH rade fakultetlije, a ne majstori koji več od oka znaju pocjeniti dali bu to dobro ili ne.
Njima je bitan papir jer im je on pokriče za osovinu, rudo, radionicu koja je preinake napravila.... oni su čisti.
Isto tak je i sa gevindama, one imaju TÜV ili sličan certifikat što znači da ih je neko odobril ili ispital a oni ih trebaju samo zavesti na tvoj da bi ti bil "legalan"

Bilo bi bolje kad bi tam postojal netko ko bi znal ili imal iskustva s preinakama pa da oni tam to ispitaju, provjere, testiraju.....
Aliii, zamisli da je tam kontrolor kolega @ZJ
Taj na sve prigovara, s ničim nije zadovoljan, uvijek ima neki komentar da bi moglo bolje, jače, drugačije..... recimo ova tvoja prikolica bi mogla samo perje voziti, ali ne balirano jer imaš slabu osovinu i pitanje je dali je dostatna da nosi praznu prikolicu :hahah:

Najnoviji postovi

Na vrh