• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jagode

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
super izgledaju samo da se vrijeme smiri i da ugrije pa je onda milina gledati kako rastu..samo im daj papati i sve ok,pa da se i neka kunica vrati

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
Hvala Siljo, ali kunice ne bum vidio od ovih jagoda. Ovo ja uzgajam iz gušta jer volim jagode, tako da će biti za mene, prijatelje i pokojeg lopova :icon_axe:

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
tako sam i ja krenuo da probam za sebe pa je ispalo što seljak luđi to krompir veći pa smo se odlučili baviti sa jagodama za prodaju i nije loše kad se nešto voli raditi a usput i koja kunica kapne

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
tako sam i ja krenuo da probam za sebe pa je ispalo što seljak luđi to krompir veći pa smo se odlučili baviti sa jagodama za prodaju i nije loše kad se nešto voli raditi a usput i koja kunica kapne
zanima me gdje uzgajaš jagode po zemlji bih rekao da je istarska crvenica

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
Lokacija je Umag, crvena zemlja sa kroničnim nedostatkom humusa. Pod ove jagode sam pofrezao podosta stajskog + briketirani + nešto malo 7-14-21 + kombinacija pijeska i humusa i sve to podigao u banke od cca 40-45 cm.

Inače, insekticida još nisu vidjele. Do sada Ridomil Gold preko kpk i Cuprablau Z nakon zimskog šišanja. Od dodatne prihrane Kristalon blue label do cvatnje a sada pičim crveni Kristalon 12-12-36. Kad se pojave plodovi plan je i dohrana Kalcinitom.

Eto, pomalo experimentiram. Mada, mišljenja sam da ako se uspije riješiti problem berbe, jagodarstvo može biti sasvim pristojna dodatna zarada. Tržišta ima, barem ovdje na moru.

siljo

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
56
Lokacija je Umag, crvena zemlja sa kroničnim nedostatkom humusa. Pod ove jagode sam pofrezao podosta stajskog + briketirani + nešto malo 7-14-21 + kombinacija pijeska i humusa i sve to podigao u banke od cca 40-45 cm.

Inače, insekticida još nisu vidjele. Do sada Ridomil Gold preko kpk i Cuprablau Z nakon zimskog šišanja. Od dodatne prihrane Kristalon blue label do cvatnje a sada pičim crveni Kristalon 12-12-36. Kad se pojave plodovi plan je i dohrana Kalcinitom.

Eto, pomalo experimentiram. Mada, mišljenja sam da ako se uspije riješiti problem berbe, jagodarstvo može biti sasvim pristojna dodatna zarada. Tržišta ima, barem ovdje na moru.
sory mene nema često na forumu zbog posla a vikendom sam na njivi pomažem ženi oko jagoda i ostalog .......probaj sa nekim dogovoriti ko kupuje vodotopiva gnjojiva na vreće po 25 kg pa kupite popola izaći će puno jeftinije nego kristaloni još ako kupuješ manja pakovanja onda je to preskupo..........,,,,u formiranju plodova koristi gnjojiva sa više kalija a između toga kalcij nitrat i tako do kraja berbe

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
Hvala Siljo na savjetu, tako nekako i ide formulacija. Probao sam dosta vodotopivih gnojiva ali Yarina su se pokazala najboljim. Topivost Kristalona je 100% a ne kao neka koja treba "muljat" po pola sata da se istope, pa još i ostane i taloga u cijevima... a i vidim po jagodama da reagiraju odlično... Kod mene već zeleni plodovi a cvjetaju kao nikad do sada :)

Eh da, kupujem u vrećama po 25 kg zajedno sa još jednim kolegom tako da se ne bunim za cijenu.

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
Ja sam već od 1 maja do grla u jagodama. Zapustio sam sve ostale djelatnosti zbog njih... :icon_weed: :icon_pidu: :icon_hang:

Kako je u kontinentalnom dijelu? Mislim na vanjske, ne na plastikače ispod najlona

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Zasto bi bile plastikace ispod najlona, mislim i moje su vani ali da su ispod najlina plastikace je teska neistina

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
U okolici Velike Ludine jagodari koji imaju vanjsku jagodu pobrali dobar dio svoje berbe. Padala tuča veličine oraha osam dugih minuta.

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
Kod mene je lani bila tuča 3 puta... sve je satralo sa zemljom, bilo je tužno i jadno za vidjeti... Ove godine nadam se da će nas pustiti na miru...

Ja sam pobrao cca pola, savladao sam tehnologiju i sad kujem planove da je stavim na pola ha za sljedeću godinu... još samo da posložim par financijskih kockica...

NewBee01

Novi član
Tu od
2 Sij 2014
Poruka
27
Pozz svima...

Planiramo sadnju jagoda.. Pošto nam se približava vrijeme sadnje tražim neke savijete....

Sadnja bi bila otprilike na 25m dužina i širina 5m
Na toj zemlji nije nikad nista bilo sađeno,znaci bilo je voće sve poćupano i sad je zemlja poorana.

Bolje dvoredna ili jednoredna folija?

Ima netko iskustva gdije najbolje kupit sadnice(alba chery)
Prije sadnje dali je potrebno nekakvo tretiranje sadnica??

Eto ako netko ima neki savijet za pocetnika ...hvala svima

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Fragaria, frigo sadnice oko 1,5kn+ , s time da bi ih bilo bolje u kalićima u hladu izvesti oživljavanje pa onda kasnije kad krenu presaditi jer obicno tad znaju biti žege i bude velikih problema.

Ja mislim saditi u jedan red jer mi se u dva trenutno ne sviđa. Uzmi više albe jer je odlična. Kap po kap najbolje na 15cm ili 10cm kapaljke

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Frigo su koliko sam napisao znaci sadnice iz hladnjače neožiljene dok ožiljene kostaju toliko.

Nikakva njuškala samo orginal.

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
Ja sam trenutno u pripremama zemlje za sadnju. Sadit ću dvoredno cca 4000 komada. Plan je bio puno više ali sam smanjio doživljaj radi financijskih mogućnosti a i ne želim strpat sva jaja u jedan koš.

U osnovnu obradu ide pregoreni stajski, briketirani i nešto malo 7-14-21S. Količine još ne znam jer čekam analizu tla. Hebe me malo gredičar i folijopolagačica jer kod mene nema toga za iznajmiti pa možda uletim u investiciju.

Sadnice frigo iz Fragarie a jedan dio mislim uvesti iz Francuske, jednu njihovu sortu koju nisam kod nas vidio. Sadnja krajem 7-mog najkasnije do 15.08.

Bitna je i kvalitetna folija i kvalitetne kpk cijevi, isplati se dati malo više jer ipak treba trajati 3 godine.

Uglavnom, nemoj previše komplicirati, odradi si za početak manje količine radi iskustva i prakse.

Ako još nešto treba pitaj slobodno.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Što se desilo sa jagodama ove godine, svi ste posadili istu sortu? Ljudi su u "šoku", nigdje jagoda.

Najnoviji postovi

Na vrh