ja sam imo u 42.5 metara dvoreda oko 250 sadnica ..e sad zavisi od folije koju kupujes ...ako imas mjesta jabi preporucio da sadis u jedan red jagodu ..imaces manje truleza ako budu velike padavine u fazi berbe ...ako ikako znas gdje sadis jagode pazi da nemas kakve vodene zile ispod zemlje jer jako lose ce da uspjeva jagoda ili kod velike padavina kise ...provjeri da nestvara se tu voda ..znam naroda gdje su ogromne parcele nastradale zbog previse vode .... u fazi navodnjavanja toliko pustite vode sa kap po kap systemu kad uzmete zemlju ispod folije i skupite sakom ako izadje mala kap vode toje idealno sve ostalo je ili previse ili malo .... u fazi odrzavanja ako morate placati vodu mozete i manje navodnjavati voda je skupa ...ako imate prirodnu vodu onda mozete slobodno navodnjavati sa sakom jedna kap princip...ako ste puno stavili djubra u redove jagoda ...nemorate toliko davati kristalona ...a najvaznije je da pustite starter da ojaca sadnicu ...kao sto se razlikuje ako navodnjavate prirodnom vodom manje vam zahtjeva kristalona ... eo poslacu vam orjentacioni plan za jagode i ima i slike kakve bolesti postoje ....samo moram vam priznati iz iskustva ...posle sadnje netreba vam nikakva intervencija osim kristalona najvazniji startet ..jer kompanije su za interesovane da prodaju sto vise sredstava vama ...a kad bi iso sve po planu ovome sto sam sliko nista nebi zaradio sve bi otislo poljoprivrednoj apoteci ...zato imas ovu orjentaciu ali ipak skupicete iskustvo sa vremenom sta sve treba ...a sto se tice prskanja prije berbe jagoda ...preporucio bi da dadnes zastitu maksimalnu ...jer tako ces jagode drzati vise godina osim samo 2 do 3 ....jer sto bolje stitis i hranis ona ce duze prezivjeti i biti kvalitetna ..ja znam ljudi sto je drzi vec 6 godina ....sto se tice kristalona ...koliko das kristalona ..nesto uzme biljka sebi a neki talog ostane u zmlji ...a taj talog se spusta svaki mjesec po 1 centimetar u zemlju ....znaci stasi dao ove godine ..ostalo je unutra 12 cm iduce godine ....ali nije to razlog da nije potrebno vise kristalona ...jednostavno sam vidi sta tvojim jagodama pase i koliko ...slobodno manje koristi kristalona ako si stavio puno djubra u redove ...lp