K
KRESO
Guest
korisnik2408 kaže:Slozio bih se sa gore napisanim tekstom. Navescu jedan primjer iz mog susjedstva. U selu gdje zivim ima jedan seljak koji se bavi stocarstvom. Kao osoba bio je vrlo neuredan financijski. Bio je duzan svima sa kojima je radio od radnika do dobavljaca. Takva osoba dobiva kredite, kupuje skupu mehanizaciju bez koje nesto kasnije ostaje jer ne vraca kredite. Prije nekoliko godina taj dobiva kredit i gradi farmu. Naravno po sistemu kljuc u ruke (najskuplje). Kupuje i krave naravno na kredit. Posto je farma bila izvan naseljenog mjesta potrebno je bilo dovest struju (vjerojatno nije imao novac) pa je farma jedno vrijeme radila bez struje. Uskoro na tu farmu dolazi HTV prikazujuci tog seljaka kao zrtvu. Nakon toga elektra postavlja prikljucak i trafo stanicu pored farme. Danas je situacija na farmi slijedeca: uginulo je vise od pola krava zbog gladi i neuhranjenosti. Nije odhranjeno niti jedno zensko tele. Sve ratarske povrsine ovog seljaka su neobradjene ukljucujuci i one uz farmu. Na zalost ovakvih slucajeva ima diljem Hrvatske.
Iz svega napisanog se moze vidjeti da je proizvodnja na farmi propala. Ta proizvodnja nije imala sanse za uspjeh ni 1% cak da je cijena mlijeka 10 kuna po litri. Baceno je milijun do dva kuna dobrim dijelom drzavnog novca. Mislim da bi drzava takve projekte ne bi trebala subvencionirati. Za takve stvari bi se trebala traziti odgovornost. Vjerujem da medju prosvjednicima ima ovakvih "proizvodjaca" koji se kriju iza onih vrijednih.
majstore za ovo skidam kapu ima i kod mene takvih i ti su njglasniji i najviše se bune i pljuju po državi a propadaju zbog svojih grešaka a ne tuđih , njima treba uvesti nekakvu kontrolu i ako nevalja tj ako je ne prođu majstore moj država ti uzima farmu i stoku i zemlju (mislim na državnu zemlju) jer ti nisi sposoban a samo trošiš državne resurse i nogom u guzicu...
da ne ispadne da su sad svi takvi jer u svakom žitu ima kukolja , u potpunosti podržavam prosvjede ,ljudi držte se!