K
korisnik2408
Guest
Sto mislite zbog cega je osnovano toliko seljackih udruga?
Smiljan kaže:I jos da se okrenem prema par komentara u vezi Mavrovica i njegove eko proizvodnje. Mozda to jest prava eko proizvodnja, mozda nije, ali je cinjenica da je on svima pokazao da osim sto nesto treba znati proizvesti to isto treba znati marketinski obraditi i prodati. Proizvodnja je samo pola posla u krugu: poluproizvod-gotovi proizvod-prodaja-naplata
Argumenti tipa "on nije seljak i nije sjedio u traktoru ovoliko i onoliko" apsolutno ne stoje. Zar ce se poljoprivredom baviti samo oni koji su naslijedili zemlju i posao? Covjek ima ideja i treba ga saslusati i dati mu podrsku.
korisnik2408 kaže:Sto mislite zbog cega je osnovano toliko seljackih udruga?
posavka kaže:Smiljan kaže:I jos da se okrenem prema par komentara u vezi Mavrovica i njegove eko proizvodnje. Mozda to jest prava eko proizvodnja, mozda nije, ali je cinjenica da je on svima pokazao da osim sto nesto treba znati proizvesti to isto treba znati marketinski obraditi i prodati. Proizvodnja je samo pola posla u krugu: poluproizvod-gotovi proizvod-prodaja-naplata
Argumenti tipa "on nije seljak i nije sjedio u traktoru ovoliko i onoliko" apsolutno ne stoje. Zar ce se poljoprivredom baviti samo oni koji su naslijedili zemlju i posao? Covjek ima ideja i treba ga saslusati i dati mu podrsku.
Da, on je imao ideju otvorit neku firmu, imo je kapital, i ima podršku vlade sa ogromnim poticaijima. On se nema za šta boriti jer ima sve šta mu je potrebno! I ja bi drage volje da mogu dobit pomoć od ministarstva ili da imam pare platit nekoga za marketing. Jedan seljak koji se muči od jutra do kasno u noć, ko njega pita jel mu treba šta? Meni on nije ništa pokazao osim da novac i moć može sve...a to sam već i do sada znala...
Covjek je nekoliko godina trazio kupiti zemlju i to u jednom sasvim drugom kraju Hrvatske. Nije uspio tamo, ali je uspio u Pozegi. Tako da su mu sva vrata otvorena i nije bas tocno. Sada mu mozda jesu otvorena vrata, ali je isto tako cinjenica da ih je sam otvarao.pajdo kaže:....
Nije Mavrović bezveze stavljen na Otvorenom na suprotnu stranu od seljaka-nema on velike veze sa selo-on je čisti poduzetnik kojem su zahvaljujuči nj. prezimenu sva vrata otvorena i sad pametuje što nije, a što je dobro!
A koja je retorika onih koji su sjedili u Otvorenom s druge strane? Mi imamo problema za koje smo si umnogome (ne u svim, da se razumijemo) sami krivi pa dajte nama novaca da mi nemamo vise tih problema. Hm, Hm :scratchNema to uopče veze sa "on nije seljak i nije sjedio u traktoru ovoliko i onoliko" jer nitko pametan ne razmišlja na taj način već je problem što se njegova retorika ne razlikuje puno od Todoričeve i sličnih! Ispravite me ako griješim!
Pa je, ljudi su navučeni da dignu velike kredite, dane su im svakojake garancije..ima puno mladih obitelji koja su se upustila u taj rizik i imaju volje i znanja raditi i postižu vrhunske rezultate i da ne duljim, na kraju njihova roba nije potrebna Hrvatskoj jer je bolja ona uvozna kojoj je prošao rok trajanja-mlijeko, povrče i sve čega imamo doma a dade se i lijepo uvesti!Smiljan kaže:Mi imamo problema za koje smo si umnogome (ne u svim, da se razumijemo) sami krivi pa dajte nama novaca da mi nemamo vise tih problema. Hm, Hm :scratch
Tko hoće, može, no treba znati da seljake na prosvjede zovu upravo oni koji su s mliječnom industrijom dogovorili niske otkupne cijene mlijeka, dodaje Mavrović.
Izvor : http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industri ... 47705.html
bok123 kaže:Bit ću kratak:
Mavrović - pogrešni nastup. zastupao je poduzetništvo a ne ono za što je izabran - za zastupanje seljaka.
svoje privatno mišljenje stavio iznad zahtjeva prosvjednika.
Vlada- nagovarala ljude na kredite ( svi idu preko banaka) obećavala da su kalkulacije ostvarive, a kad je došlo do
preokreta u svijetu- okrivila je recesiju, uvoz, izvoz, EU , Haag, i na kraju seljake, jer tako su puno dobili i
na kraju što to hoće. = uhvačeni su na spavanju jer računi idu svaki mjesec.
Stočari - izabrali predstavnike koji se lako umaraju, koji ne kažu do kraja misli pa ih lukavci kao Kuterovac i ekipa za
čas izvježbaju. Dozvolili su da natpis -Stočari izdali ratare- uništi jedinstvo prosvjednika.
Dozvolili su natpis - Prosvjednici nemaju ni za kruh- uništilo imidž jer nisu išli na Febiću.
Ratari- misle da su izigrani od svih, a samo su se problemi odgodili za koji datum.
Rezime- Pokazalo se da seljaci mogu biti složni, ali na kratke staze. Zaustavljen pad cijene mlijeka.
Ministarstva imaju razloga zaposliti još par ljudi za analizu pitanja kako je do svega došlo.
Friščić i Pankretić pokazali slabost u kriznoj situaciji.
Seljačke udruge trebaju poraditi na odnosima sa medijima. Debeli dedeki baš i nisu neki predstavnici modernih
seljaka poduzetnika. Oni mladi dečki na traktorima - to je budućnost.