• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JEČAM sjetva-žetva, 2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012..

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ječam se počeo polako žutit,ovo je slikano 23.5,žetva če uskoro bit:
19735003.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Može bit da je i tritikal,jer on ima slično sjemenke kao i ječam,ali raž nije 100%

I kod nas je ogroman tritikal,,,,,:shock::shock:eek:vakvu intradu nisam ima prilike još vidit...,,,,,,,pa moren reč da mi je na mijestima i u visini ograde,,,,,,,,,koje je dosta visoka šta drži žice,od pastira,,,,sija sam ga prvi put,,,,,,,,ali morem reč da če bit slame ako ovako ostane do kraja....baš ču ga poslikat kasnije..

Mireek

Član
Tu od
6 Ruj 2011
Poruka
390
Ljudi što mislite jel bi mogla biti dobra cijena na žetvi ječma jel zna tko kakve prognoze???

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Ljudi što mislite jel bi mogla biti dobra cijena na žetvi ječma jel zna tko kakve prognoze???
Evo baš jučer u poljoprivrednoj emisiji govorili o ječmu.Cijene bi trebale biti(kako su rekli u emisiji) za 5 do 10, pa i 20 % veće od cijene pšenice.E sad bi trebalo znati kolika će biti cijena pšenice.........ali i o tome su nešto govorili u jučerašnjoj emisiji,pa evo ti pa slušaj.....

Kad otvoriš, stisni na "Plodovi zemlje"

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=205&cHash=9e61fa214a

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Evo baš jučer u poljoprivrednoj emisiji govorili o ječmu.Cijene bi trebale biti(kako su rekli u emisiji) za 5 do 10, pa i 20 % veće od cijene pšenice.E sad bi trebalo znati kolika će biti cijena pšenice.........ali i o tome su nešto govorili u jučerašnjoj emisiji,pa evo ti pa slušaj.....

Samo da nadodam da se tu radi o cijenama pivarskog ječma,stočni bude jeftiniji i nikad ga se ne isplati odmah prodavati.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Meni ječam nikad niej polegao...jel znate zašto?...slabo ga gnojim :)

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
meni je malo ječam stradao od kiše, porušila ga na zemlju, i to samo jari, ne ozimi, sorta Matej, sijao sam ga 200 kg po jutru i od gnojiva dosad dao samo 100 kg UREA-e po jutru i niš više..., nije tak da izgleda ko da je valjak prešo prek njega, samo je ajmo reći nagnut...

Gradacac2

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
183
da, baš je prema vama bilo strašno, munje gromovi, promatrao sam sinoć, odavde iz gorice...

I ovdje je kod nas sinoc bilo strasno.Vocnjaci totalno unisteni.
Povrce zitarice trave sve je stradalo.Nesto nezapamceno za ovaj kraj.
imam nekih slika ali cu to pokusat kasnije da postavim.
uglavnom stete su milionske.Jer ovo je pretezno vocarski kraj a voce je ove godine jako dobro rodilo.
I sad je sve to stradalo.
Jednostavno nemam rijeci da to sve opisem.
jednom rijecju katastrofa...:madmana:

I

ihorzic

Guest
:scratchinaće svake godine osiguravam na manje , ove godine kad sam posijao puno i ja ne osiguram:madmana:

B

Bobo

Guest
Ja danas krecem u zetvu jecma kod susjeda... Ima nesto malo priljetnog koji je vec 5-6 dana tvrd ko kamen i objesio se klas... Malo smo cekali daga jos sunce uprzi i to je to.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh