I
ihorzic
Guest
U obilasku mog ječma danas , 1/3 evo još niče.
evo slika mog ječma
kojeg datuma je sijan ječam i koja količina?
Cijenjeni forumaši,pitanje za vas:u pitanju je kasna jesenska sjetva ječma tačnije posijao sam negdje pred novu godinu tako da se nije dobro razvio do mraza i snijega.Sad je onako srednja žalost,iznikao i ima ga 3-4cm.
Pitanje:sa čime ga prihraniti da se sto brže trgne i u kojoj količini?
Prihrana :
Kan - 150- 250 kg/ha
15x15x15 - 150 kg/ha
Tako ja radim, idem samo jednom, a kasnije kad ječam dobije 1 koljence ide špricanje protiv trave, a na 2 koljencu špricanje protiv hrđe i prihrana sa "yara" sredstvom.
Ja ne bih išao s više od 15-20kg na 100l vode,max dozvoljeno za pšenicu je 30 % ali bolje manje da ne bi bilo paleži.Da li bi bilo pametno prihraniti jecam koji je posijan u jesen rastopljenom ureom u vodi, znaci preko lista, i ako bi to bilo dobro, koju kolicinu uree otopiti u 100 litara vode?
Da li bi bilo pametno prihraniti jecam koji je posijan u jesen rastopljenom ureom u vodi, znaci preko lista, i ako bi to bilo dobro, koju kolicinu uree otopiti u 100 litara vode?
Moji jecmovi takodjer dobri, ima onih izvrsnih a ima i slabijih... Svi su prihranjeni 23% postotnom otopinom uree i razlika je ogromna, i vidi se... Stvano pomaze.. Tako da, ako si neces napraviti neke prevelike stete sto se gazenja tice, a vjerujem da nije prevelika za prihranjivanje, svakako probaj prihranit... Nemas sta izbugubiti...