• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHN DEERE

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,726
Fiber je na zamajcu, da.

A na mjenjaču je ok da ima malo aksijalnog lufta, unutra-van, ali ne i lateralni luft, neki minimalni, jedva osjetan pod rukom bi bio ok, ali ako ga baš osjetiš, onda se luft javlja na osovini u kućištu pumpe na mjenjaču.

Skini kardan pa provjeri luftove. Bit će ti jasnije što te muči.

PS osovina u kućištu pumpe je slučaj samo za PQ mjenjač, za SP i PR samo ide kardan na flađu.

E da, ima i prije spajanja na osovinu pumpe mjenjača jedan manji fiber. Ide izmešu kardana i flanđe.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
669
Paa to je kao neki damper.. zvuci mi da se lako zamijeni!? Mjenjac je A-F sa 4 powera 24/24
Izlaz sa getribe je samo flanđa, jedino ako nije sta unutra jos dodatno.. al mi cudno tu da nesto nije okej bi slinilo ulje van

Nema kod nas bas mehanicara za jd i nemas s kim uopce kaj vidjeti

Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,726
Da, fiber ili damper, ublaživač kako god tko zove.

Screenshot_20250619_163050.jpg

Pozicija 3 i pozicija 17 su fiberi/damperi.

Na poziciju 17 se veže osovina pogona pumpe koja ima čaure pa je moguće da se i tu razlokalo, ali moj ti je savjet da ti njega prvo upregneš sada u žetvi, prašenju itd... Pa vidi dali se to javlja uvijek ili samo kod malčiranja, sad možemo teoretski raskopati komplet traktor, a u praksi ne mora biti ništa.

Obično vibracije i bučenje u kabini bude zbog tog kardana ili fibera na zamajcu.

Traktor je kod tebe vrlo kratko da bi se sad išlo u internet ratovanje šta je i kako je. Nakon nekog vremena možda skontaš šta ae točno i odakle dešava.

Nisam ni ja mehaničar za JD, ali imam jednog pa sam neke stvari naučio s vremenom.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
669
Radio sam dva dana sa njim i upregnuo ga bas…daa moram bas pogledati da vifim do cega je… ma ja to hocu sve tip top to je problem😅 sad rejsavam ove neke sitnice pa mi jos to ostalo zapravo
Mozda je kriz kod zamajca.. nejga nisam gledao

Najnoviji postovi

Na vrh