• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHN DEERE

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
360
JOHN DEERE 6400 - imam problem s okretsnjem pluga..traktor ima 3 para izvoda hidraulike i niti na jednom ne noze okrenuti plug na leru, a cim se vise doda gasa to plug brze okrece..onaj ventil na izvodima je podesen na max protok..kako testirati jel problem u traktoru ili u kocki pluga?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,866
Zakapči plug na drugi traktor.. Ak bude tam sve ok, onda ti je problem u tvojem traktoru..
Je dobro plug namazan? Ja sam od kolege slagal plug koji ieto nisam mogel okrenut, rastavil osovinu, podmazal i ide na leru sad.. On ga i z imt 560 okrene bez brige

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
360
Moze li mi netko objasniti zasto vecina jd 6400 traktora ima razlicite spanere na lijevoj i desnoj polugi? Ima li neki posebni razlog ( vjerojatno ima ) ili?

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
463
Ovisi o tome što je prvi kupac naručio sa traktorom. Ima više opcija i varijanti, uglavnom lijevi španer obično je stabilizacioni a desni je kao podesivi (pogledaj na JDparts). Ali ima i posebnih izvedbi za neka tržišta. Postoji i varijanta sa lancima i rimskim vijkom.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
699
Nijee.. obican
Al osjetim da bi trebao visee, tj bolje ici
Evo ja sam riješio problem živosti traktora... napravil remap i mogu reći drugi traktor evo... Na početku mjerenja imao 80 konja na kardanu, dobili ga na 120 konja što je nekih cca 135 motora. Sad baš ide onako kako sam mislio da bude išao. Prezadovoljan evo

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
699
Bok.. imam jos jedan problem jd 6220
koji sam do sad rjesavao laganim pritiskom kvacila, al mi ide na zivce pa bi to rijesio. revers previse mi cukne kad mijenja smijer.. u rikverc ne toliko kolko prema naprijed.. ima ko kakvu ideju? Kalibracija getribe je rađena al nije nis znatno promijenilo situaciju.. greske ne kaze nikakve, sve cisto! Jel moguce da na kvacilu prekidac ne daje dobre vrijednosti kod mjenjaja smijera? Imal ko slicsn problem?

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
369
Filtere i ulje si vvaljda sve promjenil?
Ja primjecujem da meni isto naprijed bolje cukne, a dok na rikver. Je to kaj u novog traktora. Moje misljenje je da je do godine izrade🤣za par tisuca sati kkad krepa getriba i bude treba nova onda bu kaj vurica i napred radil

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
699
Jesam, sve je novo.. A nešto se vjv moralo istrošiti hahah.. pokušao sam sa kalibracijom reversera.. držiš kornjaču, upališ kontatk, pa upališ traktor i onda digneš okretaje na 1500 i staviš revers naprijed i držiš i tako u rikverc držiš te bi trebalo onda kao napraviti kalibraciju reversa... al sam to radio jučer na hladno, kao promjena je neka al na snijegu sam to isprobavao pa je teško vidjeti dal je kaj bolje ili nije...

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
463
Koliko je meni poznato za sve kalibracije bitno ih je raditi kada je ulje u mjenjaču toplo/na nekoj određenoj minimalnoj (radnoj) temperaturi.
Što se tiče 'cukanja' kod ukljičivanja brzina/kvačila primjetio sam da to jako ovisi o kvaliteti/vrsti ulja koje je u mjenjaču. Jeftinija UTTO ulja sa manjim indeksima viskoziteta jače cukaju kada se zgriju (rijeđa ulja lakše je pumpati, pa brže napune cilindar) dok kod ulja sa višim indeksima viskoziteta - cukanje prilikom promjene brzina daleko se manje osjeti.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
699
Da to sam možda pogriješio.. tj probat ću kad zagrijem..
Ulje ima cca 100 sati.. JD 50 sam stavio

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
463
Ako je INA JD 50 ili neki lokalni generik to je onda isto vjerovatno loše, (nizak indeks viskoziteta). Za neku iduću promjenu traži si ulje koje ima indeks viskoziteta barem 145 (recimo INA agrina to ima).

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
699
Jesam, i prirubnice
Al na krajj bile krive dizne stavljene gore.. ne znam kak to uspjeli napraviti

Na vrh