• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

josip123

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
marko93 kaže:
Još uvijek mi nije jasno kako ti sa tako širokom gumom ideš po jarku od 14 cola :scratch
Koja je širina?
Daj ako nije problem slikaj kod oranja kak guma stojii u jarku.. :D
evo danas u polju ispuštali vodu sa njiva pa smo mali i orali.
iako nismo u pravoj temi evo par slika na markov zahtjev:
naaparatpoplava28.jpg

naaparatpoplava26.jpg

naaparatpoplava25.jpg

naaparatpoplava24.jpg

naaparatpoplava23.jpg

naaparatpoplava22.jpg

naaparatpoplava21.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
danas kupio stol za u.repicu iz teme "na što sve neću naletjeti u oglasniku"pa sad tražim prijevoz da ga prevezem kući. :D

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
josip123 kaže:
danas kupio stol za u.repicu iz teme "na što sve neću naletjeti u oglasniku"pa sad tražim prijevoz da ga prevezem kući. :D
kamionska prikolica

B

Bobo

Guest
Pa jel vas nista nisam naucio? Sjedaj u traktor i pici po njega. Mozes cak i kombajnom, nije to preko svijeta ;)

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,888
Bobo nisi ti jedini ,znam tipa koji je Fendtom išel u Austriju po kombajn za krumpir (vjerovali ili ne)al je istina
,,,a moj deda u N.Sad po Imt 539

B

Bobo

Guest
SVI ZMAJ kombajni u mom kraju su devezeni iz Zemuna na svojim tockovima (bar oni kojima se zna povjest), pa tako i moj. Nije to strasno, poslije 2 ili 3 ture se naviknes i brzo vrijeme prolazi ;)

Po iduci stroj idem na more, jer pre brzo stignem iz podravine ;)

Hmmm, imam kolegu koji ima prikolicu za prijevoz auta (vucna sluzba i te fore) i s njom sam u Zupanju isao po sjetvospremac. Dugacka je bez rude oko 3.5m, s tim da heder moze malo i viriti preko rude. Problem je utovar i istovar hedera, nista vise.

Ako ozbiljno trazis prijevoz, mogu ga pitat da sutra odletite po to ;)

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,888
Bobo kaže:

..bas mi je drago kaj neko zna za podravinu i da zna gdje se nalazi, ljudi a nek ih je sramota misle da je to sve zagorje ili dijele hrvatsku na dalmaciju,slavoniju i zagorje :shock:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Bobo kaže:
Pa jel vas nista nisam naucio? Sjedaj u traktor i pici po njega. Mozes cak i kombajnom, nije to preko svijeta ;)
zmaj-142 smo dovezli na točkovima 230km za 13,5h s tim da mu je gas bio odvrnut tako da je kombajn išao 20,5km/h,bratićevog renaulta sam dovezao sa carine u bjelovaru čini mi se da je to oko 160km i zetora iz varaždina,fiata sam dovezao iz molvi i to je negdje oko 190km,po tanjuraču sam išao sa fiatom u vinkovce što je negdje oko 70km x2smjera.
Bobo kaže:
SVI ZMAJ kombajni u mom kraju su devezeni iz Zemuna na svojim tockovima (bar oni kojima se zna povjest), pa tako i moj. Nije to strasno, poslije 2 ili 3 ture se naviknes i brzo vrijeme prolazi ;)

Hmmm, imam kolegu koji ima prikolicu za prijevoz auta (vucna sluzba i te fore) i s njom sam u Zupanju isao po sjetvospremac. Dugacka je bez rude oko 3.5m, s tim da heder moze malo i viriti preko rude. Problem je utovar i istovar hedera, nista vise.

Ako ozbiljno trazis prijevoz, mogu ga pitat da sutra odletite po to ;)
stari mi kaže da će sutra pitati čovjeka kojem radimo usluge oranja i sjetve djeteline pa da tako prebijemo račune,ako ne vidjet ću sa aračićem da mi to ujak preveze.
ako ti nije problem da pitaš kolegu koliko bi uzeo od koprivnice do sibinja pa da se znam ravnati ako budem prebijao usluge sa prijevozom,a možda platim i tvog kolegu.

B

Bobo

Guest
Kolega radi kod aracica ;)

Marino, i koliko znam da nije nesto skup. Zivi 50m od skladista ;) Moguce da ga i poznas...

B

Bobo

Guest
Ah, vozio je onog malog Iveca, i sad ga povremeno vozi, kad nema tko. Inace je tamo u skladistu.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
sutra ću sve znati pa ću ti javiti ako nisam riješio prijevoz da vidiš sa kolegom hoće li to moći obaviti.
usput da kažem da utovar nije problem jer čovjek kaže da ima viljuškar u blizini,a imam i ja u blizini viljuškar pa ni kod mene neće biti problema. :D
Ti si zaradio piće,a mogli smo ga danas i popiti jer sam u povratku otišao pogledati plug u završje jer najvjerovatnije da ću si kupiti novi.

B

Bobo

Guest
Eto, ti se stidis aldumasa, a ja putem castim za bratov SKIP ;) ;)

Ma, za pice nije problem, glavno da si ti pazario. Svakako cu ja njega sutra pitati, pa ti javim ovdje da vidimo sto kaze.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
kad sam jučer pričao sa čovjekom kaže da je primio preko 10 poziva za taj heder,pa sam jutros krenuo u 5.30h da me netko ne bi presusreo ;) ,jer takav heder je jako rijedak i najvjerovatnije ga više nigdje ne bi našao na prodaji.sada mi samo fali za suncokret a i njega ću morati kupiti jer imam u planu početi sijati i njega i to možda već ove godine,ali za suncokretni nije problem jer ih ima cijelo čudo pa bi njega kupio tek kad zasijem neku površinu.
bogami si mi puno pomogao kad si postavio heder na forum,jer ja sigurno ne bi otišao na njuškalo pa bi vjerovatno i ostao bez njega.odsad ću stalno njuškati :lol: ;) .

B

Bobo

Guest
SVAKI dan sam na njuskalu i gledam sto ima novo od radnih i poljoprivrednih strojeva... Na njuskalu sam kupio i berac i sjetvospremac ;)

Skip je iz oglasnika ;)

Ovakav heder sam prvi puta vidio nekidan an njuskalu, i tek tad sam saznao da uopce i postoji zmajev heder za repicu. Ak te zanima samo adaptacija zitnog hedera za suncokret, u vojvodini covjek dobio uz 143 nikad koristeno i prodaje, ak te zanima ;) A ak hoces bas pravi heder, onda njuskaj ;)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
dobro kažeš njuškaj dok ne nanjuškaš :lol: ,i na kraju se još malo cjenkaj ;)

B

Bobo

Guest
Zvao sam kolegu danas i rekao o cemu i kome se radi, rekao je da nema problema i da ce te kontaktirati radi dogovora. Ni on ni ti nista ne javljate, da znam kad i gdje cekati na aldumasu ;)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
danas me zvao ujak pa mi je rekao da ga je zvao tvoj kolega i da bi on odradio taj prijevoz,sutra će starom javiti ovaj čovjek što mu vršimo usluge da li će voziti ili ne,a zvao me ovaj što mi je prodao adapter i kaže da ima kolegu koji bi mi to dovezao za 1500kn krajem idućeg tjedna pa sad ni sam neznam.sutra će valjda sve biti jasnije pa ću znat više na čemu sam,a morat ću nazvati i tvog kolegu da vidim koliko bi on tražio za prijevoz.

B

Bobo

Guest
Cuj, meni je reko da se mora sracunat pa da ce ti javiti sta i koliko. Sutra ce se njih dvojica vidjeti, pa ces sve valjda cuti.

Kazes u Koprivnici heder. Kad smo isli po bager, racunali smo do Pozege 230Km. Koliko mi je poznato da za prijevoz auta uzimaju 3kn/kmsto ce reci nekih 1400Kn bi ti neka slep sluzba uzela da ti vozi auto odozgor. Problem je taj sto cim bi culi bager, poklopili bi slusalicu ;)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
čuj vidjet ćemo sutra kako i šta će da se desi,ja sam sutra druga smjena pa ću se morati dogovarati do podne za prijevoz. valjda ima mjesta u autu pa bi i ti mogao sa nama tako da aldumaš pijemo negdje usput u nekom bircu.

Najnoviji postovi

Na vrh