• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

josip123

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
za mog fiata orginalni toplink je oko 200e,daš još 300e i imaš hidraulični koji će ti sigurno olakšati posao i dugo ti trajati. ;)
a evo malo i videa od današnjeg malčiranj,je da je fiat malo preslab za INO malčer :lol: ali odradio je već nekako taj posao iako se namučio. :lol:
[youtube:2i50ay23]Y0a4eRCnb14[/youtube:2i50ay23]
[youtube:2i50ay23]E6t_dQSH3_U[/youtube:2i50ay23]

T

tomonh

Guest
Baš sam ih jučer gledal na sajmu u SEKRI
3 kategorija 2500 sa pdv dobar je,a ima u kž za 1800 u trgoagenciji cubinec

T

tomonh

Guest
Čiji je rastepač jel ino ili creina,na sajmu sam gledal ino 1250l 12800kn,al piše da može 24 metra bacit

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
tomonh kaže:
Čiji je rastepač jel ino ili creina,na sajmu sam gledal ino 1250l 12800kn,al piše da može 24 metra bacit
rasipač je INO i mogu reći da sam zadovoljan,kapacitet mu je 1000l.gledao sam INO i CREINA-u i meni se čini da su na istom mjestu proizvedeni.
tomonh kaže:
Baš sam ih jučer gledal na sajmu u SEKRI
3 kategorija 2500 sa pdv dobar je,a ima u kž za 1800 u trgoagenciji cubinec
što se toplink-a tiče čini mi se da u agronomu imaš pravo dobar engleske proizvodnje za manje od 900kn.

T

tomonh

Guest
Kolko široko ti može bacat?
U papirima piše 24m malo puno,a oni negarantiraju više od 15m,a meni treba malo više,a željeznog neču zbog hrđanja

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
za 15m ja ti mogu garantirati i to 100%,a vjerujem da može i do 18m.ja sam ga kupio iz tog razloga jer ću si kupovati špricu sa 15m granama,a ovaj rasipač može baciti 15m bez ikakvih problma.

T

tomonh

Guest
Hvala na informaciji,uzeli smo ga i sutra dolazi...
Razgovaral sam sa gazdom agronoma pa je rekel da nebude dobro bacal i da budem to vidio nakon prihrane,pa mi je nudil amazone 150%skuplji....
Jel tvoj ima dvije brzine 9-12 i 12-15m

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
uz njega ćeš dobiti jedan ključ sa kojim štelaš širinu bacanja,na rasipaču sa prednje strne kraj osovine kardana imaš plastični poklopac koji skineš i sa tim ključem tu možeš naštelati širinu bacanja.širina se štima preko jednog ekscentra kojim smanjuješ ili povećavaš hod klateće cievi.sa kim si točno razgovarao,možda sa darkom?

B

Bobo

Guest
josip123 kaže:
uz njega ćeš dobiti jedan ključ sa kojim štelaš širinu bacanja,na rasipaču sa prednje strne kraj osovine kardana imaš plastični poklopac koji skineš i sa tim ključem tu možeš naštelati širinu bacanja.širina se štima preko jednog ekscentra kojim smanjuješ ili povećavaš hod klateće cievi.sa kim si točno razgovarao,možda sa darkom?

Ti mislis da se Dara razumije u prikljucke bas toliko? Prije da je razgovorao s Hrvojem, jer su prikljucci njegova briga...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
baš zato i pitam jer znam da se dara baš previše ni ne razumije oko strojeva,a neznam koliko je u tome jak hrvoje.dosta znaju dečki iz bartolovaca i darko marušinac iz vinkovaca.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
evo da se malo pohvalim novom tablom od 10-ak hektara koja je kako se i vidi dosta zakorovljena jer na njoj je zadnji put bio kukuruz prije dvije godine.na njoj ću sijati uljanu repicu,a sada ću je samo potanjurati da potaknem rast korova koje ću ošpricati sa totalnim herbicidom.
Slobodnica5.jpg

Slobodnica4.jpg

Slobodnica3.jpg

Slobodnica2.jpg

Slobodnica1.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
zakup,a možda uskoro bude i na prodaju,barem tako vlasnici kažu.tu zemlju je država vratila ljudima kojima je još za one države bilo oduzeto zemljište.moram još stupiti u kontakt sa jednim čovjekom koji je u povratu u ovoj istoj tabli dobio oko 4 hektara. ;)

T

tomonh

Guest
Prvo sam neku ženu dobio,a nakon toga me njezin muž zvao,kaže da je vlasnik..nisam zapamtio ime,danas stigo stroj al ga nisam vidio jel sam cjeli dan u kutini i okolici bio...
Ima taj neki ključ to su mi pričali i bilo u prospektu..
Pa opali kukuruz na ovu tablu,šteta izgubit jednu žetvu...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ne mogu odgonetnuti tko je bio ali vjerujem da si pričao sa hrvojem.što se kukuruza tiče ove godine ću ga zasijati na 17 hektara i to će biti sasvim dovoljno.

V

vedo

Guest
josip123 kaže:
za mog fiata orginalni toplink je oko 200e,daš još 300e i imaš hidraulični koji će ti sigurno olakšati posao i dugo ti trajati. ;)
a evo malo i videa od današnjeg malčiranj,je da je fiat malo preslab za INO malčer :lol: ali odradio je već nekako taj posao iako se namučio. :lol:
[youtube:3q6smi7x]Y0a4eRCnb14[/youtube:3q6smi7x]
[youtube:3q6smi7x]E6t_dQSH3_U[/youtube:3q6smi7x]

jesu ti nešto široke ove zadnje gume u fiata.....ili se to meni čini :lol: .....ili su preuski blatobrani :lol: ...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
dobro si vidio da su mi gume dosta široke jer su 650-ke,ali za tanjurnje su zakon :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Govore ljudi kad je psu dosadno on si liže jajca .Na početku mi se činilo da si zaboravio kardan ..
Na ovakvom terenu dva -3 kruga okolo a na sredini "drava" šibice . ;)

D

domi

Guest
josip123 kaže:
evo da i ja kažem nešto o sebi:živim u sibinju pokraj sl.broda i radim oko 70 jutara zemlje i danas sam pogodio još 11 jutara.inače moji su se godinama bavili uslugama od kojih danas i nema nekakve zarade iz tog razloga što ljudi u mome kraju masovno odustaju od poljprivrede pa sam ja tu vidio da mi ne preostaje ništa drugo nego da se toga prihvatim ili da odustanem i ja od svega,ali ja ipak volim tu zemlju i taj posao i zato sam se odlučio za poljoprivredu iako se u nekim trenutcima pitam "pa šta mi je ovo trebalo".od 01.04 sam u sustavu PDV-a,a od strojeva posjedujem:Fiatagri F110, zetor 50 super 2kom.(to su stari traktori za koje mnogi na forumu nisu ni čuli),IMT 539, kombajn zmaj 142 sa oba adaptera, berač kukuruza sip tornado 40 eol,teška tanjurača gregoire besson 26 diskova,tanjurača olt 24 diska, plug vogel noot 3 brazde 12-16,plug 3x12 neznam proizvođača,plug IMT 2x12 i olt 1x14,vicon rasipač, dvije kranjske šprice 340l, sjetvospremač 3m,pneumatsku sijačicu kukuruza ino becer,malčer ino tfz190,kultivator IMT,šumsko vitlo tajfun 4t i žitnu sijačicu olt.vjerovatno sam nešto i zaboravio ali to i nije toliko važno.poslije žetve žita mi stiže rotodrljača VN terramat 3m a na jesen šprica 800l sa granama 15m i žitna sijačica 3m ali ne nova jer je preskupa

E KAKO TI U PDV-U DOBRO ILI LOŠE....DALI UĆI U PDV ILI NE IMAM DVOJBU OKO TOGA................. :D :D :D

Na vrh