• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

josip123

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
daj mi reci koliko radiš zemlje.u mom slučaju sustav pdv-a je bio pun pogodak,jer da nisam u sustavu proizvodnja mi sigurno ne bi bila isplativa.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
evo da se i ja pohvalim sa novim strojem koji izgleda ovako.
:D
kult4.jpg

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
cijena mu je 23900kn,ali uz malo cijenkanja skinuo sam cijenu na 21500kn.danas sam sa njim i IMT-om 539 kultivirao kukuruze i iznenadio sam se kad sam vidio da ga 539 vuče bez problema.

B

Bobo

Guest
Kolega na 539 naprijed slozi malo utega i 2. iber gas kroz kukuruz... ide da je milina.

Cestitam na kupovini, a tamo ocito nema kupovine bez cjenkanja ;)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ma nosi ga bez problema i bez tegova,a što se tiče brzine i danas sam išao drugom iako je motor na izdisaju pošto je davno prešao cifru od 8000h.stari je htio da se kupi dvoredni ali ja sam ga preduhitrio i ipak je stigao ovaj od četiri reda,pa sada imamo ovoga novoga i starog dvorednog iz 81.g.
poslije današnje probe priznao je da bi pogriješili da smo dovezli dvoredca.
što se cijenkanja tiče to je svim u redu jer sam se u zadnjih mjesec i pol na repromaterijalu i ovome kultivatoru izborio za cifru koja debelo prelazi 10000kn ;)

B

Bobo

Guest
Dobro je, samo kad se mozes cjenkati... Svaki trgovac toliko lufta ima, pogotovo u ovoj krizi.

Daj mi samo reci, jel ga moras "traziti" tamo po skali, il je dovoljno precizan na istim brojevima?

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
za čudo božije baca ravnomjerno ali i 10% manje nego što je prikazano na tablici.

B

Bobo

Guest
bez "dostelavanja" da baca jednoliko, to je onda super stroj. Cini se da su se popravili u IMT-u pod stare dane. Rijedak je cetveroredac koji baca jednako na sva 4 reda. Dvorednom je svejedno, al na 4-rednom se osjeti neravnomjerno raspodjelivanje.

Dobro je sve dok baca manje. Ako se mozes naci na "broju vise" onda OK, ali ako ne mozes, obrusi sa svakog "regulatora" 1mm mesa i to je to...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ima tu još sistema za doštelavanje kao npr. malo se savije žica za štelanje u dnu nešto prije mjesta gdje ulazi u kutiju za gnojivo i to je onda to,ali na svu sreću ja to nisam morao raditi.
imam i malu zamjerku jer nisam dobio ni jednog papirića uz njega(nešto kao uputstva za upotrebu i održaavanje),a danas sam pitao i kaže mi čovjek kako se uz njih više ništa ne dobije.sada me zanima da li je netko u zadnje vrijeme kupovao kultivator i dobio kakvih papira.

B

Bobo

Guest
Ima covjek u mom selu upute za dvoredni IMT kultivator.

Ako treba, nije problem prekopirat. Mozda ce on to htjet i dat, jer to nikome ne treba...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
hvala Bobo imam i ja za dvoredni,ali mislim da su trebali barem nešto poslati uz taj kultivator i uz druge strojeve koje proizvode.
na njmu pokraj tablice ima naljepnica sa podatcima tko je uvoznik i proizvođač.za proizvođača piše da je Vogel&Noot Srb.,znaš li možda da li je sada vlasnik tvornice u Bečeju V&N? :scratch

B

Bobo

Guest
Vec neko vrijeme je V&N vlasnik FOP-a...

Tamo proizvode sav FOP-ov program samo sto manji plugovi imaju V&N pluzna tjela, a 757 i veci su ostali jednaki kakvi su i bili do sad.

Sjetvospremaci jednaki kakvi su i bili, kultivatori malo poboljsani koliko vidim sa slika i tako... Prave i plave V&N plugove okretace, to su neki ruski...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
plavi plugovi se ondje vjerovatno samo sastavljaju.kada sam bio u VN-u u mađarskoj onda sam i ondje vidio da se sastavljaju plugovi i farbaju u plavo.što se tiče kvalitetom su ti plugovi totalno isti kao i crveni,jedino što se farbaju u plavo i imaju naljepnicu agromaš.

B

Bobo

Guest
Tako i FOP... sad su ti plugovi V&N i oznake su ima slicne IMT-ovim oznakama.
2x10IMT je 755.20
2x10" V&N je 755.2

2x12" IMT je 756.20
2x12"V&N je 756.2

I tako dalje i tako blize...

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
vidiš za ove oznake nisam znao,ali za takve stvari i služi ovaj forum da se razmijene informacije. :D

M

mladi kosac

Guest
josipe svaka čast na kupnji kultivatora,koliko vidim na sliki njemu samo lijevi kotač ima lančanik na osovini i lanac

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
da on ima samo sa jedne strane pogonski lanac iako bi se dalo i na drugu stranu bez problema staviti lančanik i lanac,a vjerovatno ću to i napraviti jer nema puno posla.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
najbolje nemoj nikaj prčkati, onda moraš izvaditi osovinu između dvije kutije jer ti sigurno nekaj bude puklo, lanac, ili neki štift, nedaj bože većeg kvara...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Dobro ti daniel veli..
Na kultivatoru koji ja koristim isto je samo pogon s jedne strane,a druga je da održava "ravnotežu"
Ovaj koji ja koristim ima na pogonskome točku navarene poprečne šipkice da ima bolji grip..

Najnoviji postovi

Na vrh