KREÅ O
Član
- Tu od
- 10 Lis 2011
- Poruka
- 532
Meni je junica još dva mjeseca do teljenja. Iskustva baš nemam, a ekipa oko mene kad pročitam vaša iskustva baš i nije nešto pametna. Svi mi govore da joj dok se oteli ne smijem ništa davati osim malo sijena, a kad pročitam vaše postove onda baš i nije tako. S druge strane kad malo popričam sa tim velikim znalcima krave im ne ostaju bređe po godinu dana. Uglavnom čitajuči sam shvatio da bi zadnja dva mjeseca trebao davat hranu koju bi trebala jest kad kad se oteli da se privikne na nju i polako ju povečavat do telenja na omjer koji bi trebala imat posle telenja. Ja ju hranim ujutro joj dam sijena 1/3 bale i trave koju kosim dan prije i rasprostrem da se ne upari. Popodne joj dam malo sijena i smješam joj u kantu mljevenog kukuruza, zobi, ječma, pšen. posija(mekinja), vitamine, soli i pivskog tropa ( sve skupa oko 1.5 kg ). Navečer joj dam sijeno i travu ko ujutro. S tom hranom ju mislim hranit kad se oteli. Ako bi mi mogli dat kakve savjete malo detaljnije (količinu) kako da ju hranim do teljenja i poslije pošto je junica. S ovima oko mene ne mogu na zelenu granu.