Evo danas slao mail šumariji Zagreb i odgovor stigao vrlo brzo. Ugl. drva nema sve do iduće godine. Predložila gđa. da pitam šumariju Stubica ili dugo selo. Pa sutra probam nekog dobiti kod njihDrva danas nisu skupa, samo ih treba malo čekat😉260kuna kubik.
![]()
Kontakt - Hrvatske šume d.o.o.
www.hrsume.hr
Ima dijelova, menbrane ne mijenjaj napamet,problem može stvarati jedino ona kod iglice. Frgazer je vjerojatno Tiliston. Probaj upaliti, membrane koje su zamjenske nisu bog zna što. Imam je, ali rijetko se koristi jer je " veliki pijanac" troši benzina da nije za vjerovati.Ostala mi od pokojnog oca pila Stihl 056 mislim electronic. Kupljena je negdje 82-83. godine i jako je malo radila. Zadnjih 5-6 godina nije opće paljena i vjerojatno će trebati promijeniti bar membrane prije paljenja. Htio bih ju ponovo staviti u funkciju ali mislim da sam negdje čuo ili pročitao da za nju više nema dijelova. Ima li netko ovdje kakvih informacija o tome.
Nemam svoje ništa osim tih par agacija koje moram srušiti. Sve drugo je tuđe pa na prijateljskoj osnovi bude da ja rušim pilim i eventualno vozim, a dijelimo po pola 😂😂U Stubici 2tjedna trebaš čekat 😉a nemaš svoje šume? 🙂
Može problem praviti I druga menbrana, odu zalisci malo se uvrnu i nezatvaraju rupe I neradi onda ac pumpa. A jesu stare menbrane bolje ali kad odu to je za mijenjati ili neradi pila.problem može stvarati jedino ona kod iglice. Frgazer je vjerojatno Tiliston. Probaj upaliti, membrane koje su zamjenske
Znači s tim XP uljem treba raditi 4% mješavinu a ne 2% kao sa stihlovim crvenim??? Mislim da su meni rekli kad sam ga kupio da se radi isto 2%. Samo ne znam jesam kupio XP ili neko drugo. Sad nisam doma ali provjerim za vikend.Ja ti delam mjesavinu s husqvarna xp uljem. Nikakva mudrost, na 5l ide 2deci. Kupus ulje s dozatorom. Sibnes ulje u karnistar i natočiš benzin. Ne treba bit ni precizan previse, nije 2t stroj nekaj izbirljiv. Ja godišnje potrošim 50l mješavine, koristim je i u trimerima i motorkama (imam 4 trimera i 5 motori, i stihl i husqvarna i nove i stare). Nikad ne izlijevam gorivo niti vodim previše brige preko zime. Samo u proljeće dotočim i radi dalje. Nikad nisam imal problema nikakvih. Redovni servisi su druga prica,ako nesto dotraje to se mijenja s originalnom kod mene.
U ne treba previše razbijati glavu oko toga.
Lp