Meni je prva pila, sa kojom sam i naučio raditi bila Jonsered 820, imam ju i danas i ispravna je i imat ću ju, mislim, dok sam živ samo je sa vremenom postala preteška. Ne u smisli da ne mogu raditi sa njom nego jednostavno, zašto nosati 12 kila kad mogu to isto uraditi sa 7. Da je bilo Jonsereda na našem tržištu ne bih nikada prešao na Hq, 550 xp me je oduševila...mala, lagana, brza, ljuta na gas...zvjerčica doslovno. Nisam nikada pljuvao po drugim strojevima ali uvijek dajem prednost husqy, jedino što ponekad znam reći (u šali naravno) ovima kojima ne priznaju ništa osim stihla da su u pravu, da je stihl najbolji dok ne probaš bolje
ms500i smatram da je stvarno vrh tehnologije, jednom je na fb bila neka rasprava baš o toj pili i veli lik radio je u njemačkoj, dobio je, odnosno zadužio ju i kao, super je pila za raditi,lagana, moćna...sve 5 ALI nakon nepune 2 godine je zaribala, komplet motor trebalo mjenjati nakon cca 6000 m3 ...ja mu velim ok, 1600-1700 eura je ta pila, ti si sa njom zaradio cca 60 000 eura kroz 2 godine...da li je stvarno potreban taj "ALI"
Ne znam kako tko ali ja gledam na tu matematiku a ne da pila traje 20-30-50 godina i u to vremena napravi 200 metara drva, ja radim oko 500 metara drva godišnje sa svakom pilom, odnosno oko 1500 metara godišnje i to nije samo oboriti stablo i odrezati klade nego izrezati sve u metrice, koje su deblje a kvrgave treba prorezati da se daju raskoliti...i tak, meni se svaka pila isplati i u planu mi je, dok se malo financijski ustabilim, stvarno uzeti ms500i, tko ga šiša, u mjesec dana će sama sebe odraditi pa poslje ak mi se ne svidi nek ide na stelažu 😁