• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
pozz

Mrki88 ja sam takvu Husqarnu kupio danas mi je mjesec dana i baš poslije posla idem odnijeti 2 ratu.Motorka je odlična za one stvari za koje je predviđena nemislim na dnevna rušenja po par desetaka metara drve već za kućne potrepštine.
U trgovini gdje sam je ja uzeo košta 2560kn.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Mrki88 ja sam takvu Husqarnu kupio danas mi je mjesec dana i baš poslije posla idem odnijeti 2 ratu.Motorka je odlična za one stvari za koje je predviđena nemislim na dnevna rušenja po par desetaka metara drve već za kućne potrepštine.
U trgovini gdje sam je ja uzeo košta 2560kn.

Da,znam, i ja sam je uzeo za sitne poslove,rezuckanje i tak....
ona bi trebala radit godišnje oko 50-ak metara, a mislim da je za to sposobna...
kod mene je 2660kn bila u trgovini...

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
zakaj čekaš da kiša prestane probaj ju na ovom stoliču ispod nje

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
zakaj čekaš da kiša prestane probaj ju na ovom stoliču ispod nje

a stolić još treba za gemišteke i to, pa onda nisam htel...

sutra idem kod brata, jedno 10-ak kubika dugometrice treba spiliti, on sa ms660, a ja bum s ovom pomalo, ono kaj more loviti...
bu bilo par slikica...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
sutra idem kod brata, jedno 10-ak kubika dugometrice treba spiliti, on sa ms660, a ja bum s ovom pomalo, ono kaj more loviti...
bu bilo par slikica...
A razradil ju nebuš :scratch
Čestitke na kupovini i nek te dugo služi ;)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
A razradil ju nebuš :scratch
Čestitke na kupovini i nek te dugo služi ;)

pa bu se sutra razradila... ;)
ma ja ću samo malo sutra "podjebavat" s njom, nebum se pretrgel od posla... :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
tstnd.gif

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Možda me nisi skužil, ali novu pilu bi trebalo razraditi bez opterečenja.
Što bi značilo da treba spaliti par rezervara na leru.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Možda me nisi skužil, ali novu pilu bi trebalo razraditi bez opterečenja.
Što bi značilo da treba spaliti par rezervara na leru.

aha, ok... evo idem je odmah zapalit, pa nek dela prek noći...:D

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Ali ju spoji na lagev da se nemoraš po noči dizati da ju tankaš :rolfer::lol:

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Ma đavla par rezervoara pa tko živ to tako radi, nek odronda jedan rezervoar na leru i onda lijepo s njom rezat samo ne treba baš bit gas do kraja, malo pazit prvih par na nju. Puno je bitnije da nije stara mješavina za zdravlje motora po meni.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Razgovaral sam sa sveđaninom koji radi u tvornici i veli da nije predviđeno neko razrađivanje.Ja sam svoju kad sam ju kupil ipak pustil nek radi nekih 15min i to je to.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Kaj se mene tiče more joj nabiti i pun gas i držati ga dok ne potroši prvi rezervar ako ga potroši.
U svakom slučaju nek pospremi kutiju u kojoj ju je dobil da ju poslje ima kam pospremiti
Cura dok je nova se isto razrađiva. Zar ne ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
Kaj se mene tiče more joj nabiti i pun gas i držati ga dok ne potroši prvi rezervar ako ga potroši.
U svakom slučaju nek pospremi kutiju u kojoj ju je dobil da ju poslje ima kam pospremiti
Cura dok je nova se isto razrađiva. Zar ne ;)

Čuj, a kak se razrađuju kamioni? Vuku prazne šlepe? Ma, brus!
Ova metoda s lergasom ti je najlošija opcija. Motor nit se dobro zagrije, niti dobro podmazuje.

Polako pili sa 1/2...3/4 gasa, a poslije jedno dva rezervoara ju nakratko stisni do kraja.
I da, na početku koristi 2,5...3% mješavinu jedno 4...5 rezervoara. Tad prijeđi na 2% i radi.
Jedino ju nemoj nikad hladnu potjerati i vruću ugasiti. Uvijek pričekaj da se malo zagrije/ohladi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Ova metoda s lergasom ti je najlošija opcija. Motor nit se dobro zagrije, niti dobro podmazuje.

Polako pili sa 1/2...3/4 gasa, a poslije jedno dva rezervoara ju nakratko stisni do kraja.
I da, na početku koristi 2,5...3% mješavinu jedno 4...5 rezervoara. Tad prijeđi na 2% i radi.
Jedino ju nemoj nikad hladnu potjerati i vruću ugasiti. Uvijek pričekaj da se malo zagrije/ohladi.
Sad si me piknul gde ti baš i nejde.
Za povremeno turiranje i paljenje i gašenje si u pravu ali za ostalo ni u snu.
I samo da dodam svoje mišljenje za jaču mješavinu. Ona služi da bi se prije sakupila garež na čelu klipa i na svječici pa da poslije kad smanjiš mješavinu ima kaj opasti naklip i sahraniti cilindar :scratch
Onda treba i u novi kamion u motor točiti više ulja u motor da se bolje maže?

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881

Zvone, tebe nisam dugo videl, valjda nisi tu na terenu...
al kad budeš, navrati na cugu, sad sam na godišnjem dva tjedna pa sam doma...
ma bum ja nju sutra malo lagano poteral, a već i jesam napravil 3% mješavinu, i tak bu bilo prvih 5 litara, a onda ide normalnih 2%...
i da, nemrem ju hladnu potjerati, napravljena je da se ugasi ako joj se da gas do jaja prije nek kaj se zagrije...

Najnoviji postovi

Na vrh