• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Kupis motorku i dobis upute. I drz se njih. Proizvodac najbolje zna. A kazem ti jab izmedu te 3 uzeo stihl 261.. a imam sve husqvarne 😆

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
217
2% ide mješavina1.deci na 5L

Ja se danas malo konzultiral sa dečkima koji delaju drva na veliko, i ruše.
I bacili me u veliku nedoumicu, pričal kak bi si uzel 545mk2 za svoje poslove, e sad oni me uvjeravaju da ipak gledam xp modele jer se pila ne kupuje svaki dan, bolje dati malo više i znati da imaš pilu.
I sad još manje znam nego sam znal iskreno.

Ali sad gledam ovu 550xp mk2
Jel ju ko ima?
Ne, ne i apsolutno ne! Ta pila ne opravdava svojih 1800 - 2000 kn koliko je skuplja od 545 mk2. Cuo sam se sa proficima koji su radili sa obje pile. To je jedan specifican slucaj sto se tice tih pila.

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Ja bi kupio 365. Pogotovo sad kad je na - 20%. Inače, pred godinu dana sam kupio 372xp. Dobio sam je jeftino pa samo zato uzeo. Sad bi definitivno uzeo 365, pogotovo po toj cijeni.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja kaj više čitam, pratim, gledam više nisam pametan kaj da kupim iskreno, od tih silnih modela. To je prestrašno kak se to zakomplicira sve.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Znam da su na oko iste, al neznam zasto je 550 200€ skuplja. Jel ima kvalitetniji klip, cilindar, ubrizgavanje? Nije 200€ razlike malo, a kad vidis razlika je samo sto 550 ima crni dekl na poklopcu motora...to sto je ona brza 0.1 s po rezu, to je zanemarivo...
E to je to. Platiš 200 € za to da piše xp. To ti je to. Isti bat isti cilindar...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam u dilemi da je to strašno, ni sam neznam kaj me snašlo oko kupnje pile.
Jel to stvarno samo razlika u struji i fergazeru?

Meni je ova 545 mark 2 stvarno prekrasna pila. I vjerujem da je to stroj.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Ja sam u dilemi da je to strašno, ni sam neznam kaj me snašlo oko kupnje pile.
Jel to stvarno samo razlika u struji i fergazeru?

Meni je ova 545 mark 2 stvarno prekrasna pila. I vjerujem da je to stroj.
Fergazer je isti.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Ja bi svoju s batom rešio najradje.
A delao sam i starom 65 onom ni ta ne pali topla.
I od tasta imam onu tomos i ni ta neće.
Malo čudno isti simptomi na 3 pile.
S nekom malom sam radio krov treba ju par puta verglat isto.
Katastrofa
Ista stvar je i kod moje 390 i susjedove 371 i kod trimera 143, a kad sam to spomenuo ovdje na forumu, bilo je dosta negativnih komentara i kako je husqvarna bolja od stihl-a, a sa stihl-om nisam nikad imao takvih problema. Prošle godine je otac strgao onu plastiku od kočnice kad ju je bacio u bukvu nakon valjda 100-tog pokušaja paljenja, rekao "nikad više, blaženi štil". Inače nije to problem sad neki novi, pila to radi od kad smo ju kupili i kad je bila nova, i reklamirali smo i ništa nisu složili. Znači kad je hladna upali normalno ko i svaka druga i radimo s njom normalno, stanemo natočimo i na brzinu palimo, upali super, al ako odmorimo 15-20 min nebu više upalila ni pod čokom, ni bez njega, nacukamo se te pile i umorimo više nego kaj se umorimo cijeli dan piliti. Zato se slažem s tobom željac, rađe 362 stihl.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Po meni su te dvije marke podjednako dobre teško je sudit kaje bolje a kaj lošije, ipak kupi se ono ko kaj više voli.

Ja da imam neku štilovku sigurno bi gledal nju, pošto imam Husqvarnu onda sad nju gledam.
Samo kaj me pomotalo sad više modela gledam. I kaj više gledam manje znam kaj bi kupil.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Dečki, da je Stihl toliko superiorniji, Husqvarna bi davno propala...
Razmem da pojedini primjerak može biti loš ili problematičan, ali ako nemreš upaliti tri različite pile, onda bi ipak rekel da je greška u postupku rukovaoca.

Imam dvije Jonsered pile i na većoj, starijoj, je dvaput mijenjan modul paljenja: prvi put nakon 20g., drugi put nakon godinu - dvije i jednom membrane.
Sad je ugrađen neki zamjenski s ebaya i z njim radi kak treba. Još imam jednog novog u rezervi.
Napominjem da pile uglavnom stoje i da je to sigurno jedan od uzroka problema.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Da slažem se, al ipak najbolje vidiš kad posjeduješ oboje i vidiš realnu situaciju.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
555 xp kupi i budeš ju imal cijeli život. Ja sam kupio 575 xp, i ta je pila u rangu snage 372, ali se na mojoj 575 xp puno brže okreće lanac i ona je za piljenje drva puno brža a snage ima i ima i ima....
Koji god model gledaš, gledaj da je xp i da joj se brže okreće lanac, a to će ti reći i svaki prodavač u servisu-trgovini....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A u čemu je tolika razlika? Ak ne radi svejedno je koje je marke.

Najnoviji postovi

Na vrh