Ma neznam ni ja, ono što čujem...uglavnom hvala na savjetimaNevidim kake veze ima ulje sa rasplinjacima...
Ne, ne i apsolutno ne! Ta pila ne opravdava svojih 1800 - 2000 kn koliko je skuplja od 545 mk2. Cuo sam se sa proficima koji su radili sa obje pile. To je jedan specifican slucaj sto se tice tih pila.2% ide mješavina1.deci na 5L
Ja se danas malo konzultiral sa dečkima koji delaju drva na veliko, i ruše.
I bacili me u veliku nedoumicu, pričal kak bi si uzel 545mk2 za svoje poslove, e sad oni me uvjeravaju da ipak gledam xp modele jer se pila ne kupuje svaki dan, bolje dati malo više i znati da imaš pilu.
I sad još manje znam nego sam znal iskreno.
Ali sad gledam ovu 550xp mk2
Jel ju ko ima?
E to je to. Platiš 200 € za to da piše xp. To ti je to. Isti bat isti cilindar...Znam da su na oko iste, al neznam zasto je 550 200€ skuplja. Jel ima kvalitetniji klip, cilindar, ubrizgavanje? Nije 200€ razlike malo, a kad vidis razlika je samo sto 550 ima crni dekl na poklopcu motora...to sto je ona brza 0.1 s po rezu, to je zanemarivo...
Fergazer je isti.Ja sam u dilemi da je to strašno, ni sam neznam kaj me snašlo oko kupnje pile.
Jel to stvarno samo razlika u struji i fergazeru?
Meni je ova 545 mark 2 stvarno prekrasna pila. I vjerujem da je to stroj.
Ista stvar je i kod moje 390 i susjedove 371 i kod trimera 143, a kad sam to spomenuo ovdje na forumu, bilo je dosta negativnih komentara i kako je husqvarna bolja od stihl-a, a sa stihl-om nisam nikad imao takvih problema. Prošle godine je otac strgao onu plastiku od kočnice kad ju je bacio u bukvu nakon valjda 100-tog pokušaja paljenja, rekao "nikad više, blaženi štil". Inače nije to problem sad neki novi, pila to radi od kad smo ju kupili i kad je bila nova, i reklamirali smo i ništa nisu složili. Znači kad je hladna upali normalno ko i svaka druga i radimo s njom normalno, stanemo natočimo i na brzinu palimo, upali super, al ako odmorimo 15-20 min nebu više upalila ni pod čokom, ni bez njega, nacukamo se te pile i umorimo više nego kaj se umorimo cijeli dan piliti. Zato se slažem s tobom željac, rađe 362 stihl.Ja bi svoju s batom rešio najradje.
A delao sam i starom 65 onom ni ta ne pali topla.
I od tasta imam onu tomos i ni ta neće.
Malo čudno isti simptomi na 3 pile.
S nekom malom sam radio krov treba ju par puta verglat isto.
Katastrofa