• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Husqvarna modeli koji su profi pile imaju oznaku XP.
To znači da je pila profesionalana.

Npr imaš:
550XP, 560XP, 572XP,372XP,

To su kao profi pile, jako su izdržljive i nisu plastične nek magnezijske, jake motore imaju tj jaku izlaznu snagu prek struje dobivaju.

A 545mk2 je ista 550xp al nema oznaku da da je xp, a pila je top kak gledam okolo.
I mislim za ovih 200 e kaj košta bolje je uložit u veću vodilicu i lanc. I kupit 545mk2.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Znači kad je hladna upali normalno ko i svaka druga i radimo s njom normalno, stanemo natočimo i na brzinu palimo, upali super, al ako odmorimo 15-20 min nebu više upalila ni pod čokom, ni bez njega, nacukamo se te pile i umorimo više nego kaj se umorimo cijeli dan piliti. Zato se slažem s tobom željac, rađe 362 stihl.
Moja Jonseredka pali:
- kad je hladna nekoliko potezanja (4-5) pod čokom, onda se oglasi, čok nutra i vužge od prve
- kad je vruča na potez, onak na zraku, i dela na ler gasu,
- kad se malo ohladi (kao nevedeno u citatu), onda potegnem čok i odmah ga vratim (prije potezanja). Upali iz prve, ali dela pod turažom dok ne stisnem i otpustim gas.

To je normalno kod Jonseredke, a Huska je gotovo ista pila pila pa bi bilo dobro da probaš kak sam napisal. ;)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
na moje dve huske ima jedno pravilo...
inače pale ko metak, obje...
ali pravilo je...ako zatrokira ili neće upalit odmah...skidaj svećicu, baci je preko ramena i zaboravi di je pala...
i stavi novu... 🤭

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Isuse koliko smo već postova okrenuli, radi jedne obične pile za koju se je kupljenec zaljepio i očito da ju bude kupil, bez obzira kaj ko rekel od nas ostalih. Samo čekam kad dođe pila, od oduševljenja nebude ni ovaj forum dosta, koliko ju bude naslikaval ;) :hahah:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Isuse koliko smo već postova okrenuli, radi jedne obične pile za koju se je kupljenec zaljepio i očito da ju bude kupil, bez obzira kaj ko rekel od nas ostalih. Samo čekam kad dođe pila, od oduševljenja nebude ni ovaj forum dosta, koliko ju bude naslikaval ;) :hahah:
Eh eh, novi dan novi problemi 😇
Kaj se pila tiče, danas navratil u 3 dućama sa pilama, i servisima, i naravno u svakom dućanu je drugačija priča.
Al da odma velim da nisam odustal od pile.

Malo išel da popričam kakti sa strukom kaj prodaju pile, mada oni nisu mjerilo, servis je mjerilo i to onak kak treba biti,problemi su sa 550 xp pilom, jako jako imaju dosta problema sa radilicama, i ležajima. Neki primjer od 100 prodanih pila 10 je na sarvisu više puta bilo, radi se o tome da pila razvija velike okretaje, a ljudi neznaju snjom raditi, vrte ju na prazno dosta, tj njoj treba veliko drvo di se iskorištava snaga, a ekipa reže granje i mala drveća, i tu pile dosta stradaju. Serviser mi je otvoreno rekel 545-mark-ll još nisu imali popravak ni reklamaciju, osim jedne di je pumpica za gorivo pukla, i njegova preporuka je ta pila. Ne nosi xp oznaku ali jako puno daje za tu kubikažu. Normalno ja sam bil kupac jedne i druge da vidim kaj ko veli.
Tak da sam jako jako blizu kupnje. 😊Ja sam rekel da bi kupil 550 xp a on mi preporuča 545-mark ll, evo bil je iskren.

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Moje iskustvo.039 kupljena 2002 godisnje radi oko 25 m drva dosada promjenjeno nekoliko svjecica i x lanaca .jednom postelano gorivo zrak, i to je to.Mjesavina uvijek 1:20

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Pitanje...Kamo zbrinjavate staru mješanicu? Imam cca 1l u kanistru stare mješanice, pa sad kamo s tim, izliti u zemlju ili odnijeti na otpad?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pokloniti meni, primam na poklon sva odstajala goriva.
Ja ga imam u čemu spaliti 🤭

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Nebi se baš složil... U mojoj znao ostat i tak ostavim, dok nakon par mjeseci hoću nekaj s njom napravit, nema upol snage, sva troma. E onda friška mješavina pa se razbistri...

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Poz. Ako je stara mijesavina moze se pohabati cilindar i bat. Ulje kao da nestaje. Cilinder i sve je aluminijsko i treba jako paziti. Kad pila duze stoji bolje je dati mjesavinu sa vec ulja, da se sve namasti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma joj niš ne smeta, samo prek te stare se napravi nova, nema se kaj dogoditi. Ja nikad sa svojih alata ne vadim benzin. Nikad mi nije niš bilo.

Najnoviji postovi

Na vrh