• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Opće neka te to ne zabrinjava. 😉Imam prijatelja koji ima ovlašteni servis za oleo mac, i veli kad proda bilo šta od njega kupca vidi prvi i zadnji put, nema grešeke. Dok sa svim drugim uređajima ima problema.
Od kud je taj? Trebam kučište za gs520 kupil sam ju strganu.....
Imam OM942 28 godina i gs650 sad 2.5godine.Na 942 prije cca 3 god prvi put promjenjene membrane i dvaput svječica. Jedino kaj pucaju amortizeri mom tati jer on misli da je to stihl kontra pa s njom ide rušit i rezat bukvu od 30-40cm. Kad ga pitam zakaj s njom veli 'viš da ide'.... I moš ga slikat..

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Zanima me mišljenje znalaca o Husqvarni 372xp, već jedno vrijeme je planiram uzeti ali uvijek neki nenadani troškovi me sj... Radim oko 20m godišnje sebi, većinom grab, hrast, cer i sl. Ali nabere su tu i duplo više rezanja jer pomozi bratu, kumu, prijatelju i tako to. Do sad se koristila Stihl 041, 038, Husqa 135 pa bi ih umirovio osim male 135.
Moje iskustvo i mišljenje o određenoj pili je pozitivno. Kod nas je doma cca 10 godina. Za obaranje i veće zahvate bez ikakvih problema. Do sada promijenjena svjećica, amortizer i vodilica lanca. Ako se ispravno koristi, bez forsiranja i redovito održava, pila je odličan izbor. Ja ju koristim u kombinaciji sa 365 i mogu reći da sam i više nego zadovoljan, za 20m godišnje koliko tebi treba, ako se odlučiš baš za tu pilu, siguran sam da nečeš pogriješiti. Ja bi još pogledao i razmislio o kupnji 550XP.

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,554
Zanima me mišljenje znalaca o Husqvarni 372xp, već jedno vrijeme je planiram uzeti ali uvijek neki nenadani troškovi me sj... Radim oko 20m godišnje sebi, većinom grab, hrast, cer i sl. Ali nabere su tu i duplo više rezanja jer pomozi bratu, kumu, prijatelju i tako to. Do sad se koristila Stihl 041, 038, Husqa 135 pa bi ih umirovio osim male 135.
Za 372 hp vrh pile. Snažna i brza, izdržljiva. Ja za 1h rada režem 4- 4,5 metara drva iz trupca u ćutke i tako radim konstantno otprilike godišnje 300-350 metara, plus rušenje i izrada, a takođe odradim i oko 200 kubika oblovine rušenje i izrada. Kod mene je dvije sezone, a nije nova. Nepostoji drvo kojem ona popušta.
E sad tu je velika uloga ruku u kojim je.

Ovo je 36 zuba lanac, nešto više skinuti kaljci, i malo spušten broj obrtaja zbog vrućina, nije u punoj snazi. Sad u jesenjim temparturama i ovoj vlažnosti je još življa, to radim uvjek i zato mi h61 nakon 33 g, još uvjek isto ovako radi.

zambro

Član
Tu od
22 Ruj 2022
Poruka
32
Ipak kupio H365 specijal, nakon dodatnih citanja stranica ovog foruma, jer ranije su neki forumasi spominjali da h550xp pregori radi premale kubikaze u odnosu na snagu, da odu klipovi radilice zbog rada u prazno, dok za ovaj model 365 govore da je dugotrajan, razmisljao i o h555, ali nisu imali na stanju danas.

Serviser pitao jesam li ikad koristio motornu pilu, rekoh nisam. On na to sto kupujes toliko veliku, rekoh naucicu, ova mi odgovara.

Hvala svima na savjetima.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ipak kupio H365 specijal, nakon dodatnih citanja stranica ovog foruma, jer ranije su neki forumasi spominjali da h550xp pregori radi premale kubikaze u odnosu na snagu, da odu klipovi radilice zbog rada u prazno, dok za ovaj model 365 govore da je dugotrajan, razmisljao i o h555, ali nisu imali na stanju danas.
Nisi pogriješio sa 365, sretno sa strojem, a ovo za 550xp su gluposti, meni su isto to govorili kada sam ju kupio a eno je 4 godine i 3,5-4000 metara drva kasnije pali i radi kao i prvog dana. Slične sam komentare čuo za 572xp, o 592xp da i ne pričam, jedan lik tjedno mjenja auspuh na njoj, drugi je u 4 mjeseca promjenio 8 amortizera, pucaju radilice (to je čak netko na forumu pisao da je čuo u Bj.na sajmu i to od ovlaštenog prodavača) mojoj skoro godinu dana, niti amortizer mjenjao, niti auspuh niti pukla radilica, a pila radi gotovo svakodnevno a kad radi onda je to stvarno posao jebački gdje je za 572 previše.

Sve u svemu, moguće je da je netko najebo ali to ne znači da je sa svima tako, ja uvijek kažem da je većini strojeva najveća mana gazda.

Tebi care sretno, imaš dobar, dokazano dobar stroj, samo pazi sa njom, dobro ulje/mješavinu i nemaš brige...i oprezno pogotovo u obaranju.

zambro

Član
Tu od
22 Ruj 2022
Poruka
32
Koristio sam malo pilu, par minuta, procitao uputstvo i tu pise da ovaj iglicasti lezaj kvacila treba svake sedmice podmazivati, pretpostavljam litijevom mascu. Je li to treba raditi i na ovoj pili ili ulje od lanca pomazuje taj lezaj?
I je li normalno da ima ovoliko ulja od lanca oko lezaja ili treba smanjiti doziranje ulja za lanac?
20220925_170720.jpg

zambro

Član
Tu od
22 Ruj 2022
Poruka
32
Tako je, lezaj je unutra ispod tog seger osiguraca
Sve mi je jasno da filtere treba cistiti i odrzavati, ocistiti motorku svaki dan, ali za ovo, za taj lezaj sam pitao poznanika koji ima pile vise godina, ali kaze on to nikad nije podmazivao.
Sad sam vidio na YT klipove i cini mi se da na 365 je vrlo jednostavno doci do tog lezaja, skines osigurac, lancanik, poklopac kvacila i izvuces lezaj, bez nekih specijalnih alata.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,554
Ležaj se ne vadi kod nekih pila, pa se podmaže kroz centar osovine sa mazalicom uz pilu. Za takav model je lako skinuti kvačilo i doči do ležaja. Takođe i zvijezdu na vrhu vodilice. Međutim i ja podmažem kad se setim prođe i po 30 rezervara. Ulja imaš višak jer si sitno rezao, i lanac okreće bez piljevine, kad budeš rezao suva drva iz trupca onda vidi dali imaš viška ulja nebi trebalo biti tako masno.

Najnoviji postovi

Na vrh