Jeste probali paliti bez čoka sa stisnutim gasom do kraja?potezati sigurno 50-60 x da bi upalila, bez obzira na čok (probali s njim i bez njega isto je), to se događa i na 390 i 365.
Toga ne treba kod husqvarne ako je ispravna. Moja bez gasa pali.Jeste probali paliti bez čoka sa stisnutim gasom do kraja?
Moja kod prvog paljenja treba potegnuti jedno 6x, poslije pali doslovno na zub.365 jedino teže pali kad je hladna
Ako je nova pila iz dućana neispravan stroj onda je husqvarna u većim problemima nego što sam mislio. H 390 je u garantnom roku bila zbog toga na servisu i mijenjana komplet struja i dalje radi isto, e onda ne znam dal mogu reći da ja krivo sudim i radim s neispravnim strojem. H365 to isto radi od kako je kupljena. Još jednom velim da hladna pali ko i svaka druga pila, problem je kad stanemo i odmorimo nekih pola sata, e onda slijede muke...Ako je potrebno 50 puta povući da upali to je neispravan stroj. Upoređivati nešto neispravno sa ispravnim nekako mi nije uredno. Nije mi ni jaso zašto neko radi ili pokušava raditi sa neispravnim strojem, troši toliko energije kad je očito da nešto nije uredno i lako se dovodi u normalu.
Na osnovu predočenih ovakvih situacija koje su česte ovdje na forumu, dali su realni pokazatelju upoređivanje. Ako neko povlači 10 puta da upali motorku a ne prepoznaje da nije uredno paljenje, kako onda može dati prvi komentari u pravcu upoređivanja. Šta konkretno može uporediti. Dali je uredno da to bu smernica nekom šta da izabere koju marku, mislim da nije. Realno odgovor bi bio da neka ima problem ali to opet ne važi za sve druge.
Ja kao laik koji, također, sa pilama samo radi, kad donesem pilu iz ovlastenog servisa ocekujem da je iapravna, a ako nije saljem/nosim nazad.kad doneseš pilu iz ovlaštenog servisa očekuješ da je pila ispravna.
A ja ko laik koji sa pilama samo radi, ne popravlja ih
Lee. Nikako nije upitna struja, već samo dotok goriva. Ako struja preskoči iz bilo kog razloga 4 kruga radilice, ili jedno povlačenje i još koji put povučeš, svećica je zalivena i više nemože probiti dok se ne zamijeni ili osuši.To nije razlog. Kad nema goriva onda možeš vući koliko god hoćeš, uvjek je suha. Problem je u dotok goriva i karburatoru. Menbrane ne drže gorivo zarobito u karburatoru iz nekog razloga.1. da li je sviječica masna
2. ako neće paliti kad je topla, provjeriti iskru na sviječici
3. ne usisava gorivo
Tako bi trebalo biti bilo kome ko je zatražio intervencije u servisu. Međutim smatram da to nije do marke i modela već do pojedinačnog proizvoda, za koji nije detektovan greška.Ja kao laik koji, također, sa pilama samo radi, kad donesem pilu iz ovlastenog servisa ocekujem da je iapravna, a ako nije saljem/nosim nazad.
Kod tebe stihl vlada, kod mene huskije, i jedne i druge su dobre. Osim tvog problem paljenja, nema tu velike razlike u radu ili grešim, prema potrošenoj količini goriva i napravljenom učinku.Isto tako mogu reći da u mojoj okolici ima oko desetak ljudi koji se bave sa rušenjem i ostalim radovima u šumi sa svojim radnicima i apsolutno svi koriste stihl pile. Bavim se i gljivarenjem i prošao sam već pola Hrvatske za gljivama, često susrećemo radnike Hrvatskih šuma i isto tako oni koriste stihl.
Pa zato sam i pitao je li sviječica masna!Lee. Nikako nije upitna struja, već samo dotok goriva. Ako struja preskoči iz bilo kog razloga 4 kruga radilice, ili jedno povlačenje i još koji put povučeš, svećica je zalivena i više nemože probiti dok se ne zamijeni ili osuši.To nije razlog. Kad nema goriva onda možeš vući koliko god hoćeš, uvjek je suha. Problem je u dotok goriva i karburatoru. Menbrane ne drže gorivo zarobito u karburatoru iz nekog razloga.