DARIJUS
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Stu 2011
- Poruka
- 6,832
a dobro, ni star...samo sam ga od dede naslijedil...¨stari 064 kontraštil¨? Tu nekaj ne štima.
a dobro, ni star...samo sam ga od dede naslijedil...¨stari 064 kontraštil¨? Tu nekaj ne štima.
Ja sam govorio da MS400.1 opet ima klip od aluminija a ne magnezija kao stara, to sve vi krivo shvatili mene.Znas... ovdje ti jako grijesis😉
klip od aluminija je bio vec u 550 mk1, pa njenoj majki 346 xp, pa njenoj baki 242 xp... i tako dalje... imao sam od svih tih klipove u ruci i svi su iz aluminija i cilindar je aluminij sa navlakom od nikasila.. i jos nesto... za sve ove nabrojane xp modele klip i cilindar proizvodi MAHLE bas kao i za Stihl... tako da..
zanimljivo... u 400 stavili klip od magnezija revolucija jer je puno bolji od klipa od aluminija.. onda naprave novi model 400.1 i vrate klip od aluminija jer je puno bolji od klipa od magnezija 😆😆I tako isto kako sad hvale ovu, tako su hvalili i staru ms400, prva u svijetu, jedina u svijetu, najbolja revolucionarna tehnologija sa klipom od magnezija...sve jutub škola
onda ok, poceo si o 550, pa sam mislio da o njoj govoris jer nisi spomenuo 400.1Ja sam govorio da MS400.1 opet ima klip od aluminija a ne magnezija kao stara, to sve vi krivo shvatili mene.
14450? O kojoj se pili konkretno radi?Jednom davno kupio sam neku Jonsered pilu iz austrije, pola dana, doslovno, sam ju čistio od smole, potrošio 2 boce cleanera tako da, dovoljno rečeno.
Naravno da se može desiti da zariba, piljevina, smola se polijepi po pili na sve strane, počepi ventilator, nema hlađenje kako treba, pregrijava se, zaribava...to je to, rad na maksimum održavanje nula, pogotovo ako se radi sa tuđim strojevima. Kako se može desiti npr.na ms 500i da se progloda kabal od svjećice nakon 6 mjeseci?, dalje..kako sam to već nekoliko puta rekao, prije su strojevi rađeni da bi trajali, danas se rade da bi odradili garantni rok i da bi kupio novu, to je sva filozofija.
Nemam ja ništa niti protiv ms261, niti protiv 500i, 400c, niti protiv 372xp...samo velim da ovo što ti taj kolega priča jednostavno nije realno u stvarnom životu, da se može desiti, naravno da može, ali da se dešava redovno, to je nemoguće. Imao sam negdje zapis sa servisa sa dijagnostike gdje piše da je max brzina dosezala 14450 obr/min, be znam ako pronađem uslikam ti, ipak je to bilo prije 6-7 godina