• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Lumberđek

Član
Tu od
4 Velj 2024
Poruka
31
Znas... ovdje ti jako grijesis😉
klip od aluminija je bio vec u 550 mk1, pa njenoj majki 346 xp, pa njenoj baki 242 xp... i tako dalje... imao sam od svih tih klipove u ruci i svi su iz aluminija i cilindar je aluminij sa navlakom od nikasila.. i jos nesto... za sve ove nabrojane xp modele klip i cilindar proizvodi MAHLE bas kao i za Stihl... tako da..
Ja sam govorio da MS400.1 opet ima klip od aluminija a ne magnezija kao stara, to sve vi krivo shvatili mene.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,770
I tako isto kako sad hvale ovu, tako su hvalili i staru ms400, prva u svijetu, jedina u svijetu, najbolja revolucionarna tehnologija sa klipom od magnezija...sve jutub škola

• Like
Reactions: 402

402

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
58
I tako isto kako sad hvale ovu, tako su hvalili i staru ms400, prva u svijetu, jedina u svijetu, najbolja revolucionarna tehnologija sa klipom od magnezija...sve jutub škola
zanimljivo... u 400 stavili klip od magnezija revolucija jer je puno bolji od klipa od aluminija.. onda naprave novi model 400.1 i vrate klip od aluminija jer je puno bolji od klipa od magnezija 😆😆
mislim da ni sami sebi ne vjeruju 😂😂

Ja sam govorio da MS400.1 opet ima klip od aluminija a ne magnezija kao stara, to sve vi krivo shvatili mene.
onda ok, poceo si o 550, pa sam mislio da o njoj govoris jer nisi spomenuo 400.1

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
220
Jednom davno kupio sam neku Jonsered pilu iz austrije, pola dana, doslovno, sam ju čistio od smole, potrošio 2 boce cleanera tako da, dovoljno rečeno.
Naravno da se može desiti da zariba, piljevina, smola se polijepi po pili na sve strane, počepi ventilator, nema hlađenje kako treba, pregrijava se, zaribava...to je to, rad na maksimum održavanje nula, pogotovo ako se radi sa tuđim strojevima. Kako se može desiti npr.na ms 500i da se progloda kabal od svjećice nakon 6 mjeseci?, dalje..kako sam to već nekoliko puta rekao, prije su strojevi rađeni da bi trajali, danas se rade da bi odradili garantni rok i da bi kupio novu, to je sva filozofija.
Nemam ja ništa niti protiv ms261, niti protiv 500i, 400c, niti protiv 372xp...samo velim da ovo što ti taj kolega priča jednostavno nije realno u stvarnom životu, da se može desiti, naravno da može, ali da se dešava redovno, to je nemoguće. Imao sam negdje zapis sa servisa sa dijagnostike gdje piše da je max brzina dosezala 14450 obr/min, be znam ako pronađem uslikam ti, ipak je to bilo prije 6-7 godina
14450? :oops: O kojoj se pili konkretno radi?
Inače, Husqvarna 545 mk2 doseže 13500rpm, 555 13600 rpm, 560 xp mk1 14200 rpm... imam negdje zapise zametane, al sjecam se da se radilo o tim brzinama.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,770
550xp mk1, znači to je maksimalno postignuta brzina u nekom trenutku, ne vrti stalno pri toj brzini, mislim da je deklarirana brzina 13500

Najnoviji postovi

Na vrh