• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
177
Sad mi se čini da me zapravo trollaš :unsure:

Evo ti formula za gustoću legure. Slobodno isprobaj.
1737927982396.png

Za dimenzije sam mislio debljina stjenke i sl... ne veći promjer.

To je to od mene, neda mi se više.

Najbolje pošalji molbu za razvojnog inženjera u Husqvarnu, da dogodine imamo pilu na nuklearni pogon. 😁

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,730
Nemam nikakve namjere nikog zajebavati. Imam samo realne osnove za komentar o vladajućim parametrima na čijim principima se zasniva rad nekog 2t oto motora.
E "OTO" prije stotine godina si rašpom napravio motor, odredio teoretski ciklus, te proračunao procenat njegove praktične iskorištenost. Pored najsavremenijih tehnika i tehnologija milioni inžinjera, hiljade proizvođača nemogu da riješe samo dve stavke, gubitak koji odlazi u toplotnu energiju, gubitak koji odlazi u mehanički rad sabijanje smješe. Pa eto veliki im je izum i senzacionalno otkriće što su klip stavili laganiji sa 10- 15 grama sa upitnim podatkom hlađenja.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
681
Riješio je Tesla prenos energije na daljinu, bez žica, daljinsko upravljanje bez žica, ali šta češ....Naši avioni, auti, traktori i dalje proizvode CO2....
A ima toliko neiskorištene energije , sunca, vjetra, cijela naša Zemlja je jedan veliki spremnik energije, a mi....neznamo ili premalo time gospodarimo

Još malo, kako je krenulo imaš AI (umjetna inteligencija), pa se evo nasreću Vas majstora budete rješili Nas inženjera.
Samo posle jebanja nema kajanja.
P.S. I tu AI umjetnu inteligenciju su osmislili Inženjeri... :ROFLMAO:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,730
Vjrštačka inteligencija zamjeniti nas majstore, čuvajte se vi inžinjeri vaša struka je interesantna. Neka dodju vremena da se budu roboti zavlačili pod traktore, bagere, tukli macolom, potezali 2x nešto teže od realnog, lupali glavu o domišljatosti kako riješiti kvar na nepristupacnim mjestima i neuslovnom terenu, kako se peći na njivi kad kobajn drekne u žitu i pokušati sanirat itd.. pa i treba doći vrijeme da to neko drugi odradi, valjda će doći vrijeme da kirisnici imaju kvalitetnu uslugu popravaka.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,668
Doce doce. Pogotovo kad izumru ove stare krame,ak cemo realno. Eto, primjer u jedan trgovacki centar sa odjecom, u Pozegi kad covjek doveze kamion,uparkira se,spusta se rampa,izlazi "robot" skenira bar kodove,uzima palete i uvaza u skladiste trgovine. U proteklih 5 godina roboti,dronovi i slicne moderne ljepote ne da su napredovale nego su dozivjeli procvat. A sto ce tek biti za 5 god? Eto malo pratim i gledam te dronove za prskanje i bacanje gnojiva, klasicne prskalice su vec sad umalo nepotrebne. A cjena novog drona je kao neka srednja prskalica cca 30000 eur. A sto ce bit tek za 5 god? Bit ce uvjek entuzijasta kao ti,bilo je i bit ce al to ce vjerojatno biti za vlastiti gust, u nekoj komercijalizaciji ce bit nepotrebno. Vjerujem da tu ima ljudi sto imaju nove traktore i kombajne,e sad je pitanje koliko sami znaju,mogu sarafati? A sa odlaskom ljudi od 50,60,70 god otice i stare ajmo rec krampine. Polako ali sigurno ce ai i robotika doci na mjesto i obicnog majstora. Civilizacija napreduje i dobro je da napreduje inace bi jos uvjek cekali da lupi munja da zapali vatru.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,730
Da je meni da moja leđa zamnjeni. Onda ću sigurno natući šećer, masnoću gojaznost i opet niš od mog gušta, moraću da na silu da uvodim dijetu, hodanje i trčanje i ko zna koje vragove i režime ponašanja. Ode onda gušt baklava, pršut,kobaja, pa na jogurt, e živote. Ipak nek ne diraju motorku, macolu ..još koju godini više od 5.

Na vrh