• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,172
Svaka se škola plaća…
Ja bi bil radije kupil 543XP…bar je metalna i japanske proizvodnje.
uz to je jača i lakša.
Pri vas u SLO je ispod 500e.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,846
Cilj je potrositi 10 eura za pumpu da bi se usparalo 10 eura godisnje na lancolu i sjebat si jamstvo.

Meni je malo vise nejasno cemu postavljati pitanje odnosno traziti savjet ako znas da savjet neces poslusati.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,340
Ni meni vrag ne da mira pak si nekaj mislim kak bi na Husqvarnu del motor od Stihlovke. Ako to ne bi uspjelo onda bi probal kontra. Na Stihlovku deti motor od Husqvarne. Bitno je da se šarafi. Možda jedna od tih kombinacija uspije pak bi se konačno na taj način riješila vječita enigma koje su motorke bolje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,263
Kod mene u selu bio je majstor instrumentarac M.Ž.Kupio je novu motorku. Lijepo je radila. Ali je on išao vidjet zašto tako ljepo radi, pa ju je raskopal.
Kad ju je ponovo sastavio, imao je viška djelova i više nikad nije tako ljepo radila..... :hahah:
Taj je još dobar, u susjednom selu je čovek traktor iz samo njemu poznatog razloga rastavil i sastavil u prostoriji na kojoj je trebalo dio zida srušiti da izađe van.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
755
Ti tog zoveš majstorom. Majstori pokvareno popravljaju, obrnuto od tog nisu majstori.
I to je bio jedan od boljih majstora🤣

H&S baš me veseli kaj si okružen sa tak sposobnim ljudima (y) nitko ti nije ravan, i ne bi ti htel uzeti tu povlasticu 😂

Poštovani, najte se opterećivati bez veze :ROFLMAO:

Ni meni vrag ne da mira pak si nekaj mislim kak bi na Husqvarnu del motor od Stihlovke. Ako to ne bi uspjelo onda bi probal kontra. Na Stihlovku deti motor od Husqvarne. Bitno je da se šarafi. Možda jedna od tih kombinacija uspije pak bi se konačno na taj način riješila vječita enigma koje su motorke bolje.
Baš mi se sviđa ovaj projekt:ROFLMAO:

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
96
kaj god, ne opterećujem se i nisam bez veze-imam ja veze i u husqvarninom i stihlovom servisu ( i u boschevom i makitinom // i u centrometalovom//) :hahah: 😂 , njih posluhnem bez rijeći, ampak sam kupil motorku na preporuku servisera i od njih saznal neke pojedinosti koje su meni bile bitne, vu slobodnom vremenu si čitam iskustva članova stranih foruma koji su zamijenili pumpu kak sam ovdje javno popitaval i predložil, same ispipavam narav domačih članova "kaj ne bi znali" čemu služi regulacija-promjena dotoka ulja na vodilicu kad lanac reže mekše ili tvrđe drvo/staro suho ili friško mokro, univerzalni dotok je dobar na pokučnoj jeftinijoj motorki tak prevladava mišljenje-jer to je male boljša hobi mašina, ali za kaj ne bi imel na njoj za male peneze i dobru stvar sa skupe profi motorke koja košta hrpu penezov više 😜😂

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,172
Holzfforma ima jako dobre kopije. Čak su i dijelovi međusobno zamjenjivi.
Jedino kaj nemaju pile "u kitu", za sastavljanje doma.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,617
Prijatelj je naručio tu u kitu i sastavio ju, na daleko lijepo izgleda ali točno se vidi koliko novca toliko muzike. Kad ti novu stvar moraš brtviti diht masom da ti ne curi gorivo i takve stvari onda nije to to .Trajnost ćemo vidjeti jer ju on jako malo koristi pa će njemu trajati.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,832
I to je bio jedan od boljih majstora🤣

Baš mi se sviđa ovaj projekt:ROFLMAO:
Ako je neko majstor (bolji) a neumije da sastavi i posloži dijelove šta taj može onda uraditi, prpoznati uzrok kvara i otkloniti ga, nešto preurediti i zaštiti od daljeg trošenja. Šarafati i rastavljati zna svako. Trenutno se može nabaviti svakojakog alata ali znanje i umijeće korištenja ne. Doduše meni je jasno zašto je takav majstor za vas i tebe, za mene takvi nebi ni prali dijelove.

• Haha
Reactions: H&S

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
96
evo nakon dva dana pilenja sa motorkom danas išao zamijeniti vodilicu, za malo rabljenu dobio gajnci novu ja mislim bolju i skuplju, prilikom kupnje prošli tjedan dali su mi u setu husqvarninu vodilicu sa sivim natpisom i oznakom 578 40 0.1-64, priliko čišćenja i spremanja motorke "prosvijetlilo me" i uoćio sam da na listu nema oznake na crvenoj podlozi x-force, nazovem trgovca i on tvrdi da to tako mora biti za Hrvatsko tržište. nazovem husqvarnu i ona kaže da ne mora tak biti nek mora biti onak kak je na akcijskoj reklami, nek uzmem motorku i odnesem je trgovcu gdje sam je kupio, naravno da sam morao reći u kojem lancu trgovina sam je kupio ali ne i samu trgovinu, došel vu butigu nasmijal se gospodični i uz izgovorenu rijeć vooodiiiliiicaaa ona je bez rijeći zela motorku i zamijenila vodilicu te me otpratila otrovnim pogledom uz veliki kiseli osmjeh ud uha do uha, nakon nekoliko popiljenih vočki i 10ak metara popiljene drvene suhe građe dobil novu x-force 15" ,325" 050" vodilicu oznake 535 39 74-35, a jesem majstir u3pm :hahah: , e kad još iduče godine kod produžetka garancije kažem serviseru da mi u ovoj motorki zamijeni osakačenu pumpu ulja za punokrvnu sa regulacijom (kak imaju druge husqvarnine motorke sličnih tehničkih karakteristika) da ne bi motorka i dalje bila osakačena onda bum još malo vekši majstor 🤣😂kak jen telefonski poziv rješava stvar😂:hahah:

Posljednje uređivanje:

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
96
ček ak je reklama ovakva i ja to takvo platim:

trgovac mi prodao nešto drugo od onoga što mi je nudio i naplatio, prodao mi je ovome slično (4 nitne na rotoru i malo uža vodilica sa malo užim vrhom) ne govoreći ništa o zamjeni (ni da je lošeje ni da je bolje)-bez ikakvog objašnjenja :

čekaj tko je koga sjebao, on mene ili ja njega kad sam tražio da mi da ono što mi je nudio i što sam platio a on mi u vreći dao nešto drugo uz naknadno obrazloženjeda je to tak bez ikakvog argumentiranja, isto kao što se tvrdi da ču sjebati mašinu ako zamjenim osakačenu/poluplastićnu za punokrvnu/metalnu sa mogučnošću regulacije pumpu podmazivanja
...srvarno si/ste majstor/i, svaka ti/vam čast

Posljednje uređivanje:

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,846
Šta ti ima reći o zamjeni kada ti je prodao/prodala pilu iz kutije?

Ako je itko sjebao to je onda ili proizvođač ili uvoznik sa slikom na reklami, po tvom pisanju kriv je trgovac, zar stvarno misliš da bi si bilo koja ozbiljna trgovina rušila rejting zbog možda par eura razlike u cijeni? Ako tako misliš ja se ispričavam trgovini Blažević što sam te između ostalih, uputio na njih.

Tko ti je rekao da ćeš sjebati mašinu sa zamjenom pumpe? Ljudi su ti argumentirano dokazali da od toga nema svrhe niti koristi, ja ti govorim da ćeš sjebati jamstvo, a ti kako znaš, što se mene tiče nemam ništa od toga niti da li ćeđ potrošiti više ulja, niti koliko ćeš ušparati, postavio si pitanje, ljudi su ti pokušali pomoći a ti si sve odjebao i ok, to je tvoje pravo ali nemoj onda tražiti podršku

Posljednje uređivanje:

mbukal

Član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
96
stvarno ne treba voditi brigu što prodaje u svojem dučanu, stvarno tako misliš, ja kao kupac imam svoja prava, tko je od njih dvoje sjebao stvar i tko je kriv uopče me se ni najmanje ne tiće, to oni međusobno neka riješe, ja samo želim ono što sam platio, na kraju riješeno na obostrano zadovoljstvo bez suvišnih rijeći (poslao i poznanika k njima na servis, sa 359), zamjerio bi trgovcu da se pravio "grbav" i da mi nije želio izaći u susret, na sreću ni približno tome,
ja cijelo vrijeme pišem da ču zamijeniti pumpu po isteku garancije (po potpisivanju +12 mjeseci garancije i da postoji velika šansa da to ućine sami djelatnici servisa) nikad nisam spomenuo drugaćije, nisam ni pisao o potrošnji ulja nego o komociji rada, kod pilenja suhih tvrdih drva ili sirovim mokrih drva, konkretno evo ti dio takvog mog teksta iz poruke br.3689 :"-promjena dotoka ulja na vodilicu kad lanac reže mekše ili tvrđe drvo/staro suho ili friško mokro..." , dakle potrošnja se baš nigdje ne spominje i da ne repliciram na isti naćin sam sebe svezeiglede vremena zamjene pumpe

ovo pišem ako netko bude imao sličan slučaj da se to može jednostavno riješiti na moj spomenuti naćin, ili se poklopiti po ušima i trpjeti tuđe greške na svoj raćun da se ne bi zamjerio trgovcu kako ti predlažeš
isto vrijedi i za problem mogučeg zapinjanja lanca zbog nedovoljnog podmazivanja a postoji jednostavmo originalno rješenje kako sam spomenuo ili se odlućuje za kupovinu druge motorke koja to ima od prve riješeno kako ti spominješ

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh