B
Bobo
Guest
Re: kalači drva
Super stroj, jako mi se svidja.
Super stroj, jako mi se svidja.
zetor4718 kaže:Vi majstori koji radite cjepače odnosno kalače na struju bi meni služili samo sa pravljenje trešća za potpalu vatre.Lako je cjepat višemetricu koja nije kvrgava nju cjepam i sjekirom deri kvrge s tim motorom pa češ vidjet kak to ide.Svaka čast VTZ ovomu tvom cjepaču sve je savršeno složeno i estetika je na nivou ali daj ga meni jedan dan i vraćam ti ga u djelovima a to ti govorim iz iskustva jer sam jedan cjepač slomio a imam njegovu sliku pa češ vidjet ovo o čemu ti pričam.
21yes kaže:Da i ja dam komentar kalača cijenjenog kolege Vtz-a. Prije svega čestitam na dobroj kupnji i nek te dobro služi. Lijep kalač, povoljna cijena. Ovi koji ih rade u mom kraju, rade ih masivno i nisu loši ali ispod 9000 kuna neide.
Ono što mi se čini da nije ok na tvom je smještaj ručice s kojom pokrečeš cilindar trebala bi biti bočno bliže sprijeda negdje u visini ramena,
bilo bi dobro da je cilindar što duži, idealno bi bilo kad bi išao do kraja i bilo bi dobro da se može spustiti prilikom transporta a za to bi onaj okvir koji je zavaren za cilindar koji je tebi s gornje strane trebao biti s donje strane da se može spustiti.
Tamo gdje klizi po okviru bi trebao izbaciti jedan red matica jer ima previše lufta. Inače ovu izvedbu da je pumpa uronjena u spremnik ulja nisam još vidio i ne znam kak to unutra izgleda. Možda bi bilo bolje da je elektromotor vani i da se pumpa može nataknuti po potrebi na njega ili kardan, ali mislim da su takve pumpe skuplje.
Jel ti se cilindar vrača u gornji položaj sam ili moraš držati polugu cijelo vrijeme? Nadam se da se vtz ništa ne ljutiš zbog komentara. Lp!
petar kaže:Savo, vidi ovoga za po šumi vuć,
http://video.google.com/videoplay?docid ... 819485482#
Bilo ga je kod cerjaka (slo) na polici ..pa sad pitaj tielefonom za njega .festo kaže:Pozdrav!
Nisam pratio cijelu raspravu ali vidim da je bilo priče oko kalača drva sa konusnim svrdlom. Zanima me da li je to svrdlo zamjenjivo, tj. dal' ga se može kupiti negdje kao standardno po dućanima? Na netu nigdje ne uspijevam naći.
Hvala!