• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Re: kalači drva

Hvala na informaciji. Nisam fan IMT-a, pa ih zato i ne poznam previše. Pri nama v selu su ti uglavnom Zetori i Ursusi.
Ima jedan (k'o nijedan) 560 u selu, a uglavnom sam viđal ove s "gljuntom".

Nisam imao namjeru provocirati nego te informirati da si u toku .Fan nisam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Ma, nisam to niti shvatil ko provokaciju.
Kak sve više čujem, shvaćam da sve više toga neznam :)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Redukcija ima "gljuntu" iza diferencijala iz koje viri kardan. Ak je ravan, ko na 539, onda redukcije nema.

Redukcija je 14/18 , nisem videl 560 na dalje bez gljunte to je totalni promašaj nepašu normalni kardani i nemožeš diči koliko treba otkopča se, tek kad sem izbacil gljuntu i dodal štucnu po potrebi je donekle ok .:mur:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

jel im tko
HL1000V scheppach ili inačicu , treba mi slika zadnje strane , nešto oko spajanja , kako i kam ?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Ak je sličan woodstaru 10t ti mogu slikat,taj je isto iz bau...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

pa mislim da je to sve slično
..zanima me spoj pumpe i bloka gdje je razvodnik . Da li je između T priklučak i preko njega je spojeno: pumpa , razvodni blok i cilindar ( gornja , manja komora ) ?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Sutra ču ti slikat jer treba skinut poklopac.Imam ovu sliku ali i kad povečaš se slabo razluči.

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

vidi ovo

da li je spojeno ovako kako sam ja povezao crtama
jedno crijevo cilinda ide na razvodni blok a drugo crijevo od cilindra ide na T spoj koji se ne vidi na slici , a stoji između pumpe i razvodnog bloka

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Gumena cev sa T komada kod pumpe ide na dugu cev cilindra (crveni krug)koja puni kad nož seče,ostalo se vidi.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

hvala ti ,
ujak ima takvu spravu i jako mu se grije .. ja sumnjam na otpore u cjevima ..
Ova "gumena cev" ..da li se ona steže s ključem 22 ili 24 ?

sve mi se čin da ni razvodnik nije protočan koliko bi trebalo , moram smisliti neke" bajpasove "

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Ma grije se i ovaj,od početka sam radio pauze da se ohladi motor a sad ga teram i ne obračam više pažnju na grijanje nek radi zato sam ga kupio.Matice na cevima su 22mm na oba kraja.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

njemu je procurilo ulje na cilindru , ne uz klipnjaču nego uz cjevnicu ....

jel se više grije motor , onako pod rukom ili ulje?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Ja sam pipao samo motor jer se zagrijo da nisi ruku mogo držat više od par sekundi na njemu a pumpu nisam pipo ...verovatno ista temp....Malo masti i ovaj ali ništ kritičnog.U pet godina dvaput dolio nekih pola litra ulja i radi.Koliko je onaj glasan na ler laufu?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954

njemu je procurilo ulje na cilindru , ne uz klipnjaču nego uz cjevnicu ....
Kaj je to cjevnica, ne kužim to?
Znam kaj je cilindar, klipnjača, manđeta, klip, ali ovo baš i nisam čul, a volim znati pa te moram pitati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Cjevnica je cilindar, vanjska cijev.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Kaj je to cjevnica, ne kužim to?
Znam kaj je cilindar, klipnjača, manđeta, klip, ali ovo baš i nisam čul, a volim znati pa te moram pitati.
ZJ ti je objasnil

Najnoviji postovi

Na vrh