• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Imam za njega el.motor 4 kw ili 2.7 kw. Sad ovaj od 4 mi je teže pripisati na pumpu. Jel manji slab za tu zabavu? Ovo je pumpa. IMG-9263f7e35730d82390887826c774ec2f-V.jpg

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Imaš možda u planu još pojačavati ovaj nosač cilindra mislim da ti ta ploča treba biti podložena kao i ispod sekire. Možda . Što veći motor i pumpa. Koliko bi mogla biti prečnika cijev od cilindra.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Sjekira ti je prenagla, pa budu drva letjela i hidraulika se patila.
Za horizontalnog je dovoljan nož bez ovih pera, pa bar produži sjekiru za nekih 30-tak mm.

Ta pumpa ima 19cc i 4kW (4-polni, 1500o/min) je malo knap za nju, ako hoćeš više od 150 bara, a protok je oko 28 lit/min, pa razmisli o brzinama.

I zakaj nisi podigel cilindar tak da je bolcn upet na sam gurač (tj. da si povećal ove trokute i na njima napravil rupe za bolcn). Ujedno bi skratil mrtvu duljinu grede, tj. skratil ovu točku vanjskog prihvata cilindra.
Ovak bude savijal donju vodilicu klizača bez potrebe.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Imaš možda u planu još pojačavati ovaj nosač cilindra mislim da ti ta ploča treba biti podložena kao i ispod sekire. Možda . Što veći motor i pumpa. Koliko bi mogla biti prečnika cijev od cilindra.
Nosač cilindra nije trebao ni postojati,naknadno sam ga dodao. Uopće ne znam zašto sam napravio tako kraći rezervoar, tj konstrukciju. To sam počeo radit prije 5-6 g.i tek sad došlo na red.

Ta pumpa ima 19cc i 4kW (4-polni, 1500o/min) je malo knap za nju, ako hoćeš više od 150 bara, a protok je oko 28 lit/min, pa razmisli o brzinama.

I
Pumpa je 16 ccm i na 1430 o/min daje cca 23l.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Uz te oznake našel sam podatak o 19cc.
Ak je 16cc, onda još bolje. Primjerenija je motoru od 4kW i mogel budeš do 200 bara (ali pri 8kW).

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
340
Može li mi netko savjetovati od koliko protoka mi je potreban razvodnik ako pumpa daje 23l?

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
protok 23 l, a preporuka razvodnik 80l. Kad bi tako radili inženjeri gdje bi nam bio kraj, ma jos bolje 120l nek stavi, i koliko deblja crijeva, samo da napomenem da ove stvari nisu tako jeftine da se pretjeruje u veličini

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Pa onda mu i ne treba razvodnik! Samo mogućnost promjene smjera okretaja zupčaste pumpe!

Najnoviji postovi

Na vrh