• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja imam isto 4806 i imal sam prije to svrdlo i nikad mi nije palo na pamet na njega to zakopčati kad sam videl kak je izveden kardan…

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,185
Za torpedo neznam,ali znam da na zekanu funkcionira bez problema
Naću nikoga ni na što nagovarat,to su moja iskustva
Za neke ogromne komade i profi uporabu nije,ali kućne potrebe solidan
Ako je neki veći komad,može se ga po dužini malo raspilit da lakše pukne na pola ,a onda ide
Kad sam tek krenuo sa njim, znalo se desit da ugasi traktor,ali sa vremenom dobiješ osjećaj i ne sjećam se kad ga je zadnji put ugasilo
A ovakav kao kod kolege lee za kratke komade,može radit bez problema na svakom traktoru
Ja svoje "metrice"radim na 90 cm,tako da mi poslije dođunakon piljenja na 30 cm za peć

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Zetor je druga stvar kaj se tiče kardana u odnosu na Torpedo…

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Vezano za ovo vitlo za privlačenje na svrdlasti cjepač.
Zar nebi bilo najjednostavnije napraviti jednu čauru sa sajlom koja bi bila oko osovine a čeono se uključivala od osovinu , znači isti princip kao šumska klasična vitla.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Na sličan način je riješeno Krpanovo mehaničko vitlo, samo ima pogon lancem s kardana na pumpi.
Čovjek koji ga ima veli da se brzo troše lamele, a i nemre držati teret u zraku kao hidraulično, pa on odmah padne čim prestane vleći. Ukratko, bolje od ničega: dobro za privlačenje ali ne i za dizanje na stol za kalanje.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Pa dobro , nisam ni mislio da je savršeno ali moglo bi poslužiti.
Ja sam nekada na sličan sistem napravio dizalicu za metrice , ako gledaš sa tačke ručnog utovara to je svemirski brod .

• Like
Reactions: ZJ

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,507
To isto po kili prodaju ili imaju neke cijene već unaprijed pripremljene?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
Pri nama je druga cijena za ono kaj oni skinu i stave pokraj vage.
Npr pumpa od cisterne, kotači, osovine, dijelovi za aute,akumulatori i tak..
Ako si sam iskopaš i demontiraš onda je po kili 😎🛠️🛠️

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Ja sam sličan cilindar od HIAB-a (110/70 x 1000), na otpadu u ZG-u, platil nekih 1000kn. Cijena je bila 1500...pa smo pregovorali...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Znači MUHA sad kad se ja ritam kalač delat sve mora iti prek tebe i prijatelja puknutog?
Jer ovo kaj sam sve tu pročital u temi mogel bi bajke napisat na temu hidraulike i hidrauličara. Puknuti i ti ipak imate ruke kaj bute meni pomogli. 🙂
Jedvam čekam da se on vrne👍

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
puknuti i ti ipak imate ruke kaj bute meni pomogli.
Za Puknutog neznam, a kaj se mene tiče broj imaš pa zovi, ako morem kakav pametan savjet dati dal ga bum. Ako nebum znal pital bum Puknutog.
Preko foruma ne, jer ko što rekoh više puta moje ruke su na tom kalaču najmanje radile, a mozak nimalo. Sve je dijelo Puknotovog razmišljanja.

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Dečki, trebam savjet.. Pomoć.. Nešto... 😀
Gledam malo po internetu hidraulične kalače na elektromotor. Može bit trofazni, nije problem... Oko 10t...moze i više... Uzeo bih nešto takvo jer otac je u godinama, a i meni bi dobro došao s obzirom da na količinu drva koja se radi za dva kućanstava...
Ima ko iskustva s tim? Ima ih neko doma i da dela s njim?
Koji bi preporučili, a da ide relativno brzo...?

Najnoviji postovi

Na vrh