• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Meni je zakon za kratka alamunja ili ono s rotirajučim sjekirom..da mi je nabaviti getribu bil bi več naprabljen

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Tko najde koga sam ja kopiral i dokaže ofkors s istim principom rada jedemo janje i slikamo se za forum.

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Točno znam kak ti je, ja isto malo delam drv a nekak mi se ide prema tome da si ga napravim, još uvek verujem sekiri najbolje.
Ali kak godine ideju možda bi kalač dobro došel.
Ja kalam 5m drv 4meseca.
Al opet možda bi sa kalačom to kaj brže napravil, opet si mislim kaj bum ak bum prebrzo gotov.
Ja isto imam daleko šumu, al meni se lepo vozit tak daleko.
Ove dane nabavljam djelove za kalač pa kak bu bu.
Ja pak brzo kalam i prenagel sam (tak vele 😁). Pa se ubijem od posla.
Kakač mi je prilika da usporim. 😂
Još mogu kalati bez brige, al postajem svjestan da polako godine stišću... 😂.
A i tati bi bilo lakše, valjda, s kalačem.
Ipak delam drva za dvije familije.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Da sam bil pametan i zaštitil patent sad bi tomos nosil sudski poziv
Kod mene je zaštičen bolje od Ličkog medveda.
Još uvijek čuvam papir crtan tvojom ruke, kao i slike tvoje i svoje po katancom ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kod mene je zaštičen bolje od Ličkog medveda.
Još uvijek čuvam papir crtan tvojom ruke, kao i slike tvoje i svoje po katancom ;)

Bome i je tak. Zakaj i mi ne vidimo cijelu skicu 🙃, zakaj si ju prefrknul na polovicu, patent skril v kmicu😖🤓?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ja preferiram kalače kojima je os cilindra u osi sekire. Mislim da je pojava dodatnog momenta savijanja na klipnjaču najmanja. Kad sam kupoval, ozbiljno sam razmišljal o električnom, ali sam se ipak odlučil za traktorski. Presudila je jedna bukva debljine 70+ cm. Spilili smo je u šumi na furčece duljine 30 cm. Preteški su za utovar pa slijedi kalanje na dva ili više dijelova. Drevo koje bi se tak teško kalalo (a friško) nisam videl u životu. 90% furčecom smo morali kalati pomalo okolo tak da smo večinu skalali u šumi sekirom. Rekel sam da mi se to više nebu dogodilo i naručil sam kalač za na traktor. Istina, razmišljal sam i o kombiniranom, ali nije zišlo financijski.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Bome i je tak. Zakaj i mi ne vidimo cijelu skicu 🙃, zakaj si ju prefrknul na polovicu, patent skril v kmicu😖🤓?
Zato jer slikice koje sam razmjenil sa tobom ostaju naša mala tajna, posebno tvoje.
Ako ih ti nekad poželiš podjeliti sa drugima to je tvoj odabir

Kad bude mojih ruku djelo onda bum ja odlučival kak bu ;)

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Meni samo alamunja ne ide u prilog jer me strah što se kladić (a i ruke sa njim) kreću .

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Ja preferiram kalače kojima je os cilindra u osi sekire. Mislim da je pojava dodatnog momenta savijanja na klipnjaču najmanja. Kad sam kupoval, ozbiljno sam razmišljal o električnom, ali sam se ipak odlučil za traktorski. Presudila je jedna bukva debljine 70+ cm. Spilili smo je u šumi na furčece duljine 30 cm. Preteški su za utovar pa slijedi kalanje na dva ili više dijelova. Drevo koje bi se tak teško kalalo (a friško) nisam videl u životu. 90% furčecom smo morali kalati pomalo okolo tak da smo večinu skalali u šumi sekirom. Rekel sam da mi se to više nebu dogodilo i naručil sam kalač za na traktor. Istina, razmišljal sam i o kombiniranom, ali nije zišlo financijski.
Ja nemam tih problema!
Kod mene su se susjedi pobrinuli da se ja ne mučim s tak debelim bukvama i hrastovima u šumi. Pa meni ostavili samo tanka drva i agaciju. 😂
Čak su i ono kaj se prehitilo s korenom ili slomilo su izvitlali van, jer znaju da ja bogec nemam vitlo. 😂

Najnoviji postovi

Na vrh